boek je vakantie bij de ANWB

Een bowl is ontzettend lekker en biedt je de mogelijkheid om deze aan te passen aan je eigen smaak. Alcoholvrije bowl maken doe je zo. Ideaal voor zwangeren en kinderen.

 

Inhoud

Wat is een bowl?

Bowl is eigenlijk niets anders dan een vruchtendrank. Deze kun je in heel veel varianten vinden. Je kunt kiezen voor een bowl met of zonder alcohol. Vooral in de jaren ’80 was dit drankje erg geliefd. Je kreeg deze op nagenoeg elke verjaardag en ook bij een koud buffet ontbrak de bowl vaak niet. Nog nooit bowl gemaakt of gedronken? Dan heb je iets gemist 😉 Het drankje wordt gemaakt van verschillende sappen en aangevuld met (vers) fruit. Dit alles wordt geserveerd in een speciale bowl schaal.

 

Bowl jeugdsentiment voor iedereen uit de jaren ’60 – ‘80

Zoals gezegd was bowl vooral in de jaren ’80 erg populair. Ik weet nog goed dat ik op de 9e verjaardag van mijn toenmalig beste vriendin heerlijke bowl kreeg. Later maakte ik deze zelf rond de kerst voor de kerk. Met de kerst zorgde ik altijd voor het koude buffet en daar hoorde een grote schaal met alcoholvrije bowl bij. Deze viel altijd in de smaak en was ook altijd heel snel op. Helaas is het een drankje dat een beetje in de vergetelheid is geraakt. Terwijl het lekker en ook nog eens gezond is. Dus waarom geen nieuw leven inblazen? Bijvoorbeeld voor Oud & Nieuw?

 

Wat is het verschil tussen bowl, punch of sangria?

Overigens is er een vrij dunne lijn wat het verschil betreft tussen bowl, punch en sangria. Veel mensen denken dat bowl en punch hetzelfde zijn. Er zitten echter kleine verschillen tussen die ik nog even wil belichten:

  • Bowl is een combinatie van veel (vers) fruit en verschillende sapjes en frisdrank of bruiswater
  • Punch is een van oorsprong warme drank uit India en wordt eigenlijk gemaakt van water, thee, alcohol, suiker en citroenen
  • Sangria heeft veel weg van een bowl, maar er wordt voornamelijk rode wijn of druivensap gebruikt, veel sinaasappel(sap) en citroensap

 

Alcoholvrije bowl maken doe je zo

Een alcoholvrije bowl biedt je de mogelijkheid om met het hele gezin te genieten. Of je nu zwanger bent of kleine kinderen hebt, een alcoholvrije bowl kan door iedereen gedronken worden. Het drankje zelf kun je met verschillende sappen en drankjes maken. Hieronder vind je mijn recept voor een alcoholvrije bowl.

Je kunt de bowl al op voorhand klaar maken. Zorg er wel voor dat je de prik pas op het laatst toevoegd.

 

Benodigdheden

  • Grote glazen kom (4 liter)
  • Soeplepel
  • Glazen
  • Of je koopt een punchbowlset van Amazon met glazen kom, lepel en glazen
  • Snijplank
  • Mes

 

Ingrediënten

1 Liter sinaasappelsap

1 liter Druivensap

1 Liter appel- of perensap

1 liter Bruisend water of frisdrank naar keuze (7 Up of Fanta)

Fruit naar keuze

 

Tip: met fruit kun je alle kanten op en deze stem je het beste af op het seizoen. Het is winter dus kies je het beste voor appels, peren, banaan, mandarijn, druiven, sinaasappel, lychee en perzik. Je hoeft overigens niet met vers fruit te werken. Je kunt ook heel goed diepvriesfruit gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld ook in de winter bessen of aardbeien toe kunt voegen aan je bowl. Diepvriesfruit voeg je een uur of twee voor het serveren toe!

 

Zo maak je alcoholvrije bowl

Eigenlijk is het heel simpel, aangezien je alle fruit in kleine blokjes snijdt

In de glazen kom giet je voorzichtig alle sappen en frisdrank of bruisend water

Tot slot voeg je de klein gesneden vruchten toe

 

Het is de bedoeling dat het drankje met een scheplepel/soeplepel in de glazen gegoten wordt. Daarbij wordt gezorgd dat er naast het drankje altijd wat fruit in het glas zit. In de zomer kun je eventueel nog wat blokjes ijs erbij doen, voor een heerlijk verfrissend drankje.

Als alternatief voor een gewone glazen kom kun je natuurlijk ook een grote uitgeholde meloen gebruiken. Het vruchtvlees zelf kun je direct in de bowl verwerken. Op die manier gaat er niets verloren.

 

Maak jij ook wel eens bowl? 

Dokteronline.com
Vorig artikelKerst een tijd van tradities
Volgend artikelBrillenmode 2021 – brillentrends 2021
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in