boek je vakantie bij de ANWB

Als je op reis gaat, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Er kan zich immers een medische calamiteit voordoen waardoor je medische zorg nodig hebt in het buitenland waar je niet voor gedekt bent en misschien moet je zelfs gerepatrieerd worden. Maar ook voor het vergoeden van de schade bij verlies of diefstal van je persoonlijke bezittingen of bij annulering van je reis is een reisverzekering onmisbaar. Maar wat is de beste reisverzekering voor jou, een enkele reisverzekering of een doorlopende reisverzekering? We bespreken het in dit artikel.

Inhoud

Een keer per jaar op reis

Ga je (maar) één keer per jaar op reis? Dan ben je zeer waarschijnlijk goedkoper uit met het afsluiten van een losse reisverzekering voor die ene reis per jaar. Je betaalt dan enkel voor dekking voor die reis, waardoor het bedrag dat je kwijt bent redelijk meevalt. Kies je voor een doorlopende reisverzekering, dan ben je al met al waarschijnlijk meer geld kwijt en betaal je extra voor iets dat je eigenlijk niet nodig hebt. Voor niet-frequente reizigers raden we dus aan te kiezen voor een enkele reisverzekering. Zo kun je ook voor elke reis de meest passende reisverzekering met de juiste dekking afsluiten en weet je zeker dat je met de juiste verzekering op reis gaat.

Twee keer per jaar reis

Ga je twee keer per jaar op reis, dan wordt het de moeite waard om de kosten van twee enkele reisverzekeringen te vergelijken met die van een doorlopende reisverzekering. Daarbij moet je uiteraard in het laatste geval de premie voor het hele jaar bij elkaar optellen om tot de werkelijke kosten te komen. Is er een duidelijk verschil in de kosten, dan kun je daar je keuze op baseren.

Liggen de kosten erg dicht bij elkaar, realiseer je dan dat een doorlopende reisverzekering ook dekking biedt voor korte tripjes die je misschien helemaal niet meetelt. In dat geval kan het slimmer zijn om toch die doorlopende reisverzekering te nemen. Sowieso hoef je dan niet voor beide ‘grote’ reizen een aparte verzekering te regelen.

Drie keer of vaker per jaar op reis

Ben jij erg reislustig of ga je wel eens op zakenreis, waardoor je drie keer of vaker per jaar op reis gaat? Dan is het aan te raden om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Dit omdat het naar alle waarschijnlijkheid goedkoper is dan het afsluiten van enkele reisverzekeringen, maar ook vanwege het gemak natuurlijk.

Je hoeft niet iedere keer een nieuwe verzekering af te sluiten als je op reis gaat, en als het vanwege de aard van je reis nodig is, kun je ook je doorlopende reisverzekering zo aanpassen dat de dekking optimaal is voor je reis. Bovendien profiteer je met een doorlopende reisverzekering mogelijk van aanvullende dekkingen ten opzichte van een enkele reisverzekering. Bij doorlopende reisverzekeringen vergelijken om de juiste te vinden kun je hierachter komen.

De frequentie waarmee je op reis gaat is dus een belangrijke factor in het maken van de juiste keuze, evenals de kosten. Maar overweeg ook het gemak van een doorlopende reisverzekering. Het hele jaar ben je verzekerd tijdens je grote reizen en kleine tripjes, en dat geeft de gemoedsrust waarmee je er fijn en ook spontaan even tussenuit kunt gaan. Dat is zeker ook wat waard!

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in