boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek de modetrends winter 2016/2017 in dit artikel. Welke kledingstukken mogen deze winter absoluut niet ontbreken in je klerenkast? Welke mode must haves zijn hot? Ontdek het allemaal in de modetrends winter 2016/2017. Van jaren ā€™80 glamour tot laagjes en van suĆØde tot leer elke fashionista kan zich met onderstaande trends in verschillende looks uitleven.

 

Inhoud

1. Met een mannelijke touch

Dit is waarschijnlijk de grootste trend die in de winter 2016/2017 veel in het modebeeld te zien zal zijn. Niet verwonderlijk, omdat reeds in de lente en zomer gemixed en gematcht werd met mannelijke accenten. Puur vrouwelijk of mannelijke ontwerpen lijken in het niets op te gaan en vaak wordt gekozen voor niet geslachtsgebonden kleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stevige boots of een sweater die gecombineerd wordt met een streepjespak.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-met-een-mannelijke-touch

2. Kleding in laagjes

Een opvallende modetrend winter 2016-2017 is het dragen van kleding in laagjes. Natuurlijk lijkt dat in eerste instantie vooral een bijzonder praktische trend, zeker voor mensen die een koukleum zijn (hoe meer lagen kleding hoe beter en hoe warmer), maar op de verschillende catwalks werden wel hele aparte lagen geshowed. Denk daarbij aan een spijkerhemd met eroverheen een giletjes en daarover heen een jasje. Misschien niet helemaal jouw smaak, maar je kunt je in elk geval uitleven met laagjes kleding deze winter.

 

de-modetrends-winter-2016-2016-kleding-in-laagjes

 

3. Glamour van de jaren ā€™80

Bepaalde modetrends komen eens in de zoveel jaar terug en dat is ook nu weer het geval. De jaren ā€™80 look is ietwat glamoureus en valt vooral op door de verschillende retro looks. Leren rokken, opvallend gepimpte tops, transparante tanktops en shirts gemaakt van laagjes tule, het zijn maar een paar voorbeelden van de eighties die we deze winter in het modebeeld terug ullen zien.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-glamour-van-de-jaren-80

 

4. Geplooide kleding

Een andere trend die al sinds het begin van het jaar 2016 te zien is, is geplooide kleding. Vooral rokken en jurken komen optimaal tot hun recht als deze voorzien zijn van heel wat plooien. Heel wat designers hebben op de verschillende catwalks laten zien dat plooien dƩ trend gaan worden deze winter.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-geplooide-kleding

 

5. Fluweel

Fluweel is een zachte stof, die niet alleen zacht op de huid is maar ook een elegante touch geeft. Voor de winter zijn fluwelen kledingstukken helemaal terug van weggeweest, waarbij de meest uiteenlopende designs in een fluwelen jasje zijn gestoken. Ben je geen fan van complete kledingstukken gemaakt van fluweel? Kies dan gewoon voor fluwelen applicaties die je outfit net dat beetje extra geven.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-fluweel

 

6. SuĆØde

Een andere zachte stof (in dit geval is het eigenlijk leer) die hot en trendy is deze winter is suĆØde. Het materiaal heeft een bijzondere uitstraling en komt optimaal tot zijn recht, zeker in de koude wintermaanden. Misschien denk je bij suĆØde direct aan schoenen, maar de modedesigners hebben met hun collecties bewezen dat suĆØde perfect geĆÆntegreerd kan worden in het ontwerpen van de meest uiteenlopende kledingstukken.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-suede

 

7. Heel veel leer

Naast de eerder aangegeven leersoort suĆØde is ook gewoon glad leer deze winter helemaal in trek onder echte fashionistaā€™s. En het mooiste van alles is dat je geen genoegen hoeft te nemen met Ć©Ć©n statement kledingstuk, maar de lagen leer gerust mag combineren. Wat dacht je van een leren rok in combinatie met een leren jas? Of een leren topje met dito leren broek? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het deze winter dragen.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-leer

 

8. Nepbont

Kleurrijk bont! Dat is het helemaal deze winter. Aan jou de keuze of je je wilt beperken tot het gebruik van wat plukjes bont her en der of dat je direct kiest voor een opvallende poncho gemaakt van bont of misschien een opvallende jas in een kleurrijk bont design.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-nepbont

 

9. Borduursel en kant

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het over het koudste seizoen van het jaar hebt, maar kant en borduursels zijn echt helemaal trendy deze winter. Ā De borduursels en kanten kledingstukken laten zich daarbij perfect combineren met de eerder genoemde kledingstijlen, bijvoorbeeld in combinatie met leer of fluweel of zelfs met een mannelijke touch.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-borduursel-en-kant

 

10. Metallic touch

Ben je als fashionista bereid om op te vallen? Dan is deze modetrend winter 2016 2017 jou op het lijf geschreven, want een metallic touch toegevoegd aan je kleding is niet voor een ieder weggelegd. Op de catwalks kwamen jurken, rokjes, topjes en broeken voorbij in metaal, zilver, goud, koper en brons. Volop keuzemogelijkheden dus om er zelfs nog een persoonlijke noot aan toe te voegen.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-metallic-touch

