boek je vakantie bij de ANWB

Besloten om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een website? Dat is zeker mogelijk met alle huidige kennis en tools die het internet je biedt. Naast het laten ontwerpen van een website, wat veel geld kan kosten, is het zeker mogelijk om je eigen website op te zetten. Wel is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen, om een goed functionerende website te hebben. Hieronder loop je een aantal stappen die nodig zijn om de website te ontwikkelen.

Inhoud

Idee voor de website

Voordat je begint met een website, heb je een idee nodig. Een goed idee is het halve werk en zeker minstens zo belangrijk als de volgende stappen. Mocht je nog niet duidelijk hebben waarvoor je exact de website wilt beginnen, dan is brainstormen een fijne optie. De volgende vragen kunnen hierbij helpen: wat wil je op de website zetten, welke doelgroep wil je hiermee bereiken etc. Dit geeft richting bij het verdere ontwerp van de website.

Domeinnaam en programma

Nu je het idee helder hebt, is het allereerst van belang om te bepalen wat je domeinnaam wordt. Dit is simpel gezegd een uniek en aangepast adres voor de website waarmee je gaat beginnen. Je kunt een domeinnaam registreren bij WebOké. Kies een domeinnaam die goed te onthouden is, anders kan je doelgroep je moeilijker vinden.

Nu je deze stap hebt gezet, moet je kiezen met welk programma je de website gaat ontwerpen. Op het internet zijn ontzettend veel programma’s hiervoor te vinden. Onderzoek dus welk programma jij het gemakkelijkst vindt om te gebruiken. Vaak spreken deze programma’s voor zich.

Hosting provider en gebruiksvriendelijkheid

Bij het ontwerp van de website, kan je aan de hand van je idee bepalen welke aspecten je wilt verwerken. Als dit bijvoorbeeld een webshop is, dan wil je dat het betalingssysteem goed werkt. De gebruiksvriendelijkheid is echt cruciaal. Wil je bezoek genereren en klanten laten terugkomen? Dan moet de website makkelijk in gebruik zijn.

Heb je alle voorgaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om de website online te publiceren, en hiervoor heb je een hosting provider nodig. Dat is namelijk een bedrijf dat zowel bedrijven als individuele gebruikers mogelijkheden biedt om de website te publiceren. Er zijn ontzettend veel van deze bedrijven. Het is dus aan te raden om onderzoek te doen welke hosting provider aansluit bij jouw wensen.

Tips

Laat anderen je website testen en feedback geven. Op deze manier kan met behulp van de gekregen feedback je de website optimaliseren, gebruiksvriendelijker maken en zodoende meer bezoek genereren. Vergeet niet dat je de website ook wanneer deze is gepubliceerd blijft onderhouden om zodoende een optimaal werkende website te hebben. Met deze stappen kun je succesvol een website opzetten!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in