boek je vakantie bij de ANWB

De maanden vliegen voorbij en voor je het weet staat de zomer alweer voor de deur. Een periode om weer volop te genieten van het mooie weer in je tuin. Maar voordat je kunt genieten, is het wel belangrijk dat je tuin zomerklaar is. Om ervoor te zorgen dat je niet alles last minute hoeft te doen, is het slim om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Wil je graag weten hoe je de zomer zorgeloos in kunt gaan met de juiste tuin aankleding? Lees dan snel verder!

Inhoud

Verander je tuin aankleding

Net zoals het weleens leuk is om je interieur een keer in de zoveel tijd te wijzigen, is het ook leuk om dat te doen bij je de aankleding van je tuin. Denk aan andere kleuren stoelkussens of nieuwe bloempotten. Wil je het helemaal anders aanpakken? Bekijk dan ook eens wat je kunt veranderen aan je tuinmeubels, voeg bijvoorbeeld een leuke nieuwe tuinstoel, loungebank of een fijne ligstoel toe. Met slechts een paar wijzigingen kun je er al een hele nieuwe look van maken.

Aan de slag!

Als je ervoor kiest om nieuwe items aan te schaffen, dan is het belangrijk om allereerst je tuin helemaal klaar te maken, zodat je nieuwe items helemaal perfect uitkomen. Heb je een gazon? Zorg er dan voor dat je gazon er strak bij ligt, na de wintermaanden kan deze namelijk wel een oppeppertje gebruiken. Zodra het niet meer vriest, kun je aan de slag gaan met het maaien van het gras. Ook het terras kan een schoonmaakbeurt gebruiken. Door de wintermaanden zijn de tegels vaak groen uitgeslagen. Met een hogedrukspuit of door de tegels te schrobben, zijn deze binnen no-time weer als nieuw. Daarnaast is het voorjaar de ideale periode om te snoeien. Doe je dit namelijk te vroeg dan kan er een rotting ontstaan. In het voorjaar zijn de planten al volop in de groei, waardoor ze sterk genoeg zijn om dit te voorkomen.

De laatste klusjes

Nu de grootste dingen zijn aangepakt, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om het onkruid te verwijderen. Start hier op tijd mee, want naarmate de temperaturen oplopen zal het onkruid ook sneller groeien. Heb je alles gedaan? Dan kun je nu aan de slag gaan met de tuin aankleding. Leuke tuinaccessoires, nieuwe meubels of een geheel nieuw tuinset kopen? Met deze items zorg je ervoor dat je tuin geheel zomerklaar is!

 

Kortom, door te starten met een goede voorbereiding kun je jouw tuin helemaal zomerklaar maken. En met de toevoeging van leuke tuin aankleding, maak je er ongetwijfeld iets leuks van.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in