boek je vakantie bij de ANWB

Nu het donkerder wordt en de dagen korter duren zijn we langer en vaker in huis te vinden. Tijd om het in huis gezellig te maken. Hoe? Maak het huis gezelliger met een jute vloerkleed.

 

Inhoud

Herfst en winter tijd om binnen te zitten

In de lente en zomer brengen we veel tijd buiten door. Niet zo gek, de temperaturen zijn heerlijk en de zon lokt iedereen naar buiten. Helaas is het in de herfst en de winter het tegenovergestelde hiervan: buiten is het koud, guur en nat. We moeten dus veel meer vertier binnenshuis zoeken. Binnenshuis staat de verwarming aan, waardoor het in elk geval lekker warm is. Om het ook gezellig te maken kun je verschillende accessoires gebruiken zoals kaarsen, kandelaars en sfeerverlichting. Voor optimale sfeer kun je echter ook een vloerkleed gebruiken. Hou je van een beetje Oosterse sfeer dan kun je je hart ophalen bij merelinwonderland, waar je talloze accessoires vindt om je huis tijdens de donkere dagen gezelliger te maken.

 

Maak het huis gezelliger met een jute vloerkleed

Veel mensen denken er niet al te veel over na, toch kan het toevoegen van jute vloerkleden een wereld van verschil in huis maken. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat je zowel de vorm als de print en het formaat afstemt op de inrichting van de kamer. Het vloerkleed is niet alleen praktisch, het maakt de kamer gewoon af met een ietwat rustieke en tikkeltje stoere uitstraling. Precies genoeg om de gezellige sfeer in huis op perfecte wijze te onderstrepen. Zeker als je het vloerkleed combineert met andere natuurlijke materialen zoals houten meubels, een schapenvacht en bijvoorbeeld veel planten of leuke Oosterse accessoires.

In de lente en zomer hoef je je vloerkleed niet te verplaatsen. Ook in de warmere seizoenen zorgt een jute vloerkleed voor de juiste dosis gezelligheid en huiselijkheid. Pas alleen de accessoires rondom aan en je vloerkleed past weer helemaal bij de nieuwe seizoenen.

 

Waarop letten als je een vloerkleed kiest?

Voordat je overgaat op de aanschaf van een vloerkleed moet je je eerst een aantal dingen afvragen. Belangrijke punten bij de aanschaf zijn de volgende:

  • Is het puur functioneel (warmte, kleed voor de kinderen om op te spelen), is het om de sfeer te onderstrepen of moet het een blikvanger zijn? Of een combinatie van alle drie?
  • Welk formaat heb je nodig?
  • Van welk materiaal moet het vloerkleed zijn gemaakt?
  • Welk design en kleur moet het vloerkleed hebben?

 

Kies het formaat dat past in jouw interieur

Voordat je een keuze kunt maken moet je eerst op zoek gaan naar het beste formaat. Doe dit door kranten op de vloer te leggen en te meten. Heb je een afmeting gevonden die je passend vindt, dan kun je op zoek naar een passend vloerkleed.

 

Kies de juist vorm vloerkleed

Vloerkleden heb je niet alleen in verschillende formaten, maar ook in uiteenlopende vormen. Vierkant, rond, rechthoekig, jij bepaalt hoe jij jouw interieur sfeer wilt geven met een passend vloerkleed. Een rond vloerkleed is bijvoorbeeld heel geschikt om de strakke lijnen in een ruimte te breken en meer huiselijkheid toe te voegen. Een vierkant vloerkleed past dan weer beter in een ruimte die vooral niet vierkant is. Voor een lang rechthoekig kleed is de gang de beste keuze. Hier werkt het vloerkleed als een loper, wat het huis direct een gezellige en gastvrije uitstraling geeft.

 

Maak het huis gezelliger met een jute vloerkleed 1
Voorbeeld van een rond jute vloerkleed van merelinwonderland.nl

 

Kleur en design

Heb je een beetje een idee welk formaat en vorm je wilt, dan komt de grootste keuze: de kleur en het design. Let hierbij goed op je interieur. Je wilt een gezellige uitstraling creëren en daar komen warme kleuren het beste tot hun recht. Let er op dat de kleuren niet te donker worden en stem het goed af met het design van je inrichting. Kijk bij de keuze niet alleen naar de kleuren van meubels, maar ook naar de muren. Een statement maak je met een kleurrijk tapijt, terwijl een effen tapijt voor rust en warmte zorgt en de reeds bestaande uitstraling op perfecte wijze onderstreept.

 

Kiezen van een vloerkleed

Behalve vorm en formaat moet je ook een vloerkleed kiezen dat op het gebied van materiaal goed past bij het interieur. Een jute vloerkleed is daarbij een uitstekende keuze. Veel mensen kennen wol, zijde, katoen en kelim, jute is echter een nog vrij onbekend materiaal. Toch is dit perfect geschikt als vloerkleed. Jute is een natuurlijk materiaal dat bijzonder stevig is en inmiddels in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar is. Daarnaast is jute slijtvast, recyclebaar en biologiwsch afbreekbaar, ideaal als je lang wilt genieten van je vloerkleed.

 

Langdurig genieten

Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan is het van groot belang om het vloerkleed goed te onderhouden. Hierdoor kun je er lang van genieten. Voor het onderhoud van jute geldt dat je vlekken zo snel als mogelijk droog en schoon moet deppen. Maak hiervoor gebruik van een stukje keukenpapier of een badstof doek. Eventueel de resten van de vlek verwijderen met een beetje koud water.

 

Een jute vloerkleed zorgt voor rust en een gezellige uitstraling. Bovendien profiteert het hele gezin ervan: jute is dik en warm en kan ook perfect dienen als speelkleed voor de kids. Heb jij thuis een vloerkleed?

Dokteronline.com

15 REACTIES

  1. Wij hebben geen vloerkleed en dat past ook niet echt in ons huis. Onder de koffie tafel zou kunnen, maar dan zit je toch alweer snel in het wandelpad van de deur. Bij jute denk je aan hard en stug, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo meer. Vroeger hadden we wel zo een kleed voor de jongens waar ze op konden spelen.

  2. Ja wij hebben een vloerkleed maar het is eigenlijk niet te doen omdat we twee langharige katten hebben. Ik ben elke dag aan het stofzuigen en nog gaan de haren er niet goed uit helaas. Maar los daarvan, wat een supermooie winkel Merel in Wonderland! Ik ben sowieso verliefd op Oosterse lampen maar al die poefs zijn ook echt tof!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in