boek je vakantie bij de ANWB

Het leven is vaak druk en chaotisch. We willen allemaal te veel in te weinig tijd. Zo hebben we een baan, een gezin en huishouden om bij te houden. Daarnaast willen we ook graag onze vrienden nog zien en zijn we in ons hoofd continu bezig met miljoenen gedachten. Het is een drukke boel dus daarboven. Dit is helaas niet zo goed voor onze gezondheid. Een druk hoofd zorgt voor stress, wat uiteindelijk lichamelijke klachten op kan leveren. Hoog tijd dus om wat meer rust in ons hoofd te creëren. Maar hoe pak je dat nou aan?

 

Inhoud

Zorg voor overzicht en routine

Ons brein heeft behoefte aan een beetje structuur. Het zorgen voor zo veel mogelijk overzicht en routine zal dus een positief effect hebben op een rustig hoofd. Probeer dus voor jezelf bepaalde routines te creëren. Dit kan een ochtend- en avondroutine zijn, maar ook gewoon een weekplanning die elke week ongeveer hetzelfde is. Denk bijvoorbeeld aan sporten op vaste dagen of een weekmenu aanhouden. Daarnaast is het ook slim om een agenda bij te houden. Zo kun je al afspraken op papier zetten, waardoor je er niet continu aan hoeft te denken. Wel zo rustig. 

Zorg voor voldoende ontspanning

In ons drukke leven is ontspanning belangrijker dan ooit. Zorg en dan ook voor dat je echt regelmatig even een momentje voor jezelf neemt. Belangrijk hierbij is dat je dan ook even alle prikkels uitzet. Leg je telefoon bijvoorbeeld even een half uurtje weg en ga lekker een boek lezen of een stuk wandelen in de natuur. Dit helpt enorm om je hoofd weer even tot rust te brengen. Het is sowieso verstandig om elke dag een uur voor het slapen je telefoon vast uit te zetten. Zo heb je elke dag zeker een uur voor jezelf zonder afleiding en prikkels. 

 

Schrijf het van je af

Tot slot is een goede manier om je hoofd even leeg te maken simpelweg het van je afschrijven. Pak dus een schrift en schrijf even alles op wat in je opkomt. Ben je niet zo van het schrijven? Dan kun je ook tekenen of jezelf op andere creatieve manier op papier uiten. Je zult zien dat je hoofd hierna weer even lekker leeg en rustig voelt en dan je weer helderheid hebt over je gedachten. 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in