boek je vakantie bij de ANWB

Het is zomer en veel mensen hebben vakantie. Omdat het hoogseizoen is, zijn de prijzen vaak aan de hoge kant. Gelukkig kun je ook low budget genieten van een vakantie in het buitenland. Met deze tips voor een goedkope vakantie naar het buitenland kun je genieten van de welverdiende vrije dagen.

 

Inhoud

Vakantietijd is genieten

Voor veel mensen staat de zomer synoniem aan vakantie. Niet zo gek, want als je kinderen hebt dan is de zomervakantie de tijd bij uitstek om op vakantie te gaan naar het buitenland. Een vakantie, alleen, met je partner of gezin kan echter al snel in de kosten lopen. Een paar duizend euro voor een beetje een leuke bestemming ben je al gauw kwijt. Voor veel mensen betekend vakantie namelijk genieten en niet zozeer op de centen letten.

 

Tips voor een goedkope vakantie naar het buitenland

Wil jij wel op vakantie, genieten en toch op je budget letten? Of denk je dat een vakantie voor jou niet haalbaar is vanwege de hoge kosten? Lees dan snel verder en ontdek tips die een low budget vakantie in het buitenland mogelijk maken.

 

1. Kies de bestemming

De bestemming bepaalt al voor een groot deel hoe hoog de kosten worden. Vaak geldt hoe verder weg je gaat hoe duurder het wordt. Overigens gaat dit niet altijd op. Soms is een staycation in eigen land juist veel duurder dan een vakantie naar het buitenland. Ga dus op onderzoek uit en vergelijk welke bestemmingen het goedkoopst zijn.

Soms helpt het om een beetje out of the box te denken. Wil je zon, zee en strand, dan liggen landen zoals Italië en Portugal voor de hand. Maar wist je dat Kroatië vaak een stuk goedkoper is en minstens net zo leuk of zelfs leuker?

Ook kan het schelen als je voor een wat minder populaire plaats kiest. Kies dus bij voorkeur niet de hoofdstad of een andere toeristische trekpleister, maar een kleinere plaats. Daar zijn hotels vaak goedkoper en de voorzieningen vaak even goed.

 

2. Kies het goedkoopste vervoersmiddel

Al je eenmaal een bestemming hebt gevonden die past bij jouw budget is het tijd om naar het vervoersmiddels te kijken. Er zijn verschillende manieren om je bestemming te bereiken. Met het vliegtuig gaat het vaak het snelst, maar dat vaak ook de duurste optie. Als alternatief kun je kiezen voor een autovakantie, een vakantie met de trein of bijvoorbeeld de bus. Zo gingen wij jaren geleden voor een paar tientjes met de Flixbus naar München.

De laatste jaren zijn deelplatformen erg hot, en terecht ook. Want op platformen als Airbnb huur je bij particulieren, en voor bepaalde steden zoals Parijs kan dat vele malen voordeliger zijn dan hotels. En het stopt niet bij hotelkamers. Ook autoritjes, maaltijden en zelfs campers scoor je particulier via een deelplatform. Via het Nederlandse Goboony bv. huur je zo een camper bij je buurman.

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet

3. Low budget vakantieverblijf

Een ander belangrijk onderdeel voor je vakantie is je vakantieverblijf. Een hotelkamer is de duurste optie en lang niet voor iedereen weggelegd. Als alternatief kun je kiezen voor Airbnb. Dit zijn kamers en huizen die door particulieren verhuurd worden en vaak goedkoper zijn dan een hotel. Nog goedkoper wordt een verblijf in een appartement, een vakantiehuis, een caravan of een tent.

Je kunt ook kijken of het mogelijk is om een gratis vakantieverblijf te vinden. Dat kun je bijvoorbeeld doen door te kijken op huizenruilsites. Hier zoeken mensen vaak voor de vakantie anderen die op het huis (en eventueel huisdier) op willen passen. In ruil daarvoor verblijf je gratis in het huis.

Of zoek op couchsurfing. Je slaapt dan bij een local op de bank. Kost niet alleen veel minder dan een regulier verblijfplaats, maar zorgt er bovendien voor dat je kennismaakt met de lokale bevolking.

 

4. Ga op werkvakantie of doe vrijwilligerswerk

Heb je echt heel weinig budget voor je vakantie, maar wil je er even tussenuit zijn? Dan kun je kijken naar een werkvakantie of vrijwilligerswerk in het buitenland. Op die manier wordt er gezorgd voor een verblijf en krijg je eten en drinken. In de meeste gevallen heb je naast het (vrijwilligers)werk ook nog voldoende tijd om het land en de omgeving te ontdekken. Een goed voorbeeld hiervan is werken op een cruiseschip.

