boek je vakantie bij de ANWB

Vanaf 2 juni aanstaande draait er weer een hele leuke film in de bioscopen: Marokkaanse bruiloft. Een Nederlandse film waarin cultuur, verschillen in denken en het vinden van de ware liefde centraal staat. Doe ook mee en maak kans op vrijkaarten voor deze film.

 

Inhoud

Maak op leuke manier kennis met een andere cultuur

Natuurlijk leven we in een land met verschillende culturen, maar hoe vaak staan we echt stil bij een andere cultuur? Via deze bioscoopfilm kun je een klein kijkje krijgen in de Marokkaanse cultuur. Weliswaar is er heel veel geromantiseerd en anders gebracht, het is en blijft wel een film, maar toch. Je ziet de kleurrijke traditionele kleding die gedragen wordt tijdens feesten en je ziet sommige tradities die bij een Marokkaanse bruiloft horen, waaronder het zetten van henna en het dragen in een zogenaamde bruidsschaal. Maar ook de eigen worstelingen tussen cultuur en de bijbehorende verwachtingen komen aan bod. Extra leuk: deels wordt ook echt Marokkaans gesproken.

Zoals Numidia het zelf zei op funx: “…Het is een komediefilm waarin echt wordt ingezoomd op onze cultuur. De kleinste en gekste dingen die wij als kwaaltjes hebben ga je terugzien in die film. Het leuke eraan is dat we kunnen laten zien aan mensen uit andere culturen wie wij echt zijn.” 

3565-5-DFW-APRIL-MAR BRUILOFT.indd

Marokkaanse bruiloft: het verhaal

Yasmine heeft maar één droom: een succesvolle advocate te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Want in de Marokkaanse cultuur is getrouwd zijn nu eenmaal ontzettend belangrijk. En volgens Yasmine’s familie vang je een man eenmaal niet met een wetboek.

Als Yasmine zich openstelt voor de liefde, aangemoedigd door haar vriendinnen, vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien de twijfels. Welke man past nu echt bij haar? Met wie wil ze de rest van haar leven doorbrengen? Aan de ene kant is daar de de succesvolle arts, aan de andere kant is er de stoere monteur.

Terwijl de arts haar op de een of andere manier steeds meer op de zenuwen begint te werken, is de monteur ineens niet alleen meer een potentiële partner, maar ook haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet Yasmine zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Ben je benieuwd naar de film Marokkaanse bruiloft? Bekijk dan hieronder alvast de trailer:

 

Cast: Soumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nora el Koussour

 

Doe mee en maak kans op vrijkaarten voor de film

Wil je de film zelf zien? Dan heb ik goed nieuws voor jou: ik mag namelijk 1 x 2 vrijkaarten verloten voor deze geweldige film. Om mee te doen aan deze winactie laat je mij weten of je ooit op een bruiloft bent geweest van een andere cultuur of in het buitenland.

Zelf heb ik jarenlang in het buitenland gewoond en ben onder andere op diverse Hindoestaanse bruiloften geweest. Dat is een verschil van dag en nacht met bruiloften in Nederland. Daar duren feesten sowieso 2 dagen en is een feest echt een feest dat tot diep in de nacht of beter gezegd tot vroeg de volgende ochtend doorgaat. En bij een feest hoort veel eten, drinken, muziek en dansen.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

 • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
 • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
 • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
 • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

De winactie eindigt op vrijdag 3 juni om 00:00 uur. Op zaterdag 4 juni 2022 maak ik de winnaars bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij. (Deelname alleen voor inwoners van Nederland).

Dokteronline.com

25 REACTIES

 1. Nee nog niet eerder geweest, wel uitgenodigd op een Turkse bruiloft, maar toen lag ik helaas in het ziekenhuis.

 2. Leuk! Heel erg lang geleden waren we in Ierland op vakantie. We gingen wandelen en opeens zagen we een soort klein kasteeltje waar volop muziek vandaan kwam. Wij kwamen dichterbij en keken door de ruiten en er werd flink gedanst. Toen bleek dat het een bruiloft was. We werden gespot, en zo gastvrij als ze waren werden zelfs binnen uitgenodigd. Na het feliciteren zijn we toch vrij snel maar weer vertrokken.

 3. Nee helaas niet nooit, lijkt me wel een geweldige film, als Fysiotherapeut heb ik stage gelopen in Den Haag en daar heel veel gehoord over hindoestaanse bruiloften van patiënten.

 4. Wij hadden een bruiloft van lieve vrienden in het buitenland op het programma staan… helaas in Corona-tijd… Uiteindelijk konden zij niet wachten om elkaar het ja-woord te geven, dus inmiddels helemaal gelukkig getrouwd in ons eigen Kikkerlandje! 🙂 Deze film zou ik graag gaan zien!

 5. Wat klinkt de film leuk! Ik maak graag kans en heb alle stappen gedaan.
  Zelf ben ik wel eens op een Albanese bruiloft geweest, was gaaf om dat zo mee te maken in een andere cultuur.

 6. Ik heb een Hindoestaanse bruiloft meegemaakt, maar dat is inmiddels alweer lang geleden! Deze film wil ik graag gaan zien met mijn lief.

 7. wel genoeg Hollandse en boerenbruiloften mee gemaakt nog geen in andere culturen heel benieuwd naar deze film

 8. Ik ben erg benieuwd , ik ben naar de prescreening geweest van deze film, wil nu wel graag zien wat er nog gewijzigd is.

 9. Het lijkt me een erg leuke film! Op vakantie in Tunesië werden we uitgenodigd voor een bruiloft die 3 dagen duurde. We zijn maar een paar uurtjes geweest, maar zo ontzettend vriendelijk en gastvrij om ons uit te nodigen.

 10. Ik heb een Marokkaanse man gehad. Vele bruiloften meegemaakt in Marokko. Gemengd en apart! Maar wat een feest.. heerlijke muziek, eten tot dat je niet meer kan. Eén en al verwennerij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in