boek je vakantie bij de ANWB

Wat kun je doen op Bevrijdingsdag 5 mei 2017? Hier vind je leuke tips voor een (gratis) uitje, dagje weg, evenementen, bevrijdingsfestivals tijdens Bevrijdingsdag 2017. Weet je niet wat te doen op vrijdag 5 mei? Lees dan snel verder voor leuke tips en doe ideeën en inspiratie op voor Bevrijdingsdag.

Bevrijdingsfestivals

Vrijdag 5 mei 2017 is het Bevrijdingsdag. Traditiegetrouw worden op 14 grote en nog meer kleine locaties in het land Bevrijdingsfestivals  gehouden. Kies voor Bevrijdingsfestival Den Haag, Bevrijdingsfestival Rotterdam, Bevrijdingsfestival Utrecht of Bevrijdingsfestival Amsterdam.

Elk Bevrijdingsfestival heeft zijn eigen programma en er is daarbij aan een breed publiek gedacht. Het bezoeken van één van de Bevrijdingsfestivals is dus het ideale uitje voor het hele gezin. Een dag lang genieten van en met elkaar in het besef dat vrijheid nog niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt.

 

bevrijdingsdag 2017 bevrijdingsfestivals

 

5 mei Braderie De Luifelbaan

Op vrijdag 5 mei 2017 staat De Luifelbaan in Leiden in het teken van de 5 mei Braderie Luifelbaan. Met tal van branches is er werkelijk voor een ieder iets leuks te vinden en te doen. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht met een gevarieerd kinderentertainment programma. Denk daarbij aan bungeetrampoline, springkussen en nog veel meer.

Wanneer: Bevrijdingsdag 5 mei

Waar: WC De Luifelbaan

Vijf Meiplein, Leiden

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: gratis

 

Bevrijdingspop Haarlem

Op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei 2017 wordt Bevrijdingspop Haarlem georganiseerd. Tijdens dit festival (overigens het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland) zijn er tal van optredens. Het evenement begint met een Herdenkingsconcert op donderdag 4 mei. Op vrijdag 5 mei barst vervolgens het feest los met het ontsteken van het bevrijdingsvuur en tal van muzikale optredens.

Wanneer: donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei

Waar: Haarlemmerhout

Dreef, Haarlem

Tijd: donderdag 20: 15 – 21:30 uur (concert)

Vrijdag 11:30 – 24:00 uur

 

bevrijdingsdag 2017 bevrijdingspop haarlem

 

Drachten Koerst

Geen zin in een van de Bevrijdingsfestivals? Kom dan op vrijdag 5 mei 2017 naar Drachten Koerst en geniet van de verschillende paardenraces. Het is een spektakel waarbij gezelligheid en historie hand in hand gaan. De langs daverende paarden zijn ook bijzonder leuk voor kinderen.

Wanneer: vrijdag 5 mei 2017

Waar: Fries Congrescentrum Drachten

Oprijlaan 3, Drachten

Tijd: 14:00 uur

Toegang: € 2,00

 

bevrijdingsdag 2017 drachten koerst

 

Food Festival Lepeltje Lepeltje Apeldoorn

Op vrijdag 5 mei start het Food Festival Lepeltje Lepeltje  in Apeldoorn. Het festival duur het hele Bevrijdingsweekend van 5 mei t/m 7 mei 2017. Tijdens het evenement kun je proeven van de lekkerste gerechten, luisteren naar muziek en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Er is ook een leuke spullenmarkt in het verlengde van Koningsdag. Kortom: het perfecte uitje voor het hele gezin.

Wanneer: vijdag 5 mei t/m zondag 7 mei 2017

Waar: Beekpark, Apeldoorn

Tijd: vrijdag en zaterdag 12:00 – 00:00 uur

Zondag 12:00 – 22:00 uur

Toegang: gratis

 

bevrijdingsdag 2017 lepeltje lepeltje

 

Foodtruck Festival Big Taste Groningen

In het Bevrijdingsweekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2017 wordt in Groningen het Foodtruck Festival Big Taste georganiseerd. Een must voor liefhebbers van eten (en wie houdt er nu niet van lekker eten)! Er is volop keuze uit allerlei verschillende keukens (denk aan Aziatisch, Indonesisch, van heel uitgebreid tot een ‘eenvoudig’ ijsje) en er wordt voor een muzikale begeleiding gezorgd. Een heerlijk uitje voor het hele gezin.

Wanneer: vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2017

Waar: Damsterplein 1, Groningen

Tijd: vrijdag 16:00 -23:00 uur

Zaterdag en zondag 13:00 – 23:00 uur

Toegang: gratis

 

bevrijdingsdag 2017 big taste food truck festival

 

Pasar Festival Djempol Geleen

Heb je niets te doen op vrijdag 5 mei, zaterdag 6 mei of zondag 7 mei 2017? Kom dan naar Pasar Festival Djempol Geleen. Tijdens dit driedaagse evenement komt het hele gezin aan zijn trekken met heerlijk eten, tropische dans en muziek en verschillende kinderactiviteiten. Er is ook een Oosterse markt en natuurlijk komt de inwendige mens niets te kort.

Wanneer: vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2017

Waar: Laco Glanerbrook

Kummenaedestraat 45, Geleen

Tijd: vrijdag 13:00 – 23:00 uur

Zaterdag 12:00 – 23:00 uur

Zondag 12:00 – 20:00 uur

Toegang: gratis

 

bevrijdingsdag 2017 pasar djempol

 

Heb je nog aanvullingen voor mijn artikle: Wat te doen Bevrijdingsdag 2017? Festivals, uitjes, evenementen? Laat het me dan zeker weten in een reactie onder dit bericht.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelWeekendtips 28 – 30 april 2017 evenementen uitjes festivals
Volgend artikelGiftige bloemen en planten: mooi, maar dodelijk
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

21 REACTIES

  • Tja, dat is inderdaad nog een probleem: het weer. Op de andere kant: je kunt ook pret hebben als het wat minder warm is 🙂 Zeker op een festival, gewoon veel bewegen/dansen dan lukt het wel.

 1. Ik ga altijd kijken op de vrijmarkt in Oegstgeest. Daar vind je altijd leuke koopjes en hij is heel groot. Mss dat ik dit jaar ook eens op het 5 Meiplein in Leiden ga kijken

 2. Wat een leuke tips! Normaalgesproken, ga ik er nooit echt op uit op feestdagen, maar dat foodfestival in Apeldoorn lijkt me wel wat! Leuk dat je evenementen door het hele land op een rijtje hebt gezet.

  • Heerlijk he? Tja, het weer, dat weet je hier eigenlijk nooit goed van tevoren, maar laten we duimen dat het op bevrijdingsdag wel mooi weer is

 3. Alles wat hierop staat is echt aan de andere kant van de wereld voor mijn gevoel haha.
  Ik doe dit jaar helemaal niks met bevrijdingsdag.
  Ik zou gewoon de helft van deze dingen naar Oosterhout en omgeving willen verplaatsen,
  dan zou ik vermoed k er een stuk meer mee doen haha

  • Oh wat jammer dat alles zo ver weg is. Ook geen bevrijdingsfestival in de buurt? Soms is niks doen echter ook heel leuk 🙂

 4. Wat een leuke evenementen. Zelf heb ik vandaag iets anders leuks op de planning staan – is nog een verrassing voor mij dus ben heel benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.