boek je vakantie bij de ANWB

Wist je dat een kleine woonkamer nog steeds vele mogelijkheden biedt? Met de juiste raamdecoratie creëer je namelijk eenvoudig een illusie van ruimte, waardoor de grootte helemaal geen issue hoeft te zijn. Let hierbij op zaken als de kleur, de transparantie en het materiaal. Benieuwd waar je nog best op let bij het kiezen van verduisteringsmogelijkheden? Hier vind je alvast 5 belangrijke tips. 

 

Inhoud

Hoog en breed

De eerste tip is er één waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar de bevestiging van de gordijnen speelt een rol bij het groter laten lijken van de woonkamer. Hang ze daarom dichter bij het plafond en breder dan het raam. Hierdoor creëer je de illusie van een hoger plafond. 

 

Transparante stoffen

Kies ten tweede geen raamdecoratie die een zware uitstraling heeft. Dikke materialen zoals hout zullen een ruimte namelijk al snel kleiner doen lijken, iets wat je best in je achterhoofd houdt wanneer je jaloezieën bestelt. Transparante stoffen laten meer natuurlijk licht in de woonkamer, en zo zal deze een stuk groter lijken. Wil je toch een optie om beter te verduisteren? Dan kan je beide combineren. Wanneer het buiten donker wordt, kan je de dikke stof over de lichte gordijnen schuiven voor meer privacy. 

 

Vouwgordijnen

De beste tip die gegeven kan worden om ruimte te besparen met raamdecoratie, is het kiezen voor vouwgordijnen in plaats van de traditionele versie. Deze kan je strak optrekken wanneer ze de ruimte niet hoeven te verduisteren. Zo zullen ze bijna geen plaats innemen, en verdwijnen ze in het interieur op de achtergrond. Daarnaast zijn ze een praktische verduisteringsoplossing, aangezien je de hoogte ervan eenvoudig aanpast. Wanneer je liever meer natuurlijke lichtinval in huis hebt, rol je ze simpelweg naar omhoog.

 

Neutrale kleuren

Hoe levendig kleuren zoals rood, groen en blauw ook kunnen zijn, je vermijdt ze best wanneer het op raamdecoratie aankomt. Deze zullen een chaotische indruk geven, terwijl neutrale kleuren net een kalme sfeer creëren. Ga dus liever voor wit, lichtgrijs, of pasteltinten als je rolgordijnen online koopt

 

Minimalistisch design

Kies tot slot voor een minimalistisch design. Dit wil zeggen dat je accessoires of drukke patronen best achterwege laat, want die geven enkel een rommelige indruk. Eenvoudige en strakke lijnen daarentegen geven dan weer een opgeruimd en ruimtelijk gevoel. Dit soort ontwerpen tonen een stuk eleganter in de woonkamer. 

 

Dokteronline.com
Vorig artikelIdeeën voor een lekkere barbecue
Volgend artikelEen e-bike kiezen: 5 tips
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in