boek je vakantie bij de ANWB

Soms kom je mensen tegen met wel heel bijzondere beroepen. In een nieuwe serie vertellen lezers welke bijzondere en unieke beroepen zij hebben. Vandaag in een bijzonder beroep: straatacteur.

 

Inhoud

Kiezen van een beroep dat bij je past

Soms weten mensen als van kinds af aan wat ze willen, anderen ontdekken het pas op latere leeftijd. Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die van hun passie of hobby hun werk kunnen maken. En dan heb je nog de groep mensen die per ongeluk tegen iets aan loopt en daar hun beroep van maakt.

Welk beroep je ook kiest: zorg dat je het naar je zin hebt en dat je met plezier je werk kunt doen. Alleen dan is werken geen last meer. En heb je nog niet gevonden wat je graag zou willen doen, blijf zoeken: er komt een dag dat je het beroep dat echt bij je past gevonden hebt.

Vorige week kon je al lezen over Anita en haar alpacawandelingen. Deze week is het de beurt aan Willem, die straatacteur is.

Bijzonder beroep straatacteur 2

Over Willem

Willem (willembuser.nl) is 57 jaar, woont in Hoofddorp en werkt niet alleen bij een grote autodealer, maar is ook straatacteur. Van het spelen van diverse figurantenrollen, presteren en nog veel meer is hij in de rol van straatacteur belandt. Voor zijn werk reis ik door het hele land van Kampen tot Muiderslot en van Leiden, Heemskerk tot Alkmaar.

 

Bijzonder beroep: straatacteur

Een aantal jaren geleden speelde ik hulppiet, echter dit smaakte naar meer. Daarnaast heb ik een aantal jaren geleden gefigureerd in een serie waarbij ik de goedheiligman assisteerde.

Niets is leuker dan mensen een belevenis meegeven, vooral voor kinderen is dit ontzettend leuk. Op een event of kasteel of kerstmarkt daar voel ik mij het meest in mij element.

Van Goedheiligman tot Onderkoffer agent tot stadsomroeper het is telkens weer ontzettend leuk om in de huid van een ander personage te kruipen en te improviseren met de mensen voor je. Die uitdrukkingen op de gezichten van de toeschouwers en de reacties, daar kan niets tegenop.

Als straatacteur speel ik vaak in opdracht. Dan bedenken we samen met de organisatie een rol en ik ga hier aan het werk en repeteren ( want het moet wel leuk en goed in elkaar zitten). Eén van mijn rollen was bijvoorbeeld de onderkofferagent in Petten. Verder ben ik de goedheiligman in Het Muiderslot en Heemskerk; Het grote Sinterklaas huis. Het leuke van dit soort rollen is dat ik graag elke keer wat anders bedenk en dat wordt dan mijn nieuwe uitdaging, zoals met Kerst in oud Kampen.

Ik hoop dit nog lang te mogen doen en wellicht kom jullie mij ergens tegen. Hieronder vind je alvast wat data:

Speel data
3 en 4 juni in Alkmaar (stadsomroeper in de kaaskoppen stad)
8 & 9 juli in Leiden (stadsspreken tijdens de Rembrandt dagen)

Bijzondere anekdote van een straatacteur

Laatst had ik een typetje gedaan bij een Ruïne en ging rond sluitingstijd weg (natuurlijk afgeschminkt en in mijn normale kleding). Voor mij liep een gezin met 2 kleine kinderen van in de leeftijd 7 à 8 jaar en de ouders vroegen aan de kinderen hoe ze het vonden .
Die glunderende oogjes en die enthousiaste gezichtjes! Ja daar wordt ik dan emotioneel van (blij) .

Bijzonder beroep straatacteur 1

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in