boek je vakantie bij de ANWB

Ben je vaak op het kantoor of op een andere werkplek buiten de deur te vinden, maar is de koffie daar niet bepaald smaakvol? Dat is jammer! De kans is namelijk groot dat je de hele dag door koffie drinkt. Een goede smaak is dan wel welkom – zeker voor de koffieliefhebber. Gelukkig kun je deze tips goed gebruiken voor lekkere koffie tijdens de werkdag.

 

Inhoud

Zelf koffie meebrengen

Als je een hele specifieke koffiesmaak hebt, is het vaak de beste oplossing om zelf koffie mee te brengen. Maak het thuis, voordat je de deur uitgaat. In een goede thermosfles blijft de koffie zeker een paar uur warm. Zo heb je de vertrouwde koffiesmaak van thuis altijd bij je! Misschien heb je wel de voorkeur voor een bepaalde koffiesoort of een specifiek merk. Het is nu geen punt om de koffie volledig naar wens te maken. Gebruik bijvoorbeeld ook eens cafeïnevrije koffiebonen, om maar iets te noemen. Dat niet alleen: je kunt ook precies de hoeveelheid meebrengen die je wenst te drinken op een dag.

 

Koffiesoort op de werkvloer

Kijk goed naar de koffie die er op de werkvloer wordt gebruikt. Is dit van een degelijke kwaliteit? Als dat niet het geval is, kun je op de werkvloer een voorstel doen voor betere koffie. Starbucks koffiebonen worden bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt op het kantoor. En zo zijn er genoeg opties om aan te denken.

 

Apparaat leren kennen

Niet alleen de koffie telt mee, maar ook het apparaat waarmee het gemaakt wordt. Neem eens de tijd om het apparaat op je werkplek beter te leren kennen. Misschien kun je per kopje koffie wel wat instellingen aanpassen, bijvoorbeeld wat betreft de intensiteit of de doorlooptijd van het water. Kortom: ga op zoek naar mogelijkheden om de koffie aan te passen naar jouw smaak.

 

Koffie met melk

Zwarte koffie is lang niet altijd smaakvol uit een kantoorapparaat. Misschien smaakt het wel te bitter, of juist te slap. Probeer daarom eens een andere variant! Vaak gaat het om een volautomatische koffiemachine, waar ook koffie met melk uit kan komen. Dit maakt de koffie net wat zoeter en specialer. Je kunt de reguliere koffie afwisselen met zo’n kopje koffie met melk.

 

Petitie voor een beter koffiezetapparaat

Tot slot: kom in actie! Ben je niet de enige die de wens heeft voor betere koffie op de werkplek? Misschien kun je samen met je collega’s een petitie starten voor een beter koffiezetapparaat in de ruimte – of dit gewoon aan je baas vragen. Met name als het huidige apparaat er al een langere tijd staat, is het vaak helemaal geen punt om voor een nieuwe te gaan.

Als je het slim speelt, is de kans hierop nog groter. Hoe meer collega’s achter het idee staan, hoe beter. En laat weten dat goede koffie bevorderlijk is voor de concentratie en productiviteit van de werknemers. Hopelijk kun je je erover verbazen hoe snel dat nieuwe apparaat vervolgens in het gebouw aanwezig is. Bied uiteraard wel aan om te helpen in de zoektocht, zeker als je verstand hebt van koffiezetapparaten!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in