boek je vakantie bij de ANWB

Wil je jouw kind verrassen met een leuk cadeau? Een cadeau voor Sinterklaas, kerst of een verjaardag? Cadeautip: dit is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen. Van trampoline tot modderkeuken, met dit speelgoed is vervelen er niet meer bij.

 

Inhoud

Waarom kiezen voor buitenspeelgoed?

Kinderen zitten tegenwoordig uren achter hun scherm. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten houden kinderen zich bezig met beeldschermen. Dat gaat ten koste van buiten spelen. En juist dat buitenspelen is zo belangrijk voor elk kind. Buitenlucht in combinatie met bewegen is ontzettend goed. Daarnaast: hoe meer kinderen buiten spelen hoe gezelliger het wordt in de buurt. Op die manier leert je kind samen te spelen.

Buiten kun je op ontdekkingstocht en leer je andere dingen dan achter het scherm. Je staat in echt contact met andere kinderen en je kunt naar hartenlust rennen, springen en ravotten. Dat gaat in huis vaak niet, zeker als er buren onder je wonen. Is je kind de enige die buiten speelt? Dan kan verveling toeslaan. Dit kun je voorkomen met leuk buitenspeelgoed.

 

Cadeautip: dit is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

Bij cadeautjes wordt vaak gedacht aan games, spelletjes en misschien nog knutselspullen. Maar waarom niet iets meer investeren en je kind verrassen met leuk buitenspeelgoed? Bijvoorbeeld een trampoline kopen waar je kind zich lekker op uit kan leven. Hieronder vind je nog meer leuk buitenspeelgoed.

 

1. Modderkeuken

Welk kind vind het niet leuk om lekker met een keukentje bezig te zijn? Dat kan binnenshuis, maar buiten wordt het nog leuker. Daar kan heerlijk geklierd worden met water en bijvoorbeeld zand om allerlei ‘lekkers’ te bereiden.

 

2. Waterbaan

Kinderen zijn dol op water en dan is een waterbaan een aanrader. Je kunt beginnen met een basis set en deze later uitbreiden. Op die manier blijft het verrassen en kun je de waterbaan zo groot maken als je zelf wil.

 

3. Speeltoestel

Als je de ruimte in de tuin hebt dan is een speeltoestel een must. Een speeltoestel kan zelfs met je kind meegroeien! Begin met een babyschommel en eindig een paar jaar later met een klimrek. In combinatie met een speeltoestel is een glijbaan ook altijd leuk voor kinderen.

 

4. Skelter

Veel kinderen hebben inmiddels een fiets en een step. Wil je het wagenpark van je kind uitbreiden? Dan is een skelter een goed idee. Daarmee blijft je kind ook lekker in beweging en heeft het weer eens iets anders om de weg op te gaan.

 

5. Skeelers, rolschaatsen of een skateboard

Vooral de wat jongere kinderen kun je beginnen met rolschaatsen of skeelers. Is je kind al wat ouder en wil het niet meer echt buitenspelen? Dan kun je je kind verrassen met een skateboard. Niet alleen stoer, maar de perfecte smoes om je kind naar buiten te krijgen.

 

6. Speelhuis

Heb je geen ruimte voor een speeltoestel? Voor veel kinderen is een speelhuis ook al heel leuk. Dat kun je prima zelf maken met wat afvalhout of je koopt een speelhuis. Wil je geen permanent huisje in de tuin? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een tent. Dat kun je makkelijk en snel weer opbergen, maar zorgt voor minstens net zo veel speelplezier.

 

7. Zwembad

Eigenlijk valt dat niet helemaal in de categorie buitenspeelgoed, maar het is wel ontzettend populair onder kinderen. Wil je het nog aantrekkelijker maken? Dan combineer je het zwembad met een waterglijmat of ander waterspeelgoed.

 

8. Zandbak met toebehoren

Kleine kinderen vinden niets aantrekkelijker dan spelen met zand (en water). Een zandbak met bijbehorend speelgoed is daarom een goed cadeau idee. Zorg er wel voor dat je kiest voor een afsluitbare zandbak, zodat het niet de kattenbak van alle katten uit de buurt wordt.

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in