boek je vakantie bij de ANWB

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het is dus een vaste lasten post die iedereen heeft. Echter geldt het verplichte gedeelte alleen voor de basisverzekering die kosten voor noodzakelijke zorg voor je dekt.

Wanneer je meer kosten gedekt wilt hebben, kan je zelf een uitgebreidere zorgverzekering samenstellen. Het is natuurlijk fijn dat de zorg enorm goed geregeld is in ons land, maar toch wil je kijken hoe je zo min mogelijk geld kan betalen. In dit artikel vertel ik je wat handige tips hoe jij kan besparen op je zorgverzekering 2021.

Inhoud

Zorgwensen komend jaar

Iedereen heeft zijn persoonlijke zorgwensen. De één vindt een basisverzekering al genoeg, maar de ander wil alle zorgkosten verzekerd hebben. Voordat je gaat zoeken naar een geschikte zorgverzekering is het belangrijk om goed in kaart te brengen voor jezelf welke zorgwensen jij hebt.

Wanneer je bijvoorbeeld een ziekte hebt waarvoor je veel medicijnen nodig hebt of vaak last hebt van je gezondheid, dan heb je meer zorgkosten dan de gemiddelde Nederlander. Schrijf alles op zodat je een mooi overzicht hebt voor jezelf en uiteindelijk de beste zorgverzekering kunt kiezen.

Bepaal je eigen risico

In Nederland ben je verplicht om 385 euro eigen risico te betalen, maar je kan dit bedrag verhogen tot wel 885 euro. Wanneer je verwacht dat je bijna geen zorgkosten zal hebben, kan je dus je eigen risico flink verhogen. Hierdoor zullen je maandelijkse lasten enorm zakken, maar heb je natuurlijk wel een kans dat je ergens komend jaar meer geld moet betalen.

Wees niet bang om over te stappen

Wanneer je exact weet wat voor zorgverzekering je wilt hebben, dan is het aan jou de taak om de goedkoopste zorgverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Zorgverzekeringen vergelijken kan gelukkig tegenwoordig erg makkelijk online. Door simpelweg je gegevens en wensen in te vullen zul je een mooi overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

Zo kan je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je komend jaar niet te veel zal betalen. Vaak kan je ook al direct via deze vergelijkingssite de nieuwe zorgverzekering afsluiten en krijg je af en toe ook nog eens een leuke korting. Dit maakt het extra makkelijk voor jou als consument.

Betaal je zorgpremie in één keer

Veel mensen betalen elke maand een premie aan hun zorgverzekeraar. Echter kan je er bij veel verzekeraars ook voor kiezen om eenmalig te betalen en zo voor een heel jaar gedekt te zijn. Als je per jaar betaalt, dan is de kans groot dat de zorgverzekeraar jou een korting geeft op het jaarbedrag. Deze korting zal al snel oplopen tot tientallen euro’s!

Het besparen op je zorgverzekering is dus een stuk makkelijker als de meeste mensen denken. Vergelijk je huidige zorgverzekering snel, want je hebt slechts tot 31 december om een nieuwe zorgverzekering te vinden. Het zou zonde zijn als je komend jaar onnodig te veel geld betaalt!

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in