boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag deel ik 5 leuke dingen die je in Engeland kunt doen. Leuke uitjes voor kinderen, maar ook geweldig leuke dingen die je alleen of met zijn tweetjes kunt doen in Engeland. Van een geweldige dierentuin tot een heel gek museum, in Engeland vind je het allemaal. De meeste uitjes vind je overigens in Londen.

 

Inhoud

Engeland ons buurland aan de overkant

Engeland is een geliefd vakantieland bij velen, niet in de laatste plaats omdat het eigenlijk redelijk snel en makkelijk bereikbaar is. Je neemt de veerboot of de sneltrein en binnen een paar uur sta je aan de overkant in Engeland. Een tijd terug zijn wij in Engeland geweest, waar wij in Londen verbleven. Wij hebben heel wat leuke dingen in Londen zelf en erbuiten gedaan, samen met het hele gezin.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te ontdekken in en rondom Londen en in Engeland, maar dan zou dit artikel veel te uitgebreid worden. Graag deel ik 5 leuke dingen die je in Engeland kunt doen. Wij zijn er hartje zomer geweest, maar Londen is ook heel leuk in de winter. Dan kun je namelijk kerstshoppen op de Kerstmarkt in Londen.

 

5 Leuke dingen die je in Engeland kunt doen

Hieronder deel ik mijn tips voor een paar onvergetelijke uitjes in Londen en omgeving. Wij hebben de uitjes gemaakt met onze kinderen die genoten hebben van deze vakantie.

 

1. Bezoek Londen centrum

Als je in Engeland bent is een bezoek aan de binnenstad van Londen bijna een must. Als je in Londen bent, maak dan gebruik van de dubbeldekker bussen met een hop on/hop off ticket, op die manier kun je veel van deze metropool zien. Natuurlijk kun je net als ons ook gewoon midden in het centrum uitstappen en de stad al lopend verkennen.

Vergeet niet langs de Londen Tower Bridge te gaan, vergaap je aan gebouwen in uiteenlopende stijlen zoals de Westminster Abbey, Buckingham Palace met het wisselen van de wacht en de Big Ben of ga shoppen in Oxford of Regent Street. Om het centrum echt te ontdekken heb je zeker 2 dagen nodig en dan nog zul je niet alles hebben gezien.

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 1
Londen Tower bridge

 

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 3
Big Ben

 

 

2. M&M shop

Ben je eenmaal in het centrum van Londen dan is een bezoek aan de beroemde M&M shop een must. Dit is een walhalla van kleuren en smaken die je nergens anders ziet. Natuurlijk is het zo commercieel als de pest, maar dat neemt niet weg dat het een attractie op zich is. Niet alleen kleine kinderen kijken hier hun ogen uit, want met vier etages is er echt van alles te zien. Je vindt de M&M shop vlakbij Piccadilly Circus en eigenlijk kun je de shop niet missen, want daar lopen veel mensen met opvallende M&M tassen in en uit 😉

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 4

 

Algemene informatie M&M shop Londen

M&M shop Londen

1 Swiss Ct

Londen

Engeland

Website: M&M

Tel: +44 – 2070257171

 

Bereikbaarheid

Je kunt de shop het beste lopend bereiken vanaf Piccadilly Circus

 

Openingstijden

10:00 – middernacht (Maandag – zaterdag)

12:00 – 18:00 uur (Zondag)

 

Toegang

Gratis (maar zie de winkel maar eens uit te lopen zonder iets te kopen)

 

 

 

3. Colchester Zoo

Ook buiten Londen is er genoeg te zien en te doen. Wij waren samen met mijn schoonzus en haar gezin in Engeland en terwijl zij met ons neefje naar Legoland gingen zijn wij naar Colchester Zoo geweest. Een mooie dierentuin net buiten Londen. De dierentuin is heel mooi aangelegd, heeft verrassende routes en met een beetje geluk mag je de giraffen en olifanten voeren (een waanzinnige beleving geweest voor ons). Daarnaast hebben mijn man en dochter ook een treinrit gemaakt en was er een heel brutale aap bij ze gaan zitten. Kortom: voor een leuke dag in de natuur en met dieren kan ik je Colchester Zoo aanraden.

