boek je vakantie bij de ANWB

Helaas zijn muizen niet alleen schattige beestjes in kinderboeken, maar kunnen ze ook een ware plaag vormen in huis en tuin. Niet alleen zijn ze onhygiënisch, maar ze kunnen ook schade veroorzaken aan meubels, bedrading en isolatie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze knaagdieren op een diervriendelijke manier te bestrijden en te voorkomen dat ze terugkeren. In dit artikel delen we de beste manieren om muizen te bestrijden in huis en tuin!

 

Inhoud

Natuurlijke afschrikmiddelen

Muizen houden niet van sterke geuren, dus je kunt natuurlijke afschrikmiddelen gebruiken om ze op afstand te houden. Een goede optie is om etherische oliën te gebruiken, zoals pepermuntolie, eucalyptusolie of citroenolie. Druppel een paar druppels op wat wattenbolletjes en leg ze op plekken waar de muizen binnenkomen, zoals bij de deur of ramen. Zo schrik je ze weg!

 

Afsluiten van ingangen

Muizen kunnen door openingen en kieren zo klein als een potlood naar binnen kruipen, dus het is belangrijk om alle