boek je vakantie bij de ANWB

Niets is zo belangrijk als een leuk verzorgd personeelsuitje. Geen idee waar je moet beginnen met de organisatie? Dankzij deze tips voor een originele personeelsuitje op locatie of online geniet iedereen van leuke activiteiten.

 

Inhoud

Waarom een personeelsuitje organiseren?

Eigenlijk zou elk bedrijf, groot of klein, zo nu en dan een bedrijfsuitje of teambuilding moeten organiseren. De voordelen voor het bedrijf zijn namelijk ontzettend groot, waardoor de gemaakte kosten in het niet vallen. Een personeelsuitje vergroot de groepsdynamiek en teamspirit op een leuke manier. Je doet een leuke activiteit met elkaar buiten kantooruren om. Hierdoor bevorder je de creativiteit en productiviteit. Daarnaast geeft het werknemers de gelegenheid om elkaar op een andere manier te leren kennen en samen te werken.

 

Tips voor een origineel personeelsuitje op locatie of online

De mogelijkheden op het gebied van personeelsuitjes of teambuilding sessies zijn ontzettend groot. Denk aan verschillende workshops, sportieve uitjes, rondvaarten en nog veel meer. Naast activiteiten op locatie kun je bovendien kiezen voor een online personeelsuitje. Ideaal als je personeel verdeeld over het hele land woont of het niet mogelijk is om op locatie te komen.

Voordat je begint met de organisatie van een personeelsuitje is het goed om jezelf een paar vragen te stellen:

  • Welke activiteiten kun je doen als je een personeelsuitje wil organiseren?
  • Wat vind je personeel leuk om te doen?
  • Hoeveel geld wil je hieraan uitgeven?
  • Wat wil je ermee bereiken?
  • Wat heb je nodig om er een succes van te maken?
  • Wanneer is de beste tijd voor teambuilding?

Tips voor een origineel personeelsuitje op locatie of online teambuilding

Welke activiteiten kun je doen als je een personeelsuitje wil organiseren?

Bij flitz-event.nl vind je een heel groot aanbod leuke activiteiten die zowel in Scheveningen, Hoek van Holland en Kijkduin als op locatie gedaan kunnen worden. De activiteiten zijn onder andere ingedeeld in zomer, winter en online, zodat kiezen makkelijker wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop ijssculpturen maken in de winter? Of een après ski winter wonderland, waarbij je personeel allerlei leuke après ski games mag doen?

Liever online iets leuks doen met je personeel? Een pubquiz, hackaton of een escape game zijn leuke voorbeelden om ook op afstand een leuke middag te beleven. Om de ervaring compleet te maken kun je vooraf naar je personeel een borrelbox laten sturen. Daar kan dan tijdens of achteraf van genoten worden.

In de zomer biedt het strand niet alleen vertier aan recreanten, maar is het ook de uitgelezen plek voor een geweldig bedrijfsuitje. Lekker buiten in de zon genieten van activiteiten zoals vliegeren of kiten of een beachkamp/zeskamp waarbij het personeel in teams verdeeld wordt en het tegen elkaar op moet nemen. Of kies voor het Robinson Crusoe Event, waarbij sportiviteit en samenwerken voorop staat.

En als je dan toch kiest voor een activiteit aan het strand hoef je je niet te beperken tot het strand alleen. Zeker op warme dagen is het leuk om wat verkoeling te zoeken met spannende activiteiten op het water. Zoek samen de spanning om met brandingraften, powerboat varen of ga golfsurfen.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, omdat het weer in Nederland niet zo heel betrouwbaar is? Dan zijn de verschillende workshops echt iets voor jou. Boek voor jouw personeel een workshop schilderen, salsa dansen of slippers pimpen. Deze activiteiten kun je het hele jaar door boeken!

Misschien wil je wel iets heel anders doen? Ook dan is er volop keuze. Wat dacht je van een escape tour, een GPS tocht, rondvaart of een andere citygame? Ideaal als je je eigen stad beter wil leren kennen of met jouw bedrijf juist ergens heel anders zit en je personeel de kans wil geven om elkaar en een andere stad op een leuke manier te leren kennen. Kom je van ver? Vergeet dan niet om vervoer te regelen en eventueel een leuk etentje na het personeelsuitje. Op die manier maak je er een leuk dagje uit van voor de werknemers.

Tips voor een origineel personeelsuitje op locatie of online ijssculptuur

Wat vind je personeel leuk om te doen?

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden ontzettend groot. Van passief tot actief, van creatief tot grappig. Om een keuze te kunnen maken kun je een peiling doen onder je personeel. Stel bijvoorbeeld een lijst op met daarop een aantal activiteiten en peil wat je personeel leuk zou vinden om te doen. Of kies zelf een leuke workshop of (buiten) activiteit in Scheveningen, Hoek van Holland of Kijkduin en verras je personeel hiermee. Natuurlijk kun je bij de keuze van wat personeel leuk vindt niet met iedereen rekening houden, maar uiteindelijk zullen de meesten het uitje wel waarderen.

 

Hoeveel geld wil je hieraan uitgeven?

Teambuilding kost nu eenmaal geld. Hoe meer activiteiten je plant hoe duurder het wordt. Echter moet je je niet teveel verkijken op de kosten. Zie het als een investering die zich uiteindelijk terugbetaald in een betere samenwerking en meer productiviteit.

 

Wat wil je ermee bereiken?

Met een bedrijfsuitje kun je verschillende doelen hebben. Het bevordert sowieso de groepsdynamiek en versterkt de banden onderling. Maar het kan ook zijn dat je je personeel gewoon een leuk uitje gunt. Of dat je per se wil dat de creativiteit versterkt wordt. Of juist het onderlinge samenwerken. Het is goed om hier ook rekening mee te houden voordat je een definitieve keuze maakt.

 

Wat heb je nodig om er een succes van te maken?

Het grootste succes boek je door enthousiast personeel. Je kunt er dus alles aan doen om je personeel vooraf al enthousiast en nieuwsgierig te maken. Dat zorgt al voor een positieve spanning. Verder kun je denken aan extraatjes zoals lekker eten, drinken of bijvoorbeeld leuke prijzen voor teams die uitblinken of uitdagingen winnen.

 

Wanneer is de beste tijd voor teambuilding?

Dat ligt helemaal aan jezelf en je bedrijf. Sommige bedrijven kiezen ervoor om bijvoorbeeld een ochtend of middag te sluiten. Andere bedrijven gaan een hele dag dicht. Belangrijk is wel dat het onder werktijd gebeurd en je personeel geen vrije dag of weekend ervoor op moet offeren. Tenzij je natuurlijk besluit om je personeel te trakteren op een uitje naar het buitenland. Een personeelsuitje kan in principe het hele jaar door. Extra leuk is het om met teambuilding het nieuwe jaar te beginnen of juist het jaar op een leuke manier af te sluiten.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in