boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij ook van die kleine open ruimtes in jouw huis die je niet goed weet te benutten? Misschien is het een hoekje in de woonkamer, een nis in de gang of een kast onder de trap. Het kan soms lastig zijn om deze ruimtes goed te gebruiken, maar met de juiste tips en tricks kun je er veel extra opslagruimte creëren! Hieronder vind je een aantal praktische lifehacks om de kleine open ruimtes in jouw huis volledig te benutten.

Inhoud

Gebruik kleine hoekjes

Laten we beginnen met de kleine hoekjes in de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een lege hoek achter de bank of een lege muur en weet je niet goed weet wat je ermee moet doen? Dan is het tijd om creatief te worden! Gebruik bijvoorbeeld een hoekplank om wat planten of boeken neer te zetten, of hang een mooie lamp op om het hoekje wat meer sfeer te geven. Zo benut je de ruimte optimaal en zorg je ook nog eens voor een gezellige uitstraling.

 

Benut de ruimte onder je bed

Heb je een bed met ruimte onder het matras? Dan is dit een perfecte opbergruimte die veel mensen over het hoofd zien. Koop bijvoorbeeld opbergboxen die precies passen onder je bed en berg hierin spullen op die je niet dagelijks nodig hebt. Denk aan kleding die je alleen in bepaalde seizoenen draagt of beddengoed dat je niet vaak gebruikt.

 

Gebruik badkameritems als opbergruimte

In de badkamer zijn er vaak veel kleine ruimtes die je kunt benutten. Een handige tip is om opbergruimte te creëren aan de douchewanden. Er zijn speciale doucherekjes te koop die je aan de wand kunt hangen en waar je bijvoorbeeld shampoo, zeep en douchegel in kunt bewaren. Zo heb je alles bij de hand tijdens het douchen en hoef je niet steeds uit de douche te stappen om iets te pakken.

Een andere handige tip voor de badkamer? Naast een douchekop boven je hoofd, is het goed om ook een handsproeier te hebben. Die kun je snel en makkelijk gebruiken om bijvoorbeeld je voeten af te spoelen na het douchen. Dit bespaart je weer tijd en zorgt ervoor dat jouw badkamer netjes en schoon blijft.

 

Maak gebruik van de ruimte boven de deur

Een andere plek in huis die vaak onbenut blijft, is de ruimte boven de deur. Hier kun je bijvoorbeeld planken ophangen waarop je boeken of andere decoratieve items kunt plaatsen. Zo benut je de ruimte optimaal en creëer je ook nog eens een interessant detail in de kamer!

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in