boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij van plan om met een camper op vakantie te gaan? Dan zit je er waarschijnlijk over te twijfelen of je een camperverzekering af moet sluiten. Het verzekeren van een camper werkt ongeveer hetzelfde als die voor een auto. Als je de weg op wilt met de camper, moet deze op zijn minst WA verzekerd zijn. Als dit niet het geval is, mag je de weg niet op. Doe je dit toch en krijg je een ongeluk? Dan ben jij persoonlijk aansprakelijk voor alle schade die er geleden is. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Inhoud

Een nieuwe camper verzekeren

Als je een nieuwe camper hebt gekocht, is het belangrijk dat je deze direct gaat verzekeren. De camper verzekeren kan op verschillende manieren. Je kunt allereerst kiezen voor een WA verzekering. Dit is de minimaal gestelde verzekering die je moet hebben om de weg op te mogen in Europa. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een beperkt casco of casco verzekering. Deze verzekeringen hebben meerdere en hogere bedragen verzekerd. Zo kun je onder meer kiezen voor een verzekering voor de inzittenden in je camper. Tot slot kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. Wil je bijvoorbeeld de hele inboedel van de camper verzekeren? Of heb je wellicht een zonneluifel die je graag wilt meeverzekeren? Dan kies je eenvoudig voor een aanvullende camperverzekering.

Camper voor het hele jaar verzekeren

Op het moment dat je de camper gaat gebruiken, ga je altijd een langere periode weg. Het is echter niet zo dat de camper ook het hele jaar zo intensief gebruikt wordt. De meeste campers worden in de winter in de opslag gezet. Hier staat de camper vervolgens totdat het zomerseizoen weer begint. Je dient de camper gedurende deze tijd echter wel te verzekeren. Dit heeft redelijk wat voordelen. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat de camper verzekerd is tegen diefstal. Ook kan het altijd gebeuren dat de camper schade krijgt terwijl hij in de opslag staat. Met de juiste verzekering ben je ook hier goed voor verzekerd.

Moet een gehuurde camper ook verzekerd worden?

Niet iedereen is de eigenaar van een camper. Sommige mensen kiezen ervoor om een camper te huren voor een bepaalde periode in de zomer. In dit geval hoef je zelf geen verzekering af te sluiten. Is het echter zo dat je je eigen camper wilt verhuren? Dan is het belangrijk dat je een camperverzekering afsluit. In de meeste gevallen zit er wel een eigen risico in deze camperverzekering. Als je dit eigen risico niet wilt betalen, kun je ervoor kiezen om dit ook mee te verzekeren. Hierdoor kun je de camper op een goede manier verhuren.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in