boek je vakantie bij de ANWB

Misschien heb je het wel eens voorbij horen komen: beheerd beleggen. Wat is het precies en welke voordelen brengt het met zich mee? Je leest het in dit artikel!

 

Inhoud

Wat is beheerd beleggen?

Beheerd beleggen klinkt in eerste instantie misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk juist niet. Als je geld hebt gespaard, dan kun je dat op eigen houtje gaan beleggen op de beurs in aandelen, obligaties, opties, enzovoort. Zoals je merkt zijn er veel financiële producten om uit te kiezen, wat beleggen best een ingewikkelde activiteit maakt.

Dat is waar beheerd beleggen om de hoek komt kijken. Hierbij maak je geld over naar een vermogensbeheerder, die het vervolgens voor jou op een verstandige manier gaat beleggen. Een vermogensbeheerder heeft hiervoor opleidingen gevolgd, moet aan strenge regels voldoen en heeft vaak jaren aan ervaring. Je weet dus dat je geld veilig is. Er blijft natuurlijk altijd het risico op verlies bestaan, want beleggen zonder risico’s, dat bestaat niet.

 

Wat zijn de voordelen van beheerd beleggen?

We noemden dus al dat een vermogensbeheerder de nodige opleidingen heeft gevolgd en vaak jaren aan ervaring heeft. Daar profiteer je van bij beheerd beleggen, want je laat je geld beheren door iemand die er verstand van heeft.

Nog een voordeel van beheerd beleggen, is dat jij niet bij je geld kunt. Dat klinkt misschien heel tegenstrijdig, maar het zit als volgt: veel mensen die op eigen houtje beleggen, maken overhaaste beslissingen. Ze zien de waarde van hun aandelen snel stijgen of dalen en gaan op basis van deze koersbewegingen aandelen kopen of verkopen. Dat is geen goede manier van beleggen.

Sterker nog, vaak kopen en verkopen en speculeren op slechts enkele aandelen kan je veel geld kosten. Bij beheerd beleggen kun je altijd je geld opnemen, maar je hebt vaak beperkt invloed op welke transacties er gedaan worden. Je kunt het dus zien als een stukje zelfbescherming.

 

Zelf beleggen of uitbesteden?

Als je de voordelen van beheerd beleggen zo leest, dan zou je denken dat iedereen hiervoor moet kiezen, toch? Dat is niet helemaal waar. Het klopt dat beheerd beleggen voor heel veel mensen een betere optie is dan zelf beleggen. Maar beheerd beleggen is natuurlijk niet gratis.

De kosten zijn over het algemeen laag, maar heb je al jarenlange ervaring met belegging en werk je bijvoorbeeld in de financiële sector, dan kun je kosten besparen door zelf je beleggingen te doen. Voor de meeste mensen is dit echter af te raden.

Als je maar weinig kapitaal hebt om te beleggen, dan is het sowieso aan te raden om nog even te wachten met beleggen. Heb je nog geen 2000 euro bij elkaar gespaard, probeer dan eerst om elke maand een bedrag te sparen. Heb je na een paar maanden een mooi bedrag bij elkaar gespaard, dan kun je erover nadenken om te beginnen met beleggen.

 

Disclaimer

De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld om juridisch of ander professioneel advies te geven, noch verplicht het MeDirect Bank (Malta) plc tot welke verplichting dan ook. De verstrekte informatie is niet bedoeld als een suggestie, aanbeveling of verzoek om effecten te kopen, te houden of te verkopen en is niet gegarandeerd met betrekking tot nauwkeurigheid of volledigheid.

Als jein een product investeert, kun je een deel of al het geld dat je investeert verliezen. De waarde van jouw investering kan zowel dalen als stijgen. Een commissie of verkoopvergoeding kan in rekening worden gebracht op het moment van de eerste aankoop voor een investering.

Elk inkomen dat je uit een investering haalt, kan zowel dalen als stijgen. Producten kunnen worden beïnvloed door veranderingen in wisselkoersbewegingen, waardoor uw beleggingsrendement daaruit wordt beïnvloed. MeDirect Bank (Malta) plc, een onderneming geregistreerd onder nummer C34125, heeft een licentie om bankactiviteiten uit te voeren onder de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsservices onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Dokteronline.com
Vorig artikelRestaurant tip Steakhouse De Maria in Amsterdam
Volgend artikelMedical Mysteries spel
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in