 

11. Midi is het nieuwe mini

Nagenoeg alle designers hebben er dit jaar voor gekozen om de mini te verruilen voor de ingetogen en toch sexy midi look. Deze stijl is perfect voor de wat kleinere vrouw, zeker als deze gecombineerd wordt met de juiste bovenstukken, waardoor de illusie gewekt wordt dat je lang bent en een stel lange benen hebt. Deze look kun je perfectioneren als je ervoor kiest om je shirt in je rok te stoppen. Overigens past deze trend ook heel goed bij Ć©Ć©n van bovengenoemde stijlen.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-midi

 

12. Pakken

Waarom zouden alleen mannen een pak mogen dragen en jij als vrouw niet? Deze winter steel jij de show met een prachtig gestreept pak of een pak met een opvallend design. Want laten we eerlijk wezen: een pak is mooi en aardig, maar het mag gerust een trendy en elegant vrouwelijke touch hebben.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-met-een-mannelijke-touch

 

13. In je pyjama naar buiten

OkĆ©, misschien niet heel handig om in je zijden pyjama de deur uit te stappen, maar deze trend, die reeds in de lente en zomer te zien was blijft ook in de winter helemaal trendy. Waarom zou je die ene mooie pyjama alleen binnenshuis en dan ook nog eens alleen ā€˜s nachts dragen? Heb je een mooie pyjama van suĆØde in de kast liggen? Draag hem dan eens als je naar buiten gaat.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-pyjama

 

14. Tops en jurken met grote strikken

Deze modetrend winter 2016/2017 is waarschijnlijk Ć©Ć©n van de meest geraffineerde trends, waarbij je topjes of jurken met grote strikken draagt. De strik vormt een fashion statement op zich en dient met zo min mogelijk andere accessoires gecombineerd te worden.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-strikjes

 

15. Eindeloos variƫren met denim

Denim: een tijdloos materiaal dat eigenlijk al lang en breed een vaste plek in onze klerenkast gevonden heeft en ook deze winter absoluut onmisbaar is. Naast de gewone jeans zien we ook topjes, hemden en jassen gemaakt van denim. Overigens laat jouw favoriete denimstuk zich ook prima combineren met een zacht fluwelen (boven)stuk of een bonte jas.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-denim

 

16. Gevoerde jassen

Gelukkig zijn heel veel trends gewoon comfortabel en niet alleen mooi. Neem nou bijvoorbeeld de volgende trend: gevoerde jassen. Onmisbaar voor de koukleumen die daarbij ook nog eens fashionable voor de dag willen komen. Of je nu kiest voor een hippe bomberjack of een stijlvolle langere mantel kiest, deze mag goed gevoerd zijn, waarbij je zelfs de voering aan de buitenkant mag zien.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-gevoerde-jassen

 

17. Gequilte jassen

Voor de wat oudere fashionistaā€™s zal deze trend zeer herkenbaar zijn omdat de jassen een aantal jaren terug al helemaal hot waren. Nu mag je je weer helemaal uitleven met de zogenaamde gequilte jassen. Niet alleen de uitstraling is warm, de steek die leidt tot deze ontwerpen maakt de jassen nog eens extra warm, waardoor je gegarandeert warm en cozy de winter door zult komen. Trouwens: een echte aanrader voor je volgende skivakantie!

 

de-modetrends-winter-2016-2017-gequilte-jas

 

18. Hoog in de taille en enkellang

Broeken die hoog in de taille sluiten en net niet tot de enkels reiken (let op: niet de meest ideale trend voor fashionistaā€™s die het snel koud hebben), dit zijn nieuwe modetrends winter 2016-2017. De hoog in de taille liggende broeken zijn perfect te combineren met een kanten bovenstuk voor een elegant sexy uitstraling.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-hoog-in-de-taille-enkellang

 

19. Militaire stijl

Schijnbaar kunnen we nog steeds niet genoeg krijgen van de militaire stijl, want ook deze winter komt deze trend helemaal terug. Voordeel van deze trend is het feit dat het hier vaak om robuuste en warme kledingstukken gaat, ideaal dus voor een ieder die graag modieus gekleed de deur uit wil gaan, maar geen zin heeft om kou te moeten lijden.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-militaire-stijl

 

20. Oversized sweaters

Na de oversized hemden mogen nu de oversized sweaters niet ontbreken in je kledingkast. Een oversized sweater is overigens ook bijzonder comfortabel voor je aprĆØs ski moment. Duik lekker diep weg in je comfy sweater met een kopje warme chocolademelk Ā in de hand en kom bij van de kou.

 

de-modetrends-winter-2016-2017-oversized-sweater

 

Follow

Dokteronline.com
Vorig artikel6 Gezonde toepassingen van thee
Volgend artikel10 Praktische klustips voor iedereen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in