boek je vakantie bij de ANWB

De e-bike heeft het afgelopen decennium voor een ware revolutie gezorgd in Nederland fietsland. Waar tot een aantal jaar geleden haast iedereen zonder extra hulp bij de aandrijving reed, is de populariteit van elektrische fietsen gigantisch toegenomen. Volgens BOVAG was in 2022 het aandeel elektrische fietsen van alle nieuw verkochte fietsen zelfs bijna zestig procent. Van jong tot oud zoeft tegenwoordig met gezwinde spoed over het fietspad. Ben jij ook van plan een e-bike te kopen? Hieronder vind je vijf handige tips die je daarbij helpen de juiste e-bike te kiezen.

 

Inhoud

1. Online e-bikes vergelijken

Tegenwoordig oriënteert haast iedereen zich bij een grote aankoop online. Ook bij het kiezen van een e-bike kan dit goed van pas komen. De Consumentenbond bijvoorbeeld geeft niet alleen advies over wat objectief gezien de beste e-bike is, maar biedt ook een keuzehulp die het gemakkelijk maakt e-bikes te vergelijken.

 

2. Wat is je budget?

Elektrische fietsen bieden veel gemak, maar zijn niet bepaald goedkoop. Hoewel slechts iets meer dan de helft van de nieuw verkochte fietsen in 2022 elektrisch waren volgens BOVAG, was het aandeel in de totale omzet tachtig procent. De prijs van een nieuwe elektrische fiets kan behoorlijk variëren, van 1.000 tot wel 6.000 euro.

De prijs hangt af onder meer af van je wensen en eisen op het gebied van actieradius en motortype. Bij een duurdere fiets kun je ook eventueel overwegen deze te leasen, of te kiezen voor een tweedehands model.

 

3. Bepaal wat voor type fiets je zoekt

E bikes zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Het type fietser en het gebruik van de fiets bepaalt mede welke e-bike het beste bij je past. Krijg of heb je bijvoorbeeld kinderen die je eenvoudig wil vervoeren, dan is een elektrische bakfiets erg geschikt. Op zoek naar een E bike met een ‘gewoon’ frame zonder extra transportruimte? Bedenk dan of je een sportieve fietser, recreatieve fietser, of iemand die vooral in de stad of woon-werkverkeer fietst bent.

 

4. Voorkeur voor een bepaald merk

Veel mensen zijn tegenwoordig minder merkvast. Toch kan het toch zijn dat je een voorkeur hebt voor een bepaald merk. Bijvoorbeeld voor een Nederlands merk, zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Cortina, Koga of VanMoof.

 

5.  Letten op specifieke kenmerken

Iedere e-bike heeft tot slot zijn eigen specifieke kenmerken. Denk aan een meer comfortabele of sportievere zithouding. Een laag, midden of hoog frame. In welke framematen deze allemaal verkrijgbaar is. Welke motor de fiets heeft, waarbij voorwielmotoren bijna alleen nog maar te vinden zijn in het goedkoopste segment.

Of de fiets een automatische versnelling heeft of een handmatige en in het laatste geval hoeveel versnellingen er zijn. En hoe groot de accu is die je erbij kunt kiezen. Uitzoeken welke voorkeuren je hebt, helpen je de beste e-bike te kiezen.

 

Succes met het kiezen van je e-bike!

Dokteronline.com
Vorig artikel5x raamdecoratie die een illusie van ruimte creëert
Volgend artikelDe zomer trends in gouden sieraden
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in