boek je vakantie bij de ANWB

Een bruiloft DIY knutselen is een leuke manier om samen met de kinderen naar het moment toe te leven. Je kind zal zich betrokken en belangrijk voelen bij de voorbereidingen van de grote dag. Maar daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig om samen te knutselen én ook nog eens een goede manier om te besparen op de bruiloft styling. Dus hier komen ze: de 5 meest stijlvolle en kindvriendelijke DIY’s!

Inhoud

1. Origami kraanvogels

Origami kraanvogels zijn een romantische decoratie, perfect als bruiloftsversiering. Ze zijn
feestelijk, aan te passen aan het kleurenthema én ook nog makkelijk om te maken. Voor een minimalistische look kun je de kraanvogels van wit papier vouwen. Maar ze kunnen ook gepersonaliseerd worden door de tekenkunsten van de kids, of door een kleurrijk papiertje! Hang alle origami kraanvogels vervolgens aan een doorzichtig draad, et voilà! Je hebt prachtige slingers die zelfs bijzondere trouwlocaties nòg unieker maken.

Dit zijn de 5 leukste bruiloft DIY’s voor jou en je kids origami vlinders

 

2. Crêpepapier roos

Papieren bloemen zijn ontzettend populaire bruiloft decoraties. En ze zijn ook niet al te moeilijk om te maken. Met behulp van crêpepapier en wat ijzerdraad flans je zo een prachtige kunstbloem in elkaar! Je kunt deze bloemen gebruiken ter versiering van de trouwlocatie, maar crêpepapier bloemen zijn zelfs mooi als bruidsboeket! Er zijn talloze gedetailleerde tutorials voor het knutselen van een kunstbloem. Je kinderen kunnen goed helpen door de blaadjes uit te knippen. Vervolgens kun jij alle onderdelen in elkaar zetten tot een prachtige bloem.

3. Natuurvriendelijke confetti

Confetti is een feestelijke decoratie die gestrooid kan worden naar het bruidspaar tijdens de ceremonie. Laat dit taakje maar aan de kids over, want dat vinden ze gegarandeerd vermakelijk. Voor een natuurvriendelijke optie, kunnen jij en je kinderen dit ook zelf maken als DIY projectje. Zoek blaadjes en bloemen bij elkaar in allerlei mooie kleuren, en maak er door middel van een pons of perforator confetti van. En strooien maar!

 

4. Een bloemenkroon

Vinden jouw kids het leuk om een bloemenkroon te dragen op de bruiloft? Dan is het erg leuk om deze samen met ze te maken. Laat de kleintjes zelf de bloemen uitzoeken voor op de kroon en zet ‘m vervolgens samen in elkaar. Deze DIY is extra leuk voor de kinderen, aangezien ze de kroon zelf kunnen dragen op de grote dag. Je kunt ervoor kiezen om nep bloemen te gebruiken. Met nepbloemen blijft de kroon lang genoeg goed. Voor deze DIY kun je natuurlijk ook verse bloemen gebruiken. Let dan wel op dat de krans minstens 1 dag goed blijft. De bloemen staan niet in water, dus verwelken sneller.

Als er meerdere kinderen aanwezig zijn op de
bruiloft, kun je ze ook op de dag zelf een bloemenkroon laten maken als bruiloftsactiviteit. Trouw je bijvoorbeeld in Utrecht? Zoek dan trouwlocaties in Utrecht die ruimte bieden voor dit soort bruiloftsactiviteiten.

Dit zijn de 5 leukste bruiloft DIY’s voor jou en je kids bruiloft

 

5. Een wegwijzer voor op de bruiloft

Heb jij een grote trouwlocatie gehuurd? Wijs dan je gasten de weg met leuke locatie bordjes à la Ibiza! Deze bordjes zijn erg leuk om zelf te maken met de kids. Jij kunt de plaatsen op de houten bordjes verven, bijvoorbeeld de weg naar de ceremonie, het feest en het diner. Vervolgens kunnen de kinderen ze opleuken met decoraties en tekeningen.

Dit zijn de 5 leukste bruiloft DIY’s voor jou en je kids wegwijzer

De creativiteit van je kinderen zal zeker bloeien met deze leuke en eenvoudige bruiloft DIY’s. En jij hebt er een paar authentieke bruiloftsdecoraties bij die jouw trouwlocatie op zullen pimpen. Win-win!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in