boek je vakantie bij de ANWB

Een goed gevulde voorraadkast kan een levensredder zijn wanneer je last minute toch besluit om te koken of wanneer je onverwachts gasten over de vloer krijgt. Het hebben van een goed georganiseerde voorraadkast is niet alleen handig, maar bespaart ook nog eens een hoop geld, omdat je niet telkens naar de supermarkt hoeft te rennen. Hieronder vind je tips over welke producten je altijd op voorraad moet hebben, hoe je een voorraadskast aanlegt en hoe je met een voorraadskast kunt besparen.

 

Inhoud

Zo leg jij een voorraadkast aan

Het aanleggen van een voorraadkast begint met het vinden van de juiste opslagplaats. Zorg ervoor dat je een droge, koele en donkere ruimte hebt om je voorraad overzichtelijk op te slaan. Denk aan een bijkeuken in een kast of maak ruimte vrij onder je trap. Planken zijn ideaal om producten te sorteren en gemakkelijk terug te vinden.

Wanneer je je producten opslaat, zorg er dan voor dat de oudere producten vooraan staan, zodat je deze als eerste gebruikt. Gebruik bij voorkeur doorzichtige bewaardozen om droge producten zoals pasta en rijst in op te slaan. Op deze manier zie je in één oogopslag welk product je nodig hebt en kun je je voorraadskast makkelijker bijhouden.

 

Besparen met een voorraadkast

Een goed gevulde voorraadkast helpt om geld te besparen op je dagelijkse boodschappen. Door in bulk in te kopen en te profiteren van aanbiedingen kun je namelijk aanzienlijk besparen op je dagelijkse boodschappen. Houd er rekening mee dat sommige producten, zoals specerijen en granen, lang houdbaar zijn en dus zeker in bulk gekocht kunnen worden. Zelfs als de datum al verstreken is kun je veel producten gewoon nog gebruiken als ze goed ruiken en geen vreemde kleur hebben.

Als je merkt dat bepaalde producten vaak gebruikt worden, overweeg dan om deze in grotere hoeveelheden te kopen. Ook daarmee kun je op de lange termijn veel geld besparen.

 

Dit wil jij altijd in je voorraadkast hebben

Er zijn van die dingen die je eigenlijk altijd in je voorraadkast wil hebben. Het gaat dan vooral om producten die niet snel bederven, altijd van pas kunnen komen en die je vaak in grotere hoeveelheden kunt kopen. Voor het aanleggen van een goede voorraad raad ik je ook aan om eens boodschappen te doen in Duitsland. Daar zijn grotere verpakkingen vaak nog een stuk voordeliger dan kleine verpakkingen. Bovendien zijn de boodschappen in Duitsland voordeliger dan in Nederland.

  • Graanproducten: rijst, pasta, couscous, quinoa en bulgur
  • Blikvoeding (alles in glas of in blikken, waarbij glazen de voorkeur hebben als ze maar in een donkere en koele ruimte staan): bonen, tomaten, vis (tonijn, sardientjes), soep, groenten en fruit
  • Sauzen en specerijen: olijfolie, azijn, sojasaus, ketchup, mosterd, mayonaise en kruiden (vooral zout, peper, paprika, kerrie en Provencaalse kruiden)
  • Snacks: chips, crackers, popcorn, noten en dadels
  • Ontbijtproducten: havermout, muesli en ontbijtgranen
  • Bakspullen: bloem (patent en zelfrijzend), suiker, bakpoeder, vanillesuiker, gist

Dit wil jij altijd in je voorraadkast hebben voorraadpotten

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in