 

5. Low budget eten en drinken op vakantie

Een grote kostenpost voor vakanties is eten en drinken. Omdat je op vakantie bent willen veel mensen gewoon genieten, zonder op alles hoeven te besparen. Nu is het wel zo dat eten en drinken in veel landen een stuk goedkoper is dan in Nederland, dus dat scheelt op zich al heel veel. Ook hier geldt: vermijd populaire hotspots en kies voor kleinere restaurants die je vaak in zijstraatjes vindt. Vraag ook gerust bij locals welke aanbevelingen zij hebben wat low budget restaurants betreft.

Heb je de mogelijkheid om zelf te koken? Doe dit dan ook zeker. Soms is het voordeliger om bepaalde etenswaren of drinken mee te nemen. Mocht je ter plaatse iets willen kopen, bezoek dan een markt. Hier vind je niet alleen verse producten, deze zijn meestal een stuk goedkoper.

Tips voor lekkere en betaalbare restaurants op Kos Kristas spaghetti

 

 

6. Maak gebruik van een citypass

Heel veel toeristische steden hebben een speciale citypass. Hiermee kun je voor een bepaalde periode (24, 48 of bijvoorbeeld 72 uur) voordelig naar diverse attracties en bijvoorbeeld onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

In sommige steden hebben musea ook bepaalde tijden en dagen waarop er gratis entree is. Vaak geldt dit voor het hele museum, soms voor een bepaald gedeelte. In elk geval is het interessant om de website van een museum te bezoeken voordat je er geld aan uitgeeft.

 

7. Ga zelf op avontuur in plaats van een tour te boeken

Een georganiseerde tour met een gids die je meer over de stad of de bezienswaardigheid kan vertellen is hartstikke leuk. Helaas hangt hier vaak een groot prijskaartje aan vast. In de meeste gevallen kun je dezelfde tour ook heel makkelijk op eigen houtje doen. En die verhalen die de gids vertelt? Als je een beetje rondstruint op Google kom je vaak al heel veel zelf te weten. Daar heb je geen dure gids voor nodig.

Soms kun je ook afspreken met locals. Zij geven je graag een rondleiding door de eigen stad en vertellen je uit eerste hand hoe het dagelijkse leven eruit ziet.

 

8. Kies voor een all inclusive vakantie

Een all inclusive vakantie lijkt in eerste instantie best een dure optie. Toch is het dat niet. Je krijgt voor een vaststaand bedrag niet alleen de vlucht en het hotel, maar zowel ontbijt, lunch als diner zit bij de prijs inbegrepen. Dat geldt in de meeste gevallen ook voor drank. De all inclusive hotels zijn vaak voorzien van een uitgebreid waterpark, waar de kinderen en jezelf zich perfect uit kunnen leven. In principe hoef je de hele vakantie niet van het hotel of park af.

Wil je toch een uitje maken? Dan is dat vaak voordeliger, aangezien je voor het eten in het hotel reeds betaald hebt. Het enige waar je dan voor moet zorgen is dat je op tijd terug bent om te lunchen of dineren.

Goedkoop is duurkoop, Grand THEFT auto in de autoverhuursector!

 

Goedkoop is duurkoop: let op deze valkuilen als je op vakantie bent

Helaas zijn er ook genoeg lokkertjes die mensen trekken om te boeken. Bij aankomst blijkt het dan zo tegen te vallen dat je wenste dat je deze vakantie niet geboekt had. Vaak herken je deze scams aan te goedkope prijzen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook vaak.

Dit fenomeen zie je heel vaak bij autoverhuurbedrijven. Deze adverteren met hele lage prijs (vanaf 3 euro per dag). Als je weinig vakantiebudget ter beschikking hebt lijkt dit een aantrekkelijk aanbod. Helaas zit er bij dat soort bedrijven vaak een addertje onder het gras en ben je uiteindelijk duurder uit dan bij een bekend verhuurbedrijf met hogere prijzen.

Leestip: Grand theft in autoverhuursector

Dat geldt overigens niet alleen voor autoverhuurbedrijven, maar ook voor hotels, appartementen en dergelijke. Zorg dat je altijd recensies leest, zodat je ervaringen weet van anderen. Verkijk je vooral niet op foto’s, want die worden vanuit de meest gunstige hoek genomen en geven vaak niet de werkelijkheid aan. En vergeet niet: vakantie moet genieten zijn, vooral als je daarvoor je vakantiegeld gebruikt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in