boek je vakantie bij de ANWB

IJsland groeide dit afgelopen jaar extreem in populariteit en we begrijpen wel waarom. Dit magische winterwonderland herbergt enkele van de mooiste wonderen van Moeder Natuur. Van noorderlicht tot natuurlijke baden in 50 tinten blauw. Ontdek het pure Noord-IJsland met deze vijf tips.

 

Inhoud

Noord-IJsland ontdekken

Het noorden van IJsland is minder bereisd, toch vind je hier in de winter de mooiste plekken vaak helemaal voor jou alleen. Het constant veranderende landschap zal je verrassen en soms zelf buitenaards overkomen. Bedekt met sneeuw geeft dit een nog magischer gevoel. Ga op avontuur langs de ongebaande paden en ontdek met deze vijf tips van Voigt Travel alle pracht en praal van Noord-IJsland. Trek je warmste jas maar aan, want de reis kan beginnen!

 

1. Ga op zoek naar het noorderlicht

Aurora borealis, oftewel noorderlicht, spotten staat op de bucketlist van bijna iedereen die in de winter naar het Pure Noorden reist. Het zien van de verschillende kleuren die in het donker de hemel verlichten is een unieke ervaring. Zeker weten of je dit natuurfenomeen met eigen ogen kan zien doe je nooit, maar in het noorden van IJsland maak je wel een hele goede kans. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je bij een verblijf van minimaal 5 dagen 90% kans hebt om het noorderlicht te zien! Voor de mooiste plekken om het licht te spotten, breng je een bezoek aan Kálfaströnd en Dimmuborgir. Hier geven de grillige rotsformaties een onvergetelijk effect. Of bekijk het fenomeen vanuit een van de natuurlijke warmwaterpoelen.

 

2. Ontmoet de lokale bevolking

Nergens in IJsland kom je zo makkelijk in contact met de locals als in het noorden. De IJslanders zijn, zeker in de winter, altijd in voor een praatje en geven je graag de leukste tips voor in de omgeving. Ze hebben veel te vertellen, zeker als je vraagt naar de mythes en verhalen die ze hebben over het IJslandse landschap. Het zwemmen in de Mývatn Nature Baths is een eeuwenoude traditie onder IJslanders. Een betere plek om met ze in contact te komen dan hier is er dan ook niet. Sluit hier de dag af als een echte local met een koud IJslands witbiertje in de hand. Deze warmwaterbron is een kleinschaliger alternatief voor de populaire Blue Lagoon die in het zuiden ligt.

Ontdek het pure Noord-IJsland met deze vijf tips 1
Mývatn Nature Baths

 

 

3. Spot de grootste bewoners van de oceaan

Waar je op veel plekken in Europa walvissen alleen maar tijdens een bepaald seizoen kunt zien, kun je dit in de fjorden van Akureyri en Húsavík het hele jaar door. In een eikenhouten vissersboot ga je op avontuur in de fjorden. Grote kans dat je onderweg immense bultruggen, tuimelaar dolfijnen, bruinvissen en nog andere soorten spot. Of je nou een gigantische staart in de verte ziet, of er een walvis een paar meter naast je een sprong maakt, dit is hoe dan ook een once in a lifetime experience.

Ontdek het pure Noord-IJsland met deze vijf tips

 

 

4. Verken het vulkanische landschap

Pruttelende poelen, gestolde magma en lava formaties. Soms lijkt het wel alsof je op een andere planeet bent, in plaats van in Noord-IJsland. Het vulkanische landschap is overal te zien: van de eeuwenoude krater Hverfjall, de meest gestolde magma- en lava formaties in Dimmuborgir tot de actieve IJslandse aardkorst in Hverir. Het uitgestrekte landschap ontdek je het best tijdens een hike door het adembenemende landschap. Durf je op zoek naar licht in de duisternis? Breng dan een bezoek aan de Lofthellir ijsgrot en waan je tussen metershoge natuurlijke ijssculpturen.

Ontdek het pure Noord-IJsland met deze vijf tips vulkaan

 

 

5. Eindeloos veel watervallen

IJsland heeft nog veel meer natuurfenomenen, waaronder halfbevroren watervallen. Het witte

sneeuwlandschap in combinatie met deze blauwe watervallen zorgt gegarandeerd voor een schitterend gezicht. Een van de must see’s is de Godafoss. Deze sprookjesachtige waterval komt uit in een groot, helderblauw meer. Ook de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, en de Aldeyjarfoss zijn een bezoek waard. Deze laatste is alleen te bezoeken met een 4×4 dus een avontuurlijke instelling is zeker geen overbodige luxe.

Ontdek het pure Noord-IJsland met deze vijf tips waterval

 

Rechtstreekse vlucht

Met Voigt Travel vlieg je altijd rechtstreeks zonder overstappen naar je bestemming. Wel zo makkelijk! De rechtstreekse vluchten naar Akureyri gaan iedere vrijdag en maandag vanaf Amsterdam en vinden plaats t/m 14 maart 2022. Akureyri ligt in het noorden van IJsland, in de regio van de Diamond Circle. Zo zit je in iets meer dan 3 uur vliegen onder het noorderlicht!

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in