boek je vakantie bij de ANWB

Je bent vast niet de enige die nadenkt over het verduurzamen van zijn of haar woning. Want zeg nu zelf, wie wil er niet bijdragen aan een groenere en schonere wereld? Maar waar begin je? Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw woning duurzamer wordt? In dit artikel vind je vijf handige tips waarmee jij jouw huis omtovert tot een duurzame woning. Zo draag jij niet alleen bij aan een betere wereld, maar bespaar je ook nog eens op jouw energierekening!

 

Inhoud

Tip 1: Isoleer jouw woning

De eerste en belangrijkste stap naar een duurzame woning is jouw huis isoleren. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en hoef je minder te stoken om jouw huis warm te houden. Maar hoe kun je jouw huis het beste isoleren? Dat doe je door de juiste ramen te kopen.

Met bijvoorbeeld pvc ramen isoleer je jouw huis beter dan met oude ramen uit enkel glas. Hierdoor bespaar je niet alleen op jouw energierekening, maar zorg je ook nog eens voor een beter wooncomfort.

 

Tip 2: Gebruik LED-verlichting

Wist je dat LED-verlichting tot wel 90% energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen? Door jouw oude verlichting te vervangen door LED-verlichting bespaar je niet alleen op jouw energierekening, maar deze LED-lampen gaan ook nog eens veel langer mee. Een duurzame en kostenbesparende oplossing dus!

 

Tip 3: Plaats zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niets. Met zonnepanelen op jouw dak wek je namelijk jouw eigen duurzame energie op. Hierdoor hoef je minder stroom af te nemen van het energiebedrijf en bespaar je flink op jouw energierekening. Bovendien draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.

 

Tip 4: Installeer een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een handige tool waarmee je jouw energieverbruik in huis regelt. Zo kan je de temperatuur in huis automatisch aanpassen aan jouw dagelijkse routines en het weer buiten. Ook hiermee draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Tip 5: Verminder het waterverbruik

Door bewuster om te gaan met water in jouw woning, bespaar je flink op jouw energierekening en draag je bij aan een duurzame leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop installeren, regenwater hergebruiken en het gebruik van de wasmachine en vaatwasser verminderen. Dit zijn allemaal kleine veranderingen die kunnen bijdragen aan een duurzamere woning en een betere wereld!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in