boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek hier de weekendtips 31 maart – 2 april 2017: evenementen, uitjes, festivals. Wat kun je doen op vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april 2017 en zondag  2 april 2017? Lees snel verder en ontdek leuke (gratis) evenementen, uitjes en festivals voor jong en oud. Er is voor een ieder iets te vinden in onze weekendtips 31 maart – 2 april 2017: evenementen, uitjes, festivals.

 

Inhoud

Movies that Matter Festival

Filmliefhebbers komen tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2017 zeker aan hun trekken. Centraal staan films en documentaires die over de rechten van de mens, duurzaamheid en rechtvaardigheid gaan. Behalve films wordt het publiek getrakteerd op debatten, optredens en diverse exposities. Kom en maak kennis met internationale filmmakers, journalisten, maar ook politici en nog veel meer.

Wanneer: vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2017

Waar: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui

Spui 191, Den Haag

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

weekendtips maart movies that matter

 

Boekenweek Rotterdam

Vanaf zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2017 wordt de Boekenweek Rotterdam vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2017 gehouden. Het thema dit jaar is ‘Verboden vruchten’. Je kunt genieten van de theatervoorstelling ‘De Amerikaanse prinses’ of luisteren naar verschillende schrijvers. Bovendien is er een filmvertoning op zaterdag 1 april en op zondag 2 april is er een groot internationaal literair variété spektakel. Ideaal uitje voor literatuur liefhebbers.

Wanneer: zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2017

Waar: Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110, Rotterdam

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

weekendtips maart boekenweek rotterdam

 

Kom in de kas

Op diverse locaties worden in het weekend van 1 april en 2 april 2017 de open dagen van de Nederlandse glastuinbouw gehouden, ook wel bekend als Kom in de Kas. Jong en oud mag een gratis kijkje komen nemen in één van de 200 kassen. Er is aan een ieder gedacht, want je kunt zowel kijken hoe groente geteeld wordt als bloemen. Natuurlijk krijg je veel informatie en er valt ook veel te smullen en te proeven.

Wanneer: zaterdag 1 april en zondag 2 april 2017

Waar: diverse locaties zie website

Tijd: zaterdag 10:00 – 17:00 uur

Zondag 11:00 – 16:00 uur

Toegang: gratis

 

 

De Heemstede Kunstbeurs

De Heemstede Kunstbeurs viert alweer haar 1e lustrum. Vanaf vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017 kunnen bezoekers genieten van kunst in de breedste zin van het woord. Van schilderkunst tot fotografie, maar ook animatie en 3D printing komen aan bod. Het geheel zal omlijst worden met muziek en voor de kinderen zijn er speciale activiteiten.

Wanneer: vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017

Waar: Sportplaza Groenendal

Sportparklaan 16, Heemstede

Tijd: vrijdag 19:00 – 22:00 uur

Zaterdag en zondag 10:00 – 17:00 uur

Toegang: € 2,50

 

weekendtips maart april heemstede kunstbeurs

 

Tulp Festival Amsterdam

Van zaterdag 1 april t/m zaterdag 15 april 2017 vindt het Tulp Festival Amsterdam plaats. Twee weken lang staat de hoofdstad in het teken van de legendarische tulp. Op 60 locaties kan een ieder genieten van de kleurrijke bloemenpracht. Er is ook een speciale tulpenroute uitgezet, waarvoor 2 gidsen ter beschikking staan.

Wanneer: zaterdag 1 april t/m zaterdag 15 april 2017

Waar: 60 locaties Amsterdam

Tijd: hele dag

Toegang: gratis

 

weekendtips maart april tulp festival amsterdam

 

Trajectum Lumen Utrecht met gids

Op zaterdag 1 april 2017 kun je samen met een gids tijdens Trajectum Lumen zaterdag 1 april t/m zaterdag 15 april 2017 Utrecht langs 18 artistiek uitgeliche locaties trekken. De wandeling duurt 1,5 uur en voert je langs een mooie route waar je kennis maakt met de werken van (inter)nationale kunstenaars.

Wanneer: zaterdag 1 april 2017

Waar: Utrecht

Tijd: 21:30 uur

Toegang: € 10,00

 

weekendtips maart april trajectum lumen

 

4 Mijl van Emmen

Op zondag 2 april 2017 wordt de gerechtigheidsrun van Nederland gehouden: 4 Mijl van Emmen. Iedereen loopt voor mensen die slachtoffer zijn geworden van slavernij. De runs zijn afgestemd op de verschillende deelnemers, er is ook een kids run. De loop gaat door een van de oudste dorpen van Nederland. Er zijn bovendien verschillende activiteiten gepland bij de start en finish.

Wanneer: zondag 2 april 2017

Waar: Emmen (Oude Delft)

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

weekendtips maart april 4 mijl van emmen

Braderie Almere Haven

In het weekend op zaterdag 1 april en zondag 2 april wordt in het winkelcentrum Almere Haven een braderie gehouden. Tijdens dit evenement worden tal van activiteiten gehouden, zodat vervelen er zeker niet bij is. Een leuk uitje dus voor het hele gezin.

Wanneer: zaterdag 1 april en zondag 2 april

Waar: Almere Haven

Tijd: 12:00 – 17:00 uur

Toegang: gratis

 

Nacht vd Filosofie Fryslân

Maar liefst drie dagen lang van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april kan genoten worden van Nacht vd Filosofie Fryslân. Omdat het evenement dit jaar zijn 10e jubileum viert is er een zeer gevarieerd aanbod voor jong en oud. Op de website staat het complete aanbod activiteiten. Er zullen workshops gegeven worden, evenals een concert.
Wanneer: vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017

Waar: diverse locaties Leeuwarden

Tijd: zie website

Toegang: avondprogramma € 19,50

Passe partout € 24,50

Gratis (jeugdprogramma t/m 13 jaar)

 

weekendtips maart april nacht filosofie fryslan

 

Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL

Op zondag 2 april 2017 wordt de Kinderkleding en Speelgoedbeurs XXL  in Den Bosch georganiseerd.  Er zijn maar liefst 185 kramen met een groot aanbod nieuwe en tweedehandse kinderkleding en speelgoed. De entree is bijzonder laag en kinderen mogen zelfs gratis naar binnen.

Wanneer: zondag 2 april 2017

Waar: Maaspoort Sport & Event

Marathonloop 2, Den Bosch

Tijd: 10:00 – 14:00 uur

Toegang: € 2,00

Gratis (kinderen tot 12 jaar)

 

weekendtips maart april kinderkledingbeurs XXL

 

Wooden Light Parade

In Helmond wordt op zaterdag 1 april 2017 de Wooden Light Parade. Door het centrum Mierlo-Hout rijden prachtig verlichte carnavalswagens die een waar spektakel zijn. Dit evenement is gericht op gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Wanneer: zaterdag 1 april 2017

Waar: Centrum Mierlo-Hout

Helmond

Tijd: 19:30 uur

Toegang: € 2,50

 

weekendtips maart april wooden light parade

 

Dokteronline.com
Vorig artikelMieren leuke en interessante weetjes en natuurlijke mierenbestrijding
Volgend artikelRelatietips: de eerste zeven jaar zijn cruciaal in een relatie
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in