boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo spannend als een kind verwelkomen. Naast alle voorbereidingen die moeten worden getroffen, zoals het inrichten van de babykamer en het kiezen van een naam, is het ook van cruciaal belang om de juiste aankopen te doen. In dit artikel delen we vier handige tips om ervoor te zorgen dat je de juiste aankopen doet met een kind op komst. Van zwangerschapskleding tot houten speelgoed, ontdek het allemaal.

 

Inhoud

Investeer in comfortabele zwangerschapskleding

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam ontzettend veel. Daarom is comfortabele zwangerschapskleding onmisbaar. Kies voor kleding die fijn aansluit op je buik en voldoende ruimte biedt voor beweging. Zwangerschapsbroeken met een verstelbare tailleband en stretch materialen zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

Daarnaast is het ook belangrijk om te denken aan ondersteunende beha’s die de groeiende borsten goed ondersteunen. Comfortabele zwangerschapskleding zorgt ervoor dat je je tijdens deze bijzondere periode prettig en zelfverzekerd voelt.

Leestip: Kledingtips voor de perfecte zwangerschapsgarderobe

 

Maak een lijstje van essentiële babybenodigdheden

Maak een lijstje van alle essentiële baby benodigdheden, terwijl je zwanger bent en jezelf voorbereidt op de komst van een kind. Door dit te doen voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet of onnodig veel geld uitgeeft aan overbodige spullen.

Belangrijke aankopen met een kind op komst zijn onder andere  een veilige wieg, autostoeltje, commode, luiers in verschillende maten, babykleertjes (in verschillende maten) en verzorgingsproducten. Door een lijstje te maken en je hieraan te houden, creëer je overzicht en zorg je ervoor dat je niets belangrijks mist.

 

Kies voor duurzaamheid met speelgoed

Bij de keuze van speelgoed is het goed om rekening te houden met de levensduur ervan, zodat je kind zo lang als mogelijk plezier heeft van alles dat het krijgt wanneer je kind opgroeit. Houten speelgoed is daarbij de perfecte keuze, omdat het niet alleen goed voor het milieu is, maar bovendien lang meegaat. Houten speelgoed is stevig, kan tegen een stootje en is daardoor ideaal voor kleine kinderen die nog volop aan het ontdekken zijn.

Daarnaast stimuleert houten speelgoed de creativiteit en fantasie van kinderen, omdat het geen voorgeprogrammeerde functies heeft. Denk bijvoorbeeld aan houten blokken, puzzels en treinsets. Door te kiezen voor houten speelgoed maak je niet alleen een verantwoorde keuze, maar geef je je kind ook de mogelijkheid om op een natuurlijke en educatieve manier te spelen.

 

Vraag andere ouders in je omgeving om tips en lees over ervaringen online

Als ouder in spe is alles even spannend en de verleiding om lukraak spullen aan te schaffen is groot. Om dit en onnodige stress te voorkomen kun je online zoeken naar de ervaringen van andere ouders. Kijk welke producten ze hebben aangeschaft (en uiteindelijk misschien overbodig waren) en onmisbaar waren in de eerste periode met je kleintje.

Check niet alleen online, maar vraag ook ouders in je directe omgeving naar hun ervaringen. Producten die onder andere niet nodig zijn, maar ouders vaak in onwetendheid halen zijn onder andere een babyschommel, zakje om schone luiers aan de wieg te hangen, babyschoenen, baby verzorgingsproducten zoals haargel, massageolie en nog veel meer.

Verder kun je ze ook vragen waarop je moet letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een kinderwagen, babyfoon en andere belangrijke producten voor je kind. Door te luisteren naar hun ervaringen kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op je eerste kind en de juiste producten in huis hebt.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in