boek je vakantie bij de ANWB

Kruip in de huid van een arts met ‘s werelds eerste medische spel: Medical Mysteries. Geïnspireerd op populaire TV-series als House, ER, Grey’s Anatomy en Chicago Hope. Heb jij altijd al een medisch mysterie willen ontrafelen? Dat kan nu thuis. Spellenliefhebbers, fans van ziekenhuisseries en thuisdoktoren kunnen hun hart ophalen dit voorjaar.

Identity Games lanceert eind maart 2024 Medical Mysteries, het eerste coöperatieve medische spel. Een innovatief en spannend spel waarbij je samen met je medespelers een team van artsen vormt. Jullie onderzoeken een patiënt met mysterieuze symptomen, stellen diagnoses en moeten ervoor zorgen dat de patiënt de nacht overleeft met een succesvolle behandeling.

 

Inhoud

Medical Mysteries spel

Tijdens dit spannende spel duik je als team in de medische wereld. In Medical Mysteries ben je samen met de medespelers verantwoordelijk voor een patiënt die binnenkomt in het ziekenhuis. Het leven van de patiënt ligt in jullie handen. Met behulp van informatiekaarten en het maken van de juiste keuzes, is het jullie taak om symptomen te herkennen, de juiste diagnose te stellen en correct te behandelen.

Samenwerken, creativiteit en aandacht voor details komen samen in Medical Mysteries. Volg de aanwijzingen, voer de juiste tests uit, raadpleeg specialisten, maak de juiste behandelingsbeslissingen en gebruik je instinct!

Medical Mysteries is een uitdagend spel voor iedereen. Van doorgewinterde arts en geneeskunde student tot spelletjesliefhebber zonder medische achtergrond. Wat je achtergrond ook is, het gaat allemaal om het nemen van de juiste stappen en beslissingen.

Medical Mysteries spel patienten
De vier patiënten en oefen patiënt

 

Review Medical Mysteries game

Met mijn medische achtergrond is het natuurlijk extra leuk om een medisch spel te mogen spelen. Maar ook mijn medespelers die niet medisch onderlegd zijn konden dankzij de meegeleverde kaarten goed meekomen. Er zit een hele bundel met uitlegkaarten bij en je krijgt om te beginnen een oefen patiënt. Dat is extra fijn, want dan kun je kijken of het lukt om de patiënt te laten overleven.

Medical Mysteries spel oefenpatient
Dit is de oefen patiënt

Als je eenmaal de oefenronde goed doorstaan hebt kun je door naar de volgende patiënt. Wat het extra fijn maakt is dat de moeilijkheidsgraad oploopt, naarmate je meer patiënten hebt gehad. Dus de eerste patiënt is veel makkelijker te behandelen dan nummer 4.

Het is een leuk en uitdagend spel, waarbij je echt goed moet nadenken en samenwerken. Eigenlijk net zoals het bij de Spoedeisende Hulp ook aan toe gaat. Mocht het toch niet lukken, dan is dat in dit geval minder erg, omdat het maar een spelletje is.

Enige nadeel: als je alle patiënten hebt gehad, kun je het spel niet nog een keer spelen. De diagnoses en behandelmethode blijven natuurlijk hetzelfde. Gelukkig komt er later in het jaar nog een aanvulling met 4 nieuwe patiënten.

 

Praktische informatie

Het spel bevat vier patiënten, met ieder een eigen ziektebeeld. Een patiëntcase duurt maximaal 60 minuten. Fans van ziekenhuisseries wanen zich met dit spel in de wereld van House, Grey’s Anatomy en ER. Alle patiënten opgelost? In september 2024 komt er een nieuwe variant met 4 nieuwe patiënten uit.

Releasedatum: Eind maart 2024
Leeftijd: 14+ jaar
Spelers: 2 – 4 spelers
Speelduur: 60 minuten
Consumentenadviesprijs: € 24,95

Je kunt het spel alvast reserveren via Bol, zodat je straks als eerste over het spel beschikt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in