boek je vakantie bij de ANWB

Heb je jouw woning helemaal naar wens? Dan is het tijd om de tuin ook aan te pakken. Hoewel de tuin in eerste instantie weinig prioriteit heeft, is het wel een belangrijk onderdeel om te kunnen ontspannen. Er zijn veel werkzaamheden die je zelf uit kan voeren. Hiervoor kan je tuinhout aanschaffen. Als doe-het-zelver krijg je hiermee te allen tijde resultaten die je nergens anders tegenkomt. Maar wat is er allemaal voor nodig om de tuin volledig naar wens te krijgen? En wat mag hierbij niet ontbreken? Na het lezen van onderstaande informatie kan je direct beginnen met het uitvoeren van de werkzaamheden.

 

Inhoud

Een goed plan maken voor het begin

Voordat je jouw tuin aan kan pakken is het verstandig om een goed plan op te stellen. Het plan kan aangeven welke werkzaamheden er nodig zijn en hoe de indeling van de tuin eruit komt te zien. Dit begint bij het opstellen van een wensenlijst. Denk hierbij niet alleen aan de afbakeningen van de tuin, zoals een houten schutting, maar ook het terras, de planten en bloemen die je erin wilt hebben en eventuele andere delen die je op een unieke manier in wilt delen. Zodra je het plan hebt, kan je een bouwschets maken. Dit geeft al meer duidelijkheid over hoe je de werkzaamheden uit kan voeren.

 

Vlonderplanken voor een goed terras

Als je een tuin realiseert, moet je goed nadenken over het terras dat je hier wilt hebben. Het terras is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van de buitenruimte, omdat je hier met het volledige gezin kan zitten. In de zomermaanden wil je bijvoorbeeld de maaltijden buiten nuttigen en overdag kan je ook met z’n allen bij elkaar zitten.

Goede vlonderplanken zijn hierbij een vereiste. De vlonderplanken geven de gelegenheid om een terras te creëren waar het water niet op blijft staan. Je kan de planken in meerdere varianten aanschaffen en ook de kleur zelf bepalen. Zo krijgt jouw tuin direct een andere uitstraling en hoef je het alleen nog verder in te delen.

 

De tuin afmaken met planten

Een tuin is pas echt een tuin als je hier ook bloemen en planten in plaatst. Er zijn een groot aantal mogelijkheden om jouw bloemen en planten te plaatsen. Als jouw tuin volledig uit tegels bestaat, kan je kiezen voor het maken of aanschaffen van bloembakken. Hiermee krijg je toch een goede uitstraling en komen de dieren vanzelf naar jou toe.

Als je juist meer gras hebt, kan je mooie borders creëren. Je kan hiervoor hout gebruiken, maar ook stenen plaatsen voor het creëren van een goede border. Je plaatst dan alle gewenste planten erin en geniet binnen een korte tijd van meer kleur en de uitstraling die je voor ogen hebt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in