boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag geeft Lindsey tips over inpakken en bagage in het algemeen (deel 2)

Inhoud

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoond en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

Avonturen van een stewardess: extra tips voor je bagage

Heb je het vorige deel gemist met tips over inpakken van je bagage? Hier vind je deel 1. Met handige tips over wat je echt niet mag missen in de koffer, wat je niet nodig hebt en het maken van een kopie van alle belangrijke documenten.

 

Doneren van bagage

Vorige keer gaf ik al de tip van kleding meenemen die misschien niet meer zo mooi is. Dat heeft een reden.

Ben je in Azië? Haal dan alle kleding uit je koffer die je meegenomen hebt die bijna te klein is of met een vlekje erop. Laat ze wassen en doneer ze daar aan het einde van de reis aan een instelling of iemand die je hebt leren kennen. Zo help je een lokaal gezin en  krijgt de kleding een 2e leven. Bovendien heb je extra plaats voor de souveniertjes. Vraag aan de hotel receptie of de lokale gids of die iemand kent en ze nemen het graag van je over. Dit kun je vooral doen met kleding van de kinderen, maar ook met eigen kleding.

Avonturen van een stewardess tips inpakken en bagage 2

Die 2 hele grote zakken naast onze rugzakken (zie foto hierboven) waren spullen voor donatie. Ik had bij de airline waar we mee zouden vliegen gevraagd of ik extra bagage mocht inchecken voor donatie en dan kon helemaal gratis (TIP!)

1 zak zat vol met school spullen. 100 A3 Schriften, 25 pakken kleurpotloden, 100 scherpers en gummen. 100 gewone potloden, meetlatten, kleurboeken en nog veel meer. De 2e zak zat vol met kinderkleding van 0 tot 3 jaar. Ik had zelf een hoop kleding van onze kinderen gehouden en heel veel van mijn collega’s en vriendinnen doneerden zomerkleding van hun eigen kinderen. Als je ziet hoe ik de kleding van 3 oudere kinderen in 1 koffer dan kun je je wel waarschijnlijk wel voorstellen hoeveel kleding ik in zo een zak kreeg. Verder waren er ook nog 30 paar sandalen (in gebruikte maar nette staat ) variërend van maat 23 tot maat 26/27.

De kleding en schoenen hebben we gedoneerd in het dorp van 1 van de werknemers van het hostel waar we verbleven in Gambia. Het schoolmateriaal hebben we gedoneerd aan een school op de grens met Senegal. Die school lag in een minder toeristische plaats en juist om hun ligging werd er minder vaak daar gedoneerd.

Foto’s van de donaties heb ik niet. Wij doneren omdat we het kunnen en omdat we willen helpen. Niet om lof te krijgen op sociale media. Maar als je op reis gaat en wil doneren vraag dan aan de airline of ze jou willen steunen en start een inzamelactie voordat je gaat. Neem zoveel mee als de airline toelaat. Op deze manier zie je ook echt wie je helpt en leren je eigen kinderen er ook wat van.

Na de donatie in het dorp kregen we een rondleiding in een vrouwen tuin. Dat is een stuk land waar elke vrouw van het dorp een aantal meter krijgt om op te verbouwen. Alle vrouwen helpen mee in de tuin en de geplukte groenten worden door de mannen verkocht op de markt. Na de rondleiding kregen wij een heerlijke maaltijd aangeboden met alle groeten die je maar kon vinden in die tuin.

Rugzak kinderen op het vliegtuig

We zijn even afgeweken van het standaard inpakken, omdat ik het ook belangrijk vind om bovenstaande te vermelden.

Na het inpakken van de kleding begin je aan hun rugzakje voor het vliegtuig. Hun snacks, hun knuffel en iets om hen bezig te houden. Denk daarbij aan een kleurboek, leesboek, tablet…. Iets waarvan jij van weet dat je kind er uren zoet mee is. Dit kan zelfs een brooddoos met Lego blokjes zijn. Eventueel kun je ook hun reserve kleding erin doen (bijvoorbeeld een pyjama die je klein op kunt vouwen bestaande uit een broek en bovenstuk) voor het geval er een ongelukje is op het vliegtuig.
Al deze dingen passen perfect in een kleine rugzak die je als handbagage mee in het vliegtuig mag nemen. Je maakt hen duidelijk dat dit hun verantwoordelijkheid is en ze het de hele tijd moeten aanhouden tot ze op het vliegtuig zitten. Kinderen kunnen die verantwoordelijkheid vanaf 4 jaar echt wel aan.
Kies snacks die je door security checks krijgt. Ga je naar Australië dan zul je geen fruit of kaas mogen mee nemen. Maar reis je binnen Europa dan is het geen probleem. Vermijd snacks met toegevoegde suiker, je wil geen sugar rush op een vlucht van 5 uur.
Druiven, rozijnen, bessen, aardbei, wortel, paprika, komkommer, selder, appel, olijven, augurken, kaasblokjes en wat zoute snacks kunnen allemaal in de snackbox. Kinderen vinden het super om hun box te mogen openen en te eten op een vliegtuig. Dat is dan ook direct een mooie bezigheid voor ze en voor je het weet ben je een uur verder.
Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in