boek je vakantie bij de ANWB

Het leven wordt alsmaar duurder. Zeker als je kinderen hebt, is het niet altijd evident om de financiële puzzel te leggen. Ook al verdienen zowel jij als je partner de kost, toch is het geen slecht idee om een goed financieel plan te hebben. Weet je niet waar te beginnen? Dan lees je gewoon verder voor de beste financiële tips voor het hele gezin.

 

Inhoud

Bedrag aan de kant

Je moet het warm water niet uitvinden om goed om te kunnen gaan met geld. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om maandelijks een vast bedrag aan de kant te houden en op je spaarrekening te zetten. Als je minder op je zichtrekening hebt staan, zal je ook bewuster omgaan met dat geld.  Leer die gewoonte ook onmiddellijk aan je kinderen, zodat zij ook leren omgaan met geld en leren sparen voor wat ze graag willen aankopen.

 

Vergelijken

Om te weten aan welke bank je je geld en dat van jullie kinderen zal toevertrouwen, kan je verschillende spaarrekeningen vergelijken. De rekening die het best bij je past, hangt uiteraard af van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld binnen een jaar een groot deel van je geld terug opnemen en toch een voordelige rente hebben? Dan is Santander een goed idee.

Wil je liever de zekerheid van een grote instelling? Dan kan je voor KBC gaan. Willen je kinderen vanaf heel erg kleine bedragen beginnen sparen? Dan is Medirect geschikt. Het komt er  vooral op aan om de verschillende banken én hun verschillende spaarrekeningen grondig te bestuderen.

 

Organiseer je goed

Heb je de beste spaarrekening uitgekozen? Super, goed bezig! Is het jou nog niet gelukt? Dan zijn er verschillende websites of apps die je helpen kiezen. Spaaronline.be is bijvoorbeeld handig om je verwachtingen eens bij af te toetsen. En eens je je keuze gemaakt hebt, is het verstandig om dat allemaal goed bij te houden, zeker als je verschillende spaarrekeningen en misschien zelfs beleggingen open hebt staan. Verzamel die allemaal in een handige Excel-tabel of in een app. Zo zie je in een oogopslag waar al je geld zich bevindt. 

 

Plan voor de toekomst

Om te zorgen dat je je geld goed beheert, kan het helpen om een financieel budget voor de toekomst op te stellen. Welke kosten verwacht je dit jaar, binnen 5 jaar of 10 jaar te maken? Hou daar rekening mee, zodat je op die momenten zeker niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in