boek je vakantie bij de ANWB

Wil je opvallen op de arbeidsmarkt? Dan is een overtuigende curriculum vitae (CV) van cruciaal belang. Werkgevers ontvangen vaak tientallen CV’s, dus het is cruciaal om iets voor te leggen dat de aandacht trekt en je unieke kwaliteiten benadrukt. Maar hoe begin je hier juist aan? Je leest het hier.

 

Inhoud

1. CV opstellen: kies een visueel aantrekkelijk ontwerp

Begin met het kiezen van een modern en professioneel ontwerp voor je CV. Een tip die misschien voor zich spreekt, maar die wel uiterst belangrijk blijft. Vermijd overvolle lay-outs en ga voor een gestructureerde opmaak. Kies voor duidelijke secties zoals persoonlijke gegevens, professionele ervaring, opleiding en vaardigheden. Gebruik een consistent en makkelijk leesbaar lettertype.

 

2. Voeg een persoonlijke toets toe aan je CV

Maak je CV persoonlijker door een korte samenvatting aan het begin toe te voegen. Vertel wie je bent, wat je drijfveer is en vooral waarom jij de ideale kandidaat bent. Dit geeft werkgevers snel inzicht in je persoonlijkheid en carrièredoelen.

 

3. Highlight je prestaties en resultaten

In plaats van simpelweg taken op te sommen die je hebt uitgevoerd, focus op resultaten die je hebt behaald. Gebruik meetbare prestaties om je toegevoegde waarde te benadrukken. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen dat je ‘verantwoordelijk was voor projectmanagement’, vermeld specifiek hoe je projecten hebt geleid die hebben bijgedragen aan kostenbesparingen.

 

4. Gebruik actiegerichte taal op je CV

Maak je CV dynamisch door actiegerichte taal te gebruiken. Gebruik sterke werkwoorden zoals ‘geïnitieerd’, ‘gecoördineerd’ en ‘bereikt’ om je ervaringen krachtig te beschrijven. Werkgevers waarderen het wanneer je laat zien dat je proactief en resultaatgericht bent.

 

5. Integreer sleutelwoorden uit de vacature

Pas je CV aan wanneer je bijvoorbeeld solliciteert voor een vacature in huishoudhulp. Dit doe je door relevante sleutelwoorden uit de vacature op te nemen. Veel werkgevers maken gebruik van Applicant Tracking Systems (ATS) die CV’s scannen op specifieke termen. Het integreren van deze woorden vergroot de kans dat de jouwe door dit proces komt.

 

6. Voeg een vleugje creativiteit toe aan je CV

Maak een onvergetelijke indruk door een vleugje creativiteit toe te voegen aan je CV. Dit kan variëren van het gebruik van opvallende koppen tot het toevoegen van een link naar een online portfolio. Overweeg wel steeds in welke mate dit vereist is. Vacatures voor schoonmaak jobs vereisen dit bijvoorbeeld minder dan vacatures voor creative directors.

 

Zoals je ziet kun je een CV heel goed gebruiken om op te vallen bij een potentiele werkgever. Dat doe je onder andere door een visueel aantrekkelijk ontwerp te kiezen, een persoonlijke toets toe te voegen en prestaties te benadrukken. Verder gebruik je actiegerichte taal, sleutelwoorden en een vleugje creativiteit om hiermee je kans op succes in je sollicitatieproces te vergroten. Veel succes!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in