boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag heb ik een nieuwe hotspot taveerne ‘t Wetshuys in Almelo. Een leuk en gezellig etablissement met een zeer uitgebreide menukaart, waar je heerlijk kunt lunchen. De locatie is makkelijk te vinden aangezien het één van de drie trouwlocaties in Almelo is.

 

Inhoud

Taveerne ‘t Wetshuys

Het pand waarin de hotspot zit is een zeer markante plek in Almelo: het gebouw dateert namelijk al uit 1691. Vroeger was hier het raadhuis en de rechtszaal gevestigd. Later werd dit een politiebureau en verkeershuis. Het gebouw is pas sinds 1972 in gebruik als eetgelegenheid. De naam van de taveerne heeft alles te maken met het historische verleden van het pand.

Juist door het rijke verleden en het pand dat een monument is heeft de gemeente Almelo gemeend ‘t Wetshuys aan te moeten wijzen als één van de drie locaties waar getrouwd mag worden. Voor een trouwerij wordt de bovenste verdieping ingericht als trouwzaal. Daarnaast kun je ook alleen je huwelijksvoltrekking op deze locatie plaats laten vinden.

 

taveerne ‘t Wetshuys in Almelo

 

Hotspot taveerne ‘t Wetshuys in Almelo

Het pand heeft net als vroeger meerdere functies, maar dient meestal als taveerne/café waar gezelligheid de boventoon (de wet) voert. Er is een groot terras aan twee kanten met uitzicht op de winkelstraat. De menukaart is bijzonder uitgebreid en er is keuze genoeg voor een heerlijke brunch,  lunch en diner.

Deze hotspot is bezocht door mijn dochter, haar vriend en zijn ouders. Mijn dochter was razend enthousiast en vond het eten de locatie bijzonder geschikt voor de categorie hotspot, vandaar dat ik deze hier op heb genomen. Onderstaand verslag is uitgebracht door mijn dochter.

 

taveerne ‘t Wetshuys in Almelo 1

Wij gingen voor de verjaardag van mijn vriend eten bij taveerne ‘t Wetshuys in Almelo. Het pand doet bijzonder gezellig aan en de keuze op de kaart was tijdens de lunch heel uitgebreid. Er is rekening gehouden met mensen die allergie hebben, waardoor ik ook gewoon mee kon eten (ik heb pinda allergie).

Uiteindelijk is er gekozen voor shoarma met patat en garnituur, een broodje rosbief en een broodje shoarma (sommige maaltijden waren dubbel omdat meer mensen hetzelfde namen). Natuurlijk is er ook volop keuze uit allerlei drankjes en hebben we die ook direct besteld.

 

taveerne ‘t Wetshuys in Almelo 4

 

Het eten en de service waren heel goed te noemen. De bediening is netjes en attent en we hoefden niet heel lang op het eten te wachten. De inrichting is simpel, maar goed en het terras zag er heel gezellig uit. Wij hebben echter binnen gezeten, omdat het op die dag aan het regenen was en wij het binnen net iets leuker vonden.

Wij hebben dus geluncht bij taveerne ‘t Wetshuys in Almelo, maar je kunt er ook genieten van een uitgebreid diner. Voor een driegangen diner betaal je bijvoorbeeld alleen maar €17,50.

 

taveerne ‘t Wetshuys in Almelo 2

 

Adres van deze hotspot

Taveerne ‘t Wetshuys

Grotestraat 80

7607 CT Almelo

Tel: (0546) 456 444

Website: ‘t Wetshuys

e-mail: info@wetshuys.nl

 

Openingstijden

Zondag en maandag vanaf 12:00 uur

Dinsdag tot en met vrijdag vanaf 10:00 uur

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in