boek je vakantie bij de ANWB

Als je op vakantie bent en in een hotel overnacht, dan zie je in een hotelkamer van alles en nog wat. Sommige mensen nemen alles mee wat los en vast zit, anderen niet. Dit zijn 15 dingen die je met een gerust hart uit een hotel mee mag nemen zonder je schuldig te hoeven voelen.

Inhoud

Van zeep tot een complete badkamer: dit verdwijnt er allemaal uit een hotel

Veel mensen boeken een vakantie om volledig te genieten en tot rust te komen. Een hotel biedt net dat beetje meer comfort en gemak dan bijvoorbeeld een vakantiehuis. Daar staat tegenover dat je er ook meer voor moet betalen. Dat je meer moet betalen geeft je natuurlijk niet het recht om dan ook maar van alles en nog wat mee te nemen uit het hotel .

Dat gasten tot alles in staat zijn blijkt echter uit het volgende nieuwsartikel: in een hotel in Engeland werden eens alle kamernummers meegenomen door een gast. En in Italië was de grote piano die in de lobby stond ook ineens nergens meer te vinden. In Salzburg vond een gast het nodig om alle bankjes uit de sauna mee te nemen. Je ziet: alles wat los en vastzit wordt meegenomen.

Zoals je begrijpt zijn bovenstaande dingen niet bedoelt om mee te nemen. Maar gelukkig betaal je wel voor dingen die je gewoon mee mag nemen. Dit zijn de 14 dingen die je met een gerust hart uit een hotel mee mag nemen.

 

14 Dingen die je met een gerust hart uit een hotel mee mag nemen

Als je dingen hieronder meeneemt, dan hoef jij je niet schuldig te voelen.

1. Zeep, shampoo en conditioner

Als je in een hotelkamer bent waar zeep, conditioner en shampoo liggen dan mag je deze gewoon gebruiken. Je mag deze ook meenemen, want de kans dat de tubes na jouw bezoek weggegooid worden is groot (om hygiënische redenen). Dus of je de tubes nu wel of niet gebruikt, neem het in elk geval mee. Dan hoeft het niet weggegooid te worden en heb jij weer travelsize producten voor je volgende trip.

 

2. Lotion en crèmes

Wat voor de shampoo, zeep en conditioner geldt, geldt ook voor dingen als lotions en crèmes. Deze liggen er om te gebruiken, maar kun je dus ook zonder gewetenswroegingen mee naar huis nemen.

 

3. Tandenborstel, tandpasta, mondwater

Sommige hotels bieden hun gasten naast de standaard verzorgingsproducten ook tandpasta, tandenborstel en mondwater aan. Hiervoor geldt hetzelfde: als je de producten niet gebruikt of in je tas stopt, is de kans groot dat het hotel deze weggooit na jouw bezoek. Zonde om ongebruikte producten weg te gooien, neem ze daarom liever mee.

14 Dingen die je met een gerust hart uit een hotel mee mag nemen verzorgingsproducten

4. Scheermes en scheerschuim

Dit zul je vooral in de wat duurdere hotels vinden en hotels die gericht zijn op zakenmannen. Soms gaan hotels een stapje verder en vind je dus ook een scheermes en scheerschuim op de hotel badkamer. Neem deze gerust mee als je vertrekt.

 

5. Naaigerei

Het is niet iets dat je direct nodig hebt misschien, maar altijd handig om te hebben. Mocht je hotel een handig pocketsize naaisetje aanbieden, dan kun je deze meenemen. Sowieso altijd handig om tijdens je verblijf bij je te hebben als je een tripje maakt. Je weet maar nooit waar het nog eens van pas kan komen.

 

6. Schoenen kit

Een schoenen kit zul je niet zo snel tegenkomen in een Nederlands hotel. Althans, ik ben het nog niet tegen gekomen. In het buitenland is dat echter wel het geval. Mocht je zo een handige kit met daarin wat schoensmeer en een borsteltje vinden, dan kun je deze meenemen.

 

7. Schoenlepel

Veel hotels hebben als extraatje een schoenlepel op de kamer. Handig als je makkelijk en snel in je schoenen wilt stappen. Met een schoenlepel is het zo dat het soms bij de kamer hoort, soms is het een extraatje voor gasten. Twijfel je of het een extraatje is dat je mee mag nemen? Vraag het dan voor de zekerheid even na bij de receptie. In de meeste gevallen zullen ze je gewoon zeggen dat je het mee mag nemen. Er staat immers een logo of adres van het hotel op waardoor het ook nog eens extra reclame is.

 

8. Kam en borstel

Service kent geen grenzen en sommige hotels vinden het fijn om hun gasten van alle denkbare en ondenkbare producten te voorzien. Daar horen een kam en een haarborstel bij. Mocht je hotel hierin voorzien: laat deze dan niet achter, maar neem ze mee naar huis.

 

9. Pen en blocnote

Niets zo handig als een pen en een blocnote op je kamer. Even snel iets noteren of nog beter: in je tas stoppen om onderweg dingen te noteren. Wat je er ook mee doet: neem de pen en blocnote na afloop van je vakantie gewoon mee naar huis.

