boek je vakantie bij de ANWB

Een nieuwe keuken aanschaffen is niet dat je dagelijks doet en dat is maar goed ook. De kosten voor een nieuwe keuken kunnen namelijk aardig in de papieren lopen. Ben je toe aan een nieuwe keuken? Wil je besparen op de aankoop en tegelijkertijd profiteren van een korte levertijd en de hoogste kwaliteit? Kies dan voor een showroomkeuken. Lees snel verder en ontdek tips voor het aanschaffen van een showroomkeuken.

 

Inhoud

Wat is een showroomkeuken?

Een showroomkeuken is precies wat de naam aangeeft: een keuken die tentoongesteld wordt in een showroom. Deze worden vaak door keukenwinkels gebruikt om klanten te inspireren en verschillende ontwerpmogelijkheden te tonen. Na verloop van tijd worden deze showroommodellen vervangen door nieuwe ontwerpen. De showmodellen worden dan te koop aangeboden tegen sterk gereduceerde prijzen en zijn vaak niet van nieuw te onderscheiden.

 

Voordelen van een showroomkeuken

  1. Kwaliteit voor een lagere prijs: showroomkeukens in de uitverkoop zijn meestal van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als nieuwe keukens, alleen betaal je hier slechts een fractie van de normale prijs van. Dit betekent dat je profiteert van hoogwaardige materialen en vakmanschap zonder dat je al te diep in de buidel moet tasten.
  2. Direct beschikbaar: in tegenstelling tot het bestellen van een nieuwe keuken, waarbij je moet wachten op de fabricage en installatie, zijn showroomkeukens direct beschikbaar. Dit betekent dat je binnen zeer korte tijd over je keuken kunt beschikken zonder lange wachttijden.
  3. Inspiratie: omdat showroomkeukens worden ontworpen om klanten te inspireren, zijn deze vaak voorzien van de nieuwste trends en apparatuur. Ideaal als je zelf niet precies weet wat je wil of net dat beetje extra kunt gebruiken.
  4. Zichtbare kwaliteit: omdat je de keuken in de showroom kunt zien voordat je tot aankoop overgaat, kun je de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap ‘live’ beoordelen. Voor veel mensen is dat net wat fijner dan een abstract ontwerp op papier, waarbij je alleen kleine stukjes van het gebruikte materiaal en de kleuren kunt bekijken.
  5. Aanpasbaar aan jouw wensen: wat veel mensen niet weten en jij misschien ook niet is dat je de showroomkeuken (beperkt) aan kunt laten passen aan jouw wensen. Natuurlijk kun je er geen zelf ontworpen keuken van maken, maar er zijn mogelijkheden om aanpassingen te doen. Natuurlijk betaal je hier een kleine meerprijs voor, maar vergeleken met een compleet nieuwe keuken is de prijs nog steeds bijzonder aantrekkelijk.

 

Waarop moet je letten bij het kopen van een showroomkeuken?

  1. Afmetingen: dit is echt een cruciaal punt, want meten is weten. Zorg ervoor dat de afmetingen van de showroomkeuken passen bij de beschikbare ruimte in jouw huis. Hoewel aanpassingen mogelijk zijn, kunnen grote verschillen in afmetingen leiden tot extra kosten en problemen bij de installatie van de keuken. Twijfel je of het allemaal past en klopt? Laat het dan door iemand anders nog eens nameten. Twee ogen zien vaak meer dan één.
  2. Staat van de keuken: controleer de staat van de showroomkeuken zorgvuldig voordat je tot aankoop overgaat. Soms zijn er kleine gebreken te zien, zoals een krasje of een klein hoekje dat mist, maar er mogen natuurlijk geen functionele problemen zijn. Denk daarbij aan een deurtje dat mist of een gebroken plank (alhoewel deze zaken allemaal nog recht te trekken zijn).
    Ook hierbij geldt: ga niet alleen op onderzoek uit, maar neem iemand met je mee. Bij voorkeur iemand die oog voor details heeft. Grote kans dat je namelijk zelf over dingen heen kijkt, omdat je zelf over dingen heen kan kijken op het moment dat je je droomkeuken gespot hebt.
  3. Garantie en service: informeer vooraf vooral ook naar de garantie en de beschikbaarheid van service na de aankoop. Ook op een showroomkeuken zit namelijk gewoon garantie en service. Dat geldt zeker als je kiest voor een keuken van Mandemakers.

Wil je dus voortaan koken in je droomkeuken en tegelijkertijd besparen? Dan is een showroomkeuken een goede optie voor jou.

 

Dokteronline.com
Vorig artikel4 tips voor een doe-het-zelver
Volgend artikelTips om het beste kopje koffie te zetten
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in