boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu op doorreis bent in Duitsland, een dagje uit op de planning staat of je in de buurt vakantie viert. Lekker eten en vermaak voor de kinderen vind je bij BamBoo Beach Club in Ahaus.

 

Inhoud

Authentiek Ahaus in Duitsland

Zin om naar Duitsland te gaan om te proeven van de authenticiteit en landelijkheid? Geen zin om hiervoor urenlang te moeten rijden? Breng dan een bezoekje aan Ahaus, net over de grens in het mooie Münsterland. Ahaus is een historisch stadje met een indrukwekkende waterburcht. Doe je graag boodschappen in Duitsland? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Ahaus heeft een zeer uitgebreid aanbod winkels en supermarkten.

 

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus

Na een dagje winkelen of genieten van alles dat de stad te bieden heeft, moet je natuurlijk ook een hapje eten. Mijn tip? Ga lekker eten bij BamBoo Beach Club in Ahaus. Ver weg van het strand, maar door de hele ambiance heb je het idee dat je ergens aan een tropisch strand zit. Bonustip: dit restaurant is ontzettend leuk voor kinderen. Zij kunnen buiten naar hartenlust spelen. Binnen vergapen zij zich aan de inrichting van het restaurant.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus speeltoestel
Speeltoestel en heel veel zand om heerlijk te spelen

BamBoo Beach Club in Ahaus

Anders dan de naam doet vermoeden ligt dit restaurant niet aan het strand, maar gewoon in de stad, aan een (drukke) rotonde. De eigenaars hebben er echter alles aan gedaan om je de echte beachvibe in huis te halen. Al direct bij aankomst valt het restaurant op door het gezellige terras met authentiek zand, palmbomen en grote bamboeplanten. Op het dak staat een echte helikopter die de aandacht trekt.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus terras

Bij binnenkomst val je van de ene in de andere verbazing. Het restaurant beschikt over een vuurkorf, er staat een echte Landrover als eyecatcher en er is een waterval. Kijk je omhoog dan zie je de (namaak) buitenlucht. De bamboemeubels matchen uitstekend met de groene planten in het hele gebouw. Zowel aan de binnen- als de buitenkant doet alles denken aan zon, zee en strand.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus landrover

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus beachvibe

 

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus keuken en bar

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus overdekt terras
Overdekt terras

 

Zelfs naar de toiletten gaan is een hele beleving, dankzij de bamboe bekleding en het raam met daarin (nep)planten.

Buiten is er voor de kinderen voldoende zand om in te spelen. Daarnaast staat in het zand een houten speeltoestel, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.

Bij de ingang staat een leuke ‘Jeep’ waarmee kinderen een ritje kunnen maken.

Mijn ervaring met eten bij BamBoo Beach Club

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus kinder jeep

Een tijdje geleden waren we eerst bij Zwillbrocker Venn om flamingo’s te spotten. Hoe dat ging zie je in het filmpje hieronder.

 

Hierna zochten we een restaurant om een hapje te eten, aangezien het door onze wandeling inmiddels al ver na 14:00 uur in de middag was en we alleen hadden ontbeten. Uiteindelijk kwamen we door toeval terecht bij BamBoo Beach Club in Ahaus. Ahaus ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Zwillbrocker Venn.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus interieur

Vanwege de maatregelen loopt nu alles net een beetje anders. Wij hoefden geen test te laten zien en mochten gewoon een tafeltje uitzoeken. Het is dan de bedoeling dat je een app download. Met behulp van de QR code die je bij je tafel vindt kun je vervolgens je bestelling plaatsen en direct afrekenen. Hierdoor hoeft niemand onnodig bij je tafel te komen om eerst de drankjes op te nemen en vervolgens je bestelling voor het eten. Ook heb je op die manier geen fysieke menukaart die elke keer in verschillende handen komt.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus digitaal bestellen

Het bestellen en betalen via de app gaat heel makkelijk en snel. Gelukkig hoefden we ook niet al te lang te wachten op de bestelling. Ik koos voor spareribs, aangezien dit mijn favoriet is. Helaas kan niet iedereen spareribs goed bereiden, MAAR, deze spareribs waren regelrecht hemels. Ik heb nog nooit zulke malse spareribs gegeten, die bovendien veel vlees hadden en lekker gekruid waren. De patat die erbij zaten waren lekker dik en ook ontzettend lekker. Het hamburger menu viel ook in de smaak.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus hamburger

De prijzen zijn heel redelijk: voor het hamburger menu betaal je 11,20 en het spareribs menu kost 14,20. Drinken zit rond de 2,20 euro. Al met al hele redelijke prijzen, zeker voor de entourage waar je van kunt genieten.

Lekker eten en vermaak voor de kinderen bij BamBoo Beach Club in Ahaus spareribs

Let op: om het half uur of zo hoor je de toeter van de Landrover. Ik schrok hier een aantal keer van en dacht dat dit van buiten kwam. Het is echter gewoon een extraatje om de sfeer te onderstrepen.

Al met al hebben we hier niet alleen heerlijk gegeten, maar vooral ook genoten van de hele sfeer. Een aanrader mocht je in de buurt zijn en op zoek zijn naar een leuk kindvriendelijk restaurant net over de grens in Duitsland.

Algemene informatie hotspot

Adres
BamBoo! Ahaus
Parallelstraße 46
48683 Ahaus
Duitsland
Openingstijden
Maandag t/m zondag 12:00 – 23:00 uur
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in