Wil je een website bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. In dit artikel staan een aantal tips voor je op een rijtje. Ook leer je het verschil tussen diverse soorten websites. Zo kun je een goede start maken met het bouwen van jouw website.
Inhoud
Kies de juiste soort website
De eerste stap is de keuze maken qua soort website. Er zijn tegenwoordige vele soorten websites waar je uit kunt kiezen. De eerste keuze die je kunt maken is de keuze tussen HTML en CMS. Als je kiest voor HTML maak je je website met codes. Als je geen ervaring hebt met coderen is het slim om te kiezen voor CMS.
CMS staat voor Content Management. Hierdoor kun je eenvoudig een website bouwen met kant- en klare pagina’s en blokken. Deze kun je ook personaliseren als je dit wilt. Een aantal keuzes die je hebt qua CMS-systemen zijn: WordPress, Joomla, Magento en Drupal.
Maak gebruik van hulpmogelijkheden
Als je nog helemaal geen ervaring hebt met het bouwen van een website kan het best lastig zijn. Gelukkig zijn er veel hulpmogelijkheden. Zo kun je natuurlijk hulp vragen aan iemand uit je netwerk, die wel ervaring heeft met het bouwen van een website. Heb je geen zin om hulp te vragen aan iemand en doe je het liever zelf? Geen probleem! Het internet staat namelijk vol met hulpmogelijkheden, waarbij je niemand nodig hebt.
Je vindt bijvoorbeeld handige video’s en blogs met uitleg. Zo kun je zelf kiezen wat bij jou past. Loop je ergens tegenaan? Typ jouw vraag dan in google en de kans is groot dat je het antwoord snel vindt. Of vraag het eens aan ChatGPT. Loop dus niet te lang met je vraag rond, maar maak gebruik van het wereldwijde web of AI.
Besteed het uit
Vind je het toch te veel werk om zelf een website te bouwen? Of wil je snel en gegarandeerd een goede website? Dan kan je het natuurlijk uitbesteden. Zorg dat je eerst goed de reviews leest van de bureaus die je op het oog hebt. Zo weet je zeker dat je het bouwen van je website aan de juiste persoon of personen uitbesteedt.
Zorg ook voor een goede briefing en voldoende tussentijdse overleggen. Zo voorkom je dat de website totaal anders wordt dan je voor ogen had. Past een professionale websitebouwer niet in je budget? Kies dan voor een ervaren student. Zo kun je toch flink wat geld besparen. Houd er ook rekening mee dat je gebruik kunt maken van aftrekposten als je voor je onderneming een website laat bouwen.
Als je zelf je website bouwt, ben je in principe hier geen kosten voor kwijt. Wel ben je kosten kwijt aan de website hosting of woocommerce hosting. Je kunt hierop besparen door het bij een voordelige aanbieder af te nemen.