boek je vakantie bij de ANWB

Een bril kan een belangrijk accessoire zijn dat niet alleen onze gezichtsscherpte verbetert, maar ook een stijlstatement kan zijn. Maar het kiezen van de perfecte bril kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je op moet letten. In dit artikel delen we enkele handige tips om je te helpen de juiste keuze te maken en de perfecte bril te vinden die bij je past.

Inhoud

Ken je gezichtsvorm

Voordat je een bril kiest, is het belangrijk om je gezichtsvorm te kennen. Dit zal je helpen om het juiste montuur te kiezen dat past bij je gezicht. Er zijn verschillende gezichtsvormen, waaronder ovaal, rond, vierkant, hartvormig en langwerpig. Als je niet zeker weet wat je gezichtsvorm is, kun je dit opzoeken op internet of vragen om advies aan een opticien.

Kies de juiste brillenglazen

Nadat je het juiste montuur hebt gekozen, is het tijd om de juiste brillenglazen te kiezen. Er zijn verschillende soorten brillenglazen beschikbaar die uitgezocht worden op basis van de oogklachten, waaronder enkelvoudige, multifocale en bifocale glazen. Enkelvoudige glazen worden gebruikt voor het corrigeren van één gezichtsprobleem, zoals bijziendheid of verziendheid. Multifocale glazen worden gebruikt voor mensen die zowel in de verte als dichtbij moeite hebben met zien. Bifocale glazen worden gebruikt voor mensen die moeite hebben met het zien van dichtbij.

Probeer verschillende monturen uit

Als je eenmaal een idee hebt van wat voor soort montuur je wilt, is het tijd om verschillende monturen uit te proberen. Dit kan helpen om te bepalen welk montuur het beste bij je past en het meest comfortabel zit op je gezicht. Probeer verschillende monturen uit en vraag om advies van een professional om de beste keuze te maken.

Kies de juiste kleur

De kleur van je montuur kan ook van invloed zijn op hoe goed het bij je past. Over het algemeen geldt dat donkere kleuren zoals zwart en bruin goed passen bij mensen met een lichte huidskleur, terwijl lichtere kleuren zoals wit en beige beter passen bij mensen met een donkere huidskleur. Maar dit zijn slechts richtlijnen. Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die je mooi vindt en die past bij je persoonlijkheid en stijl.

Let op de grootte van het montuur

De grootte van het montuur is ook belangrijk. Een te groot montuur kan je gezicht overweldigen, terwijl een te klein montuur er raar uit kan zien. Een opticien kan je helpen bij het vinden van de juiste maat voor jouw gezicht. Over het algemeen geldt dat je ogen zich in het midden van het montuur moeten bevinden en dat de bril niet hoger mag komen dan je wenkbrauwen.

Investeer in kwaliteit

Ten slotte is het belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige bril. Een goede bril gaat langer mee en biedt betere ondersteuning voor je gezicht en ogen. Kies voor een bril van een gerenommeerd merk en controleer of de bril voldoet aan de veiligheidsnormen.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in