boek je vakantie bij de ANWB

Het is 27 april, Koningsdag. De dag dat koning Willem Alexander geboren werd. Maar ook de dag van de vrijmarkten, kermissen en nog veel meer. Ontdek nu waarom je  met Koningsdag in Den Haag wil zijn.

 

Inhoud

Wat is Koningsdag?

Koningsdag is een nationale feestdag waarop de verjaardag van de koning gevierd wordt. Voordat Willem Alexander koning werd, werd Koninginnedag gevierd. Dat gebeurde traditiegetrouw op 30 april. Dit was overigens niet de verjaardag van Beatrix, maar van haar moeder Juliana. Toen de macht van Beatrix overgedragen werd aan Willem Alexander werd Koninginnedag veranderd naar Koningsdag. Elk jaar viert het Koningspaar en hun kinderen Koningsdag in een andere stad. Voor Koningsdag 2022 is dat Maastricht.

Traditiegetrouw worden er in aanloop naar deze speciale dag allerlei activiteiten door het hele land georganiseerd. Denk daarbij aan de Koningsnacht, vrijmarkten en nog veel meer.

Leestip: 10 Manieren om geld te verdienen op Koningsdag

 

Wat is de Koningsnacht?

In de nacht van 26 op 27 april worden door het hele land activiteiten, feesten en evenementen georganiseerd in het kader van Koningsnacht. Veel mensen beginnen al in de nacht met het verkopen van spullen op de vrijmarkt. En er zijn ook tal van optredens met bekende en minder bekende artiesten. Het feest begint dus eigenlijk al eerder dan 27 april.

 

Daarom wil je met Koningsdag in Den Haag zijn

Na twee jaar geen Koningsdag gevierd te hebben, mag in 2022 alles weer. Veel mensen staan te popelen om Koningsdag te vieren. Waar de één zich vooral verheugd op de Koningsnacht, kan de ander niet wachten op de vrijmarkt om leuke koopjes te scoren. In het hele land worden allerlei activiteiten georganiseerd. Vooral de grote steden: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn dé hotspots waar je op deze dag wil zijn.

Den Haag is de place to be als het gaat om het vieren van Koningsdag. Waar het in andere grote steden al snel te veel kan zijn, is het in Den Haag een gezellige drukte met voldoende variatie wat betreft evenementen rondom Koningsdag. En dat begint al met de Koningsnacht.

 

Koningsnacht 2022 Den Haag

Dit is een nacht vol muziek en entertainment. Deze activiteiten vind je vooral in de binnenstad van Den Haag, rondom het Buitenhof, de Grote Markt, Hofvijver, Lange Voorhout en Noordeinde. De eerste vrijmarkten beginnen in de Koningsnacht en vind je onder andere op de Frederik Hendriklaan en de Boekhorststraat.

 

 Vrijmarkten Koningsdag 2022 Den Haag

Net als op heel veel plekken in Den Haag vind je talloze vrijmarkten in Den Haag. De leukste is en blijft die van de Frederik Hendriklaan, waar je echt de hele dag door kunt brengen met zoeken naar de leukste koopjes. Er is ook een kleine kermis voor (jonge) kinderen dus genoeg vermaak om de dag door te komen. Verder vind je vrijmarkten in de:

  • Fahrenheitstraat (zijstraten ervan)
  • Belgisch Plein
  • Denneweg
  • Bosjes van Pex
  • Keizerstraat (Scheveningen)
  • Leyweg Winkelcentrum
  • Loosduinse Hoofdplein
  • Newtonplein
  • Vlietpark
  • Piet Heinstraat

Meer plekken voor de vrijmarkten vind je hier. Voor de vrijmarkten in Den Haag geldt dat het aanbod varieert en dat je maar net geluk moet hebben. Neem je tijd om lekker rond te struinen. Afdingen mag, zeker op deze dag! Vergeet niet voldoende kleingeld en cash mee te nemen, want op de vrijmarkten staan voornamelijk particulieren.

LET OP: er zijn helaas ook zakkenrollers actief op dagen zoals Koningsdag. Houd je spullen zoals telefoon en geld daarom extra goed in de gaten.

 

Koningskermis Malieveld 2022

Hij staat er al even, maar je kunt ook op Koningsdag genieten van de Koningskermis op het Malieveld. Een megagrote kermis met tal van attracties voor jong en oud. Op Koningsdag is de kermis geopend vanaf 11:00 – 24:00 uur. Naast de vele attracties kun je ook genieten van allerlei lekkers zoals suikerspinnen, popcorn, oliebollen en meer.

 

Nationale Geraniummarkt

Heb je het niet zo op tweedehands spullen? Ga dan naar het Lange Voorhout in Den Haag. Daar wordt namelijk traditiegetrouw de Nationale Geraniummarkt gehouden. Laat je overigens niet misleiden door de naam: je vindt er veel meer dan alleen maar geraniums. Van kuipplanten tot vaste planten en van vetplanten tot kleine heesters, het is allemaal te koop. Ook kleine tuinartikelen zoals klein gereedschap en bloembakken vind je hier.

 

Kingsworld festival 2022

Kun je geen genoeg krijgen van feesten en heb je niet zo veel met vrijmarkten? Bezoek dan het Kingsworld Festival in het Zuiderpark. Daar kun je vanaf 12:00 – 23:00 uur helemaal los gaan op allerlei soorten muziek. Speciaal voor de liefhebbers van jaren ’90 muziek is er een gedeelte ingericht waar allerlei foute nummers uit de nineties gedraaid worden.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in