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 7
Samen olifanten voeren

 

Algemene informatie Colchester Zoo

Colchester Zoo

Maldon Road

Stanway

Colchester

Engeland

Website: Colchester Zoo

Tel:  +44 – 1206331292

 

Bereikbaarheid

De zoo is zowel per auto als met het OV bereikbaar. Wij hebben de trein naar Colchester genomen en nog een korte rit van 15 minuten met de bus gemaakt.

 

Openingstijden

9:30 – 18:00 uur (eind maart tot 20 juli; 8 september – 30 september)

9:30 – 18:30 uur (21 juli – 7 september)

9:30 – 17:00 uur (1 oktober – 2 november)

9:30 – 16:30 uur (3 november – 15 februari)

Verdere details over de openingstijden vind je op de website

 

Toegang

Afhankelijk van de openingstijden, check de website voor meer informatie

 

Lekker klimmen en klauteren

 

 

4. Natural history museum Londen

Nadat we in 2001 is New York in het Natural history museum waren geweest en het daar geweldig vonden, wilden we die in Londen niet overslaan. Het is net als in Amerika een bijzonder groot museum, waar je minimaal 1 dag voor uit moet trekken om alles op je gemak te kunnen bekijken. Er zijn verschillende etages met diverse afdelingen waaronder het helaas, bijzondere stenen, maar natuurlijk ook heel veel opgezette dieren. Bijzonder leerrijk en zelfs onze tieners konden dit museum wel waarderen.

 

5 l e u k e d i n g e n di e n j e k u n t d o e n i n E n g e l a n d

Algemene informatie Natural history museum Londen

Natural History museum

Cromwell Road

Kensington

Londen

Engeland

Website: Natural History Museum

Tel: +44 – 2079425000

 

Bereikbaarheid

Ook voor dit museum geldt dat bussen, trein en lopen de beste opties zijn.

 

Openingstijden

10:00 – 17:50 uur

Gesloten op 24,25 en 26 december

 

Toegang

Gratis (voor bepaalde exposities moet je wel een kleine bijdrage geven)

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 9
Je kunt een museumbezoek ook overdrijven 😉

 

Op nr. 5 stond aanvankelijk Ripley’s believe it or not, maar helaas zag ik net op de website dat Ripley’s zijn deuren gesloten heeft. Ze zijn bezig om een andere locatie te zoeken, maar weten nog niet of en wanneer het weer heropend wordt. Dat is natuurlijk heel jammer, maar er zijn gelukkig ook veel andere dingen te doen in Londen. Daarom een andere nummer 5 die wij zelf over hebben geslagen, maar een echte aanrader is namelijk Londen Eye.

 

 

5. Londen Eye

Voor velen is Londen Eye een must vanwege het prachtige uitzicht over de Theems en de stad zelf. Wij hadden er ook graag in gewild, maar de toegang is aan de hoge kant (voor een gezin van 4 zit je al gauw aan bijna 100 euro omgerekend). We zijn er wel naar toe gewandeld en hebben foto’s genomen. Londen Eye zit naast de Theems waar ook een soort van boulevard is. Hier vind je niet alleen Londen Eye, maar ook Sealife en London Dungeon, afgewisseld door een heleboel restaurants en cafés.

 

5 leuke dingen die je kunt doen in Engeland 9

 

Algemene informatie Londen Eye

Londen Eye

Lambeth

Londen
Engeland

Website: Londen Eye

Tel: +44 – 870990881

 

Bereikbaarheid

Ook hier biedt de hop on/hop off bus uitkomst, evenals andere bussen, de trein en natuurlijk de benenwagen

 

Openingstijden

Opent meestal rond 10:00 uur sluiting hangt af van jaargetijde

 

Toegang

£ 24,30 (vanaf prijs)

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in