boek je vakantie bij de ANWB

Soms kom je mensen tegen met wel heel bijzondere beroepen. In een nieuwe serie vertellen lezers welke bijzondere en unieke beroepen zij hebben. Vandaag in een bijzonder beroep: gezichtsfitness instructeur.

Inhoud

Kiezen van een beroep dat bij je past

Soms weten mensen als van kinds af aan wat ze willen, anderen ontdekken het pas op latere leeftijd. Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die van hun passie of hobby hun werk kunnen maken. En dan heb je nog de groep mensen die per ongeluk tegen iets aan loopt en daar hun beroep van maakt.

Welk beroep je ook kiest: zorg dat je het naar je zin hebt en dat je met plezier je werk kunt doen. Alleen dan is werken geen last meer. En heb je nog niet gevonden wat je graag zou willen doen, blijf zoeken: er komt een dag dat je het beroep dat echt bij je past gevonden hebt.

Vorige week kon je al lezen over Bryan die maatje is voor eenzame jongeren in Brabant. Deze week is het de beurt aan Petry, die gezichtsfitness instructeur is.

Over Petry

Toen ik 40 jaar werd en de eerste serieuze rimpels begonnen te verschijnen, ben ik opzoek gegaan naar een natuurlijke manier om de huidveroudering te vertragen. Fillers of botox was sowieso voor mij geen optie, omdat ik vroeger erg ziek ben geweest en ik ga niets in mijn lichaam spuiten waarvan ik niet weet wat de lange termijn effecten zullen zijn.
Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken wat een goede leefstijl is bij mijn ziekte, colitis ulcerosa (chronische darmontsteking). Gezond leven, veel groente, voldoende fruit, voldoende water drinken, geen gluten- of melkproducten en voldoende beweging, ontspanning en slaap. Als je daar zo mee bezig bent geweest weet je wel wat goed voor je is en dat zijn wat mij betreft geen fillers of botox en al helemaal geen facelift.
Een mooie bijkomstigheid is dat deze leefstijl ook goed is voor je gezichtshuid, door de goede voedingsstoffen veroudert de huid namelijk minder snel.
Dit was nog maar het begin in mijn zoektocht, want ik wilde toch op een natuurlijke manier af van mijn rimpels. Uiteindelijk resulteerde mijn zoektocht in mijn beroep: gezichtsfitness instructeur (superstralend.nl).

Bijzonder beroep: gezichtsfitness instructeur

Ik ben dus op zoek gegaan naar een natuurlijke manier om mijn huid minder snel te laten verouderen en toen kwam ik uit bij de ‘Natuurlijke Facelift’ door gezichtsgymnastiek  van Hilde Docter uit Amersfoort.
Bij haar heb ik eerst een workshop gedaan, om te kijken of het werkt. Ik heb toen 3 maanden lang heel veel geoefend met de gezichtsspieren en ik voelde en zag echt verschil. Toen ben ik bij haar de opleiding gaan doen en daarna ben ik workshops gaan geven. Eerst vooral bij mij in de buurt en later door het hele land.
Nu heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: Gezichtsfitness. De Gezichtsfitness oefeningen zijn net iets krachtiger, zodat je ook meer resultaat hebt van de oefeningen. Door de oefeningen worden de spieren korter en dikker en daardoor wordt de huid opgevuld en zijn de rimpels minder zichtbaar.
Door de oefeningen wordt ook de doorbloeding in je gezicht beter en daardoor worden waardevolle voedingsstoffen aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd. De huid zal daardoor gaan stralen en er ontstaan ook minder oneffenheden, zoals puistjes of mee-eters. Sommige spieren in het gezicht zijn verbonden met de huid en daarom hebben de oefeningen ook meteen een positief resultaat op de huid.
Ik krijg altijd heel veel positieve energie van de workshops Gezichtsfitness die ik geef. Ik vind het heerlijk om zo’n groep, meestal vrouwen, te laten lachen. De oefeningen zorgen ervoor dat je moet lachen, omdat je elkaar ‘gekke gezichten’ ziet trekken. Maar er zitten ook andere elementen in de workshop waardoor er veel gelachen wordt, soms zelfs met tranen over de wangen. Vooral met de lachoefening, waarbij je de lachspieren traint, is het altijd lachen, gieren, brullen!
Bijzonder beroep gezichtsfitness instructeur 1

Elke dag oefeningen doen

Vaak wordt er aan mij gevraagd of ik elke dag oefeningen voor het gezicht doe. Ik beantwoord die vraag altijd volmondig met JA! Het is wel iets wat je vol moet houden en elke dag doet. Het is de bedoeling dat het een gewoonte wordt, net zoals je ook je tanden poetst.
Het fijne is wel dat je de oefeningen altijd tussendoor kunt doen. Bijvoorbeeld als  je in de auto zit voor de stoplichten of in de file. Je hebt dan wel kans dat er in de auto naast je gelachen wordt, maar wat maakt het uit? Die mensen ken je toch niet en dan heb je ook nog eens iemand aan het lachen gemaakt. Wordt de file ook weer een stukje leuker.

Bijzondere anekdokte van een gezichtsfitness instructeur

Zoals ik al zei, meestal zijn het vrouwen waarvoor ik de workshops geef. Maar die ene keer, was het een bouwbedrijf waar ik de workshop ging geven. Ze hadden eigenlijk een andere stoere workshop geboekt, maar die was afgezegd en toen kwam ik… het grootste gedeelte bestond uit mannen, stoere mannen. Ik had het nog nooit gedaan, dus was het voor mij ook even wennen.
Bij mijn eerste zin, riep er meteen al eentje: ‘Je denk toch niet echt serieus dat ik mee ga doen?’ Ik heb hem meteen een taakje gegeven, ga jij dan maar foto’s voor mij maken. Dat vond hij prima, maar aan het eind deed hij ook gewoon mee.
Dokteronline.com
Vorig artikelThe Quiet Girl + winactie
Volgend artikel5 tips voor een duurzame woning
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in