 

10. Koffie, thee en suiker

Als er op je kamer koffie, thee en suiker is dan kun je deze gewoon gebruiken. Al maak je het elke dag op, een beetje hotel zal dan elke dag voor navulling zorgen. Aan het einde van de vakantie kun je de overgebleven koffie, thee en suiker meenemen. Kun je onderweg naar het vliegveld of in de auto nog even genieten van een bakje koffie. En zo niet, dan heb je thuis nog een lekker aandenken aan je vakantie.

 

11. Flesje water

Let op: het gaat hier niet om dingen die je in de minibar vindt. Dit zijn veel te duur geprijsde items die je beter links kunt laten liggen. Veel hotels bieden gasten echter ook een gratis flesje water aan. Dat flesje staat dan op een tafeltje of bureau en kun je met een gerust hart drinken of meenemen. Sommige hotels vullen dit dan weer aan, waardoor je elke dag een nieuwe fles water op je kamer vindt. Hoe dan ook: handig voor onderweg. Het maakt dan niet uit of je het flesje meeneemt voor een lokale trip of dat je het flesje naar huis meeneemt.

 

12. Badjas

Oké, dit is een uitzondering op de regel: je mag al deze dingen gewoon meenemen. Voor een badjas gelden namelijk regels. In sommige gevallen zit een badjas bij de prijs inbegrepen. De badjas mag je dus na afloop gewoon mee naar huis nemen. In andere gevallen is het de bedoeling dat je de badjas gebruikt, maar wel achterlaat. Twijfel je wat de bedoeling is? Vraag het dan gewoon even na bij de receptie.

 

13. Slippers

In sommige hotels krijg je niet alleen een badjas maar ook slippers. Hier hoef je je niet druk over te maken. De slippers mogen gewoon met je mee naar huis. Dus zelfs al draag je de slippers niet: stop ze in je koffer en neem ze mee. Altijd handig als je thuis gasten ontvangt.

 

14. Paraplu

Ja, dat klinkt heel gek, maar het zit zo. De meeste hotels hebben paraplu’s die ze gasten meegeven in het geval het regent en ze een excursie willen maken. Ook als je naar een nabijgelegen restaurant wilt en het regent kun je om een paraplu vragen. In sommige gevallen mag je de paraplu echter ook houden. Bijvoorbeeld als je op weg bent naar de luchthaven en niet meer terugkeert. Gewoon even vragen aan de receptie. Veel paraplu’s worden bedrukt, waardoor het ook nog eens reclame is voor een hotel.

14 Dingen die je met een gerust hart uit een hotel mee mag nemen verzorgingsproducten toiletpapier

Nederlanders stelen het vaakst toiletpapier uit de hotelkamer

Bovenaan het artikel las je al een aantal bizarre voorwerpen die meegenomen werden door hotelgasten. Nederlanders schijnen wat dat betreft nog mee te vallen, die nemen vooral nuttige dingen mee. Opvallend daarbij is dat de meeste Nederlanders toiletpapier meenemen uit hun hotelkamer. Heel apart dat toiletpapier toch altijd weer terug komt. Dat was ook het eerste dat gehamsterd werd toen de Corona begon.

 

Wat neem jij mee als je op vakantie bent in een hotel?

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Beste,
    Ik baat een vakantiewoning ’t Eenvoud*** uit met dat tikkeltje meer … we willen zoveel mogelijk het comfort evenaren als in een hotel, maar dan in een woning of appartement. In ’t Eenvoud staan comfort, gezelligheid en een gevoel van thuiskomen centraal. De quality experience voor de gasten komt hier op de eerste plaats. Recentelijk behaalde ’t Eenvoud het Q-label.
    Nu zijn we aan ons volgende label bezig namelijk Green Key, waar er vooral gelet wordt op de ecologische voetafdruk. Wij bieden ook shampoo en andere producten aan, weliswaar niet in wegwerp verpakking, maar we appreciëren het ten zeerste dat de gasten, nadat ze het gebruikt hebben, alles in de woning/appartement laten en niet zomaar mee nemen, ook al is de fles shampoo half opgebruikt. Alsook ons concept is Basic & Betaalbaar, en om het betaalbaar te houden kan en mag niet alles zomaar meegenomen worden, ook niet een halve fles shampoo! Het is 1 van de reden waarom hotels en andere logies soms (zeer) duur zijn, omdat gasten van alles mee nemen. De zon gaat voor niets op, maar logeren moet je nu eenmaal betalen. En de prijs is mede afhankelijk hoe gasten zich gedragen in de logies. Vriendelijke groeten, Sonia Beurms.

    • Ik snap dat het voor een vakantiewoning een heel stuk anders ligt. Maar in hotels worden vaak hele kleine flesjes shampoo, douchegel, zeep enz aangeboden en die gaan ze echt niet hergebruiken. Ik denk zelfs dat dit helemaal niet mag in verband met hygiëne en in deze tijd met alle maatregelen al helemaal niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in