boek je vakantie bij de ANWB

Mijn man en ik hebben 3 jaar in Engeland gewoond, mijn man (militair) kreeg voor drie jaar een functie aangeboden in Yeovilton en aangezien je niet even dagelijks of zelfs niet wekelijks op en neer rijdt vanuit Engeland naar Nederland was verhuizen de enige optie.
Mijn man en ik hadden net een half jaar een relatie dus het was wel heel erg spannend om alles in Nederland achter te laten en de Noordzee over te steken. Ik heb mijn opleiding stopgezet en ben zonder twijfel met mijn man meegegaan.

In mei 2008 zijn we een week naar Engeland gegaan om op zoek te gaan naar een huis (zo’n dak boven je hoofd is toch wel belangrijk) en dus zochten we een leuke B&B in een plaatsje vlak bij de basis waar mijn man zou komen te werken, vanuit daar konden we gemakkelijk in de buurt rondrijden op zoek naar een leuk huis.

Dat was nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan. We hadden onze hond Max al, maar hij was op dat moment een pup van 3 maanden oud en bij de verhuizing zou hij nog net geen 5 maanden zijn. Dat werd een probleem, want vanuit het buitenland worden honden pas toegelaten tot Engeland als ze een jaar zijn of een half jaar in quarantaine hebben gezeten. Bij dat laatste kreeg ik al pijn in mijn buik bij de gedachte. We lieten Max inenten met alles wat hij nodig had en we besloten dat hij in quarantaine ging bij mijn ouders, zo konden we hem toch nog regelmatig zien en bij mijn ouders wisten wij zeker dat hij in goede handen was.

Na 5 maanden lieten we allerlei bloedonderzoeken bij hem doen en toen dat allemaal in orde was, de juiste stempels in zijn paspoort waren gezet en de nodige papieren waren bezorgd kon de grote overtocht voor hem ook beginnen en waren we eindelijk weer compleet.

We hebben echt een fantastische tijd gehad in Engeland, we hadden een prachtig huis gevonden in Yeovil en zaten hooguit 30 minuutjes rijden van de leukste plaatsjes aan het strand af. In deze blog wil ik jullie dan ook meenemen naar een aantal leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland.

Leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland fossil Lyme regis

 

 

Inhoud

Lyme Regis

Lyme Regis is het Scheveningen van Zuid-Engeland en ligt in Devon. Het is er altijd druk en het is er altijd gezellig. Lyme Regis ligt aan de prachtige en indrukwekkende Jurassic Coast. Je zult op het strand heel veel mensen zien die aan het zoeken zijn naar fossielen, je hoeft er niet heel erg je best voor te doen om deze in de zachte stenen van de kustlijn te vinden.

Leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland lyme regis

Lyme Regis telt ongeveer 3500 inwoners en heeft veel leuke restaurantjes, hotels en B&B’s.
Ik ben de naam van het restaurantje vergeten, maar ik heb daar echt de lekkerste fish and chips ever op.

Naast het mooie strand is er nog veel meer te doen in Lyme Regis. Je kan naar het Lyme Regis Philpot museum, dit is een natuurhistorisch museum. Je kan naar het Dinosaurland Fossil Museum, ook dit is een natuurhistorisch museum. Je kan naar het Lyme Regis Marina Aquarium, het is geen groot aquarium, maar het is wel heel interactief, erg leuk voor kinderen. Hou je van een biertje? Neem dan eens een kijkje bij Lyme Regis Brewery en proef de lekkerste biertjes. Naast musea, aquarium en brouwerij kan je ook heel erg mooi wandelen, niet alleen over het strand maar ook door Lime Regis heen.

Leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland lyme regis 1

Sidmouth

Sidmouth is een grotere plaats langs de kust. Het wordt omringt door groene heuvels en bekend door de rode kliffen.
Het strand is erg mooi, maar ik vond het stadje zelf nog veel gezelliger. Hou je van ijs? Dan zit je hier helemaal goed! Ga een ijsje eten bij Taste of Sidmouth en je weet niet wat je proeft, het ijs is hier echt verrukkelijk. Heb je zin in een wandeling? Wandel dan over de gezellige boulevard het stadje in en dan door de parken weer terug naar de kust.

Leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland sidmouth

Seatown

Seatown is een klein stadje met een echt dorpsgevoel. Ondanks dat het een stadje is, is Seatown niet groter dan een paar huizen en een herberg. Bij deze herberg kan je je auto parkeren en vervolgens tussen de schapen door naar de top van de kliffen klimmen. Eenmaal boven wordt je getrakteerd om een fantastisch uitzicht, dat is de klim echt meer dan waard. Eenmaal weer naar beneden gewandeld kan je neerploffen op het terras bij Herberg Anchor Inn voor een lekker kopje koffie of thee, of geniet van een heerlijk Engels biertje.

Leuke kustplaatsjes in Zuid-Engeland seatown

Oneindig

Ik kan wel een boek schrijven over alle leuke kustplaatsjes in Engeland, maar je moet het toch zelf ervaren. Engeland is een fantastisch land waar wij iedere dag nog heimwee naar hebben. Maar mocht je naar Engeland gaan bezoek dan zeker de hier bovengenoemde plaatsjes.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in