boek je vakantie bij de ANWB

Ben je op zoek naar een leuke activiteit met je partner, vriend of vriendin of je kind? Bezoek dan het Youseum, het Instamuseum van Den Haag gelegen in de Westfield Mall of the Netherlands. Ontdek nu alles wat je wil weten over dit leuke museum.

 

Inhoud

Museum bezoeken: saai of juist niet?

Niet iedereen vindt het leuk om een museum te bezoeken. Dat komt omdat bij veel musea de regel geldt dat je niets aan mag raken en dat je er alleen doorheen kunt wandelen. Gelukkig is dit inmiddels achterhaald en vind je steeds meer musea waar je ook echt actief bezig kunt zijn. Dat maakt een museumbezoek veel aantrekkelijker, vooral als je met kinderen of pubers een museum bezoekt. Zo was ik een aantal jaar terug bij het Nemo Museum in Amsterdam en hebben we ook Ripley’s believe it or not bezocht. Dat laatste is niet echt een interactief museum, maar valt wel op als je op zoek bent naar iets heel anders. Een beetje een creepy museum, dat zeker tot de verbeelding van pubers spreekt.

 

Instagrammusea voor jong en oud

De verandering in musea bezoeken en de groeiende belangstelling voor social media heeft geresulteerd in de opkomst van allerlei Instamusea. Dit zijn hele special musea waar je juist wel overal aan mag komen. Het zijn interactieve musea die uitermate geschikt zijn om de leukste selfies te maken. In principe hanteren alle Instagram musea hetzelfde principe: je gaat van de ene kamer naar de andere. Elke kamer heeft een andere inrichting, waardoor je elke keer weer andere foto’s kunt nemen. En dat kunnen hele grappige selfies zijn of selfies waarmee je anderen voor de gek kunt houden, omdat niet te zien is waar je echt bent.

 

Youseum, het Instamuseum van Den Haag

Een redelijk nieuw geopend Instamuseum is het Youseum in Den Haag dat ondergebracht is in de Westfield Mall of the Netherlands. De mall is een bezoekje op zichzelf waard, want hier vind je echt alles voor een compleet dagje uit in Den Haag.

Youseum het Instamuseum van Den Haag 1

Het Youseum heeft ongeveer 30 verschillende kamers en stellages waar je doorheen kun wandelen om de leukste foto’s te maken. En zoals gezegd: je kunt zo gek doen als je zelf wil! Aan het einde vind je zelf een ballenbad en een wrecking ball (sloopkogel) om je bezoek op een unieke manier af te sluiten. Het ballenbad is zeer zeker niet alleen geschikt voor kinderen. Integendeel: het is een immens bad waar je met meerdere volwassenen tegelijk de grootste pret kunt hebben.

Youseum het Instamuseum van Den Haag 3

Een tour duurt gemiddeld een uur, maar dat ligt natuurlijk aan de drukte en wat je zelf allemaal wil doen. Doe de tour liever niet in je eentje, want dat wordt het een stuk lastiger om leuke foto’s van jezelf te maken. Overigens heb je ook de mogelijkheid om op bepaalde plekken foto’s te laten maken die direct naar je telefoon worden gestuurd. De foto wordt door een externe camera gemaakt, waarvoor je een pasje krijgt om deze te bedienen.

Youseum het Instamuseum van Den Haag 4

Ik ben er zelf geweest met mijn dochter en we hebben genoten van ons bezoek. Als je in Den Haag bent en even niet weet wat je moet doen of toch al in de Mall bent is het een echte aanrader. Ik ga er niet te veel van verklappen, want anders hoef je er niet meer naar toe te gaan. Op Insta heb ik al een kleine sneak peak gegeven en in dit artikel vind je nog een aantal foto’s. Maar voor het echte gevoel zul je er toch echt zelf naar toe moeten gaan.

Youseum het Instamuseum van Den Haag 4

Algemene informatie Youseum Den Haag

Youseum

Westfield Mall of the Netherlands

Liguster 202

Leidschendam

Parkeren: GRATIS!

 

Openingstijden

Maandag – dinsdag 10:00 – 19:00 uur

Woensdag 10:00 – 20:00 uur

Donderdag – vrijdag 10:00 – 19:00 uur

Zaterdag 10:00 – 19:00 uur

Zondag 11:00 – 18:00 uur

 

Toegang

Kinderen 0 – 3 jaar: gratis

Kinderen 4 – 11 jaar: 12,50 euro

Vanaf 12 jaar: 19,95 euro

 

Dokteronline.com
Vorig artikel10 Simpele bespaartips geleerd van oma
Volgend artikelWat zijn de mooiste stranden van Nederland? Vakantie 2022
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.