boek je vakantie bij de ANWB

Het afsluiten van een opstal- of inboedelverzekering is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je zonder koelkast komt te zitten wanneer de koelkast kapot gaat. Of dat je niets meer hebt wanneer er wat met jouw huis gebeurt, zoals bij een grote brand. Daarom is het aan te raden om een goed dekkende verzekering af te sluiten bij Allianz Direct. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzekering. Wil jij een paar tips over welke verzekering je het best kunt afsluiten en hoe je een verzekering vindt die bij jou past? Lees dan even verder.

 

Inhoud

Kies je voor een opstalverzekering, een inboedelverzekering, of beide?

De eerste tip is om goed na te denken over welke verzekering je precies wilt afsluiten. Je kunt kiezen voor een opstalverzekering, die de kosten dekt wanneer er iets kapot gaat aan het huis zelf. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, de muren of de ramen. Wil je verzekerd zijn wanneer er iets in huis kapot gaat, zoals een losse koelkast of de tv? Dan kun je beter kiezen voor een inboedelverzekering.

Wil je verzekerd zijn wanneer er iets kapot gaat aan het huis én wat niet vastzit aan het huis? Dan kun je beter voor beide kiezen, ofwel, voor een woonverzekering. Met deze verzekering weet je zeker dat alle schade in en rondom het huis vergoed wordt. Meer tips over het kiezen van een goede zorgverzekering? Bekijk hier de tips, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Leestip: Wat kun je doen om stormschade te beperken

 

Kies een geschikte dekking

De tweede tip is om goed naar de dekking te kijken en er één te kiezen die bij jou past. Er zijn namelijk twee soorten dekkingen binnen woonverzekeringen: een extra uitgebreide woonverzekering, of een all-risk woonverzekering.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de extra uitgebreide dekking het minst uitgebreid. Wil je overal tegen beschermd zijn? Dan zal de all-risk verzekering het beste bij je passen. Kijk wel goed of dit écht nodig is. Het zal al gauw een veel duurdere verzekering worden, waarmee je ook voor dingen verzekerd bent die je makkelijk zelf zou kunnen vervangen.

Je kunt hierbij denken aan een dekking tegen glasbreuk. Het is handig, maar de kosten van de maandelijkse premie zullen niet opwegen tegen het laten zetten van een ruit. Voer deze check dan ook uit voor alle extra opties en bedenk goed of ze nodig zijn. Zo weet je zeker dat je geen te dure verzekering aanschaft.

 

Betaal de jaarpremie in plaats van de maandpremie

De laatste tip is het betalen van de jaarpremie, in plaats van de maandpremie. Veel verzekeraars geven hierbij namelijk een korting, waardoor je dus nog wat goedkoper uit bent. Een interessante keuze dus, wanneer je niet te veel wilt betalen voor je woonverzekering.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in