boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag vertelt Lindsey over een passagier die de crew lui noemt. En krijgt ze complimenten van een andere passagier over het feit dat ze zo goed Nederlands praat.

 

Inhoud

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoond en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

 

Avonturen van een stewardess: een passagier die ons lui noemt

Je maakt aan boord nogal eens wat mee. De klant is koning en in ons geval zijn dat de passagiers. Maar soms maak je wel heel bijzondere dingen mee. Bijvoorbeeld passagiers die aparte vragen stellen of een passagier die de crew van zijn vlucht lui vindt, ook al zijn we dan al 12 uur aan het werk.

 

In Duitsland staan we al 5 uur vast op de parkeerplaats van vliegtuigen omwille van een sneeuwstorm. Iedereen krijgt het op de zenuwen, inclusief de crew die dan al bijna 12 uur aan het werk is (waarvan we die 5 uur op de grond niet betaald krijgen want we krijgen enkel vlieg uren betaald). De gezagvoerder roept om dat het weerbericht meldt dat de storm weldra gaat liggen, maar dat wij al te lang aan het werk zijn om de vlucht nog uit te voeren. Er wordt een nieuwe crew opgeroepen om ons te vervangen, waardoor we nog zeker een uur aan de grond staan tot de nieuwe crew er is.

Komt er plots een passagier naar ons die even de gezagvoerder wil spreken, want hij vind ons onredelijk en lui! We staan daar in zijn opinie nog maar 5 uur mooi te blinken en enkel water uit te delen. Dus kunnen we het wel aan om nog een vlucht van 5 uur naar Tenerife te werken, zodat hij niet nog een uur extra moet wachten.

Avonturen van een stewardess een passagier die ons lui noemt sneeuwstorm

 

Je spreekt al goed Nederlands!

Ik werk met heel veel nationaliteiten samen. De gemeenschappelijke voertaal aan boord van het vliegtuig is Engels. Als we de taal spreken van de passagiers mogen we die ook spreken met hen, maar niet onder elkaar.

Op een dag heb ik Nederlanders aan boord. Ik hoor dat ze niet zeker weten of ze nu beter achteraan of vooraan naar het toilet gaan aangezien ze in het midden zitten en ik zie hen rondkijken. Dus spreek ik ze aan en zeg dat er achteraan 2 toiletten zijn en vooraan maar 1. Dat ze daarom het beste die achteraan kunnen gebruiken als ze samen willen gaan.

Kijkt 1 van de dames mij heel verbaasd aan en zegt: ‘Nou jij spreekt al goed Nederlands! Doe zo verder!’ (Ik ben Belg en kom oorspronkelijk uit Gent, maar dat heb ik maar niet verteld)🤣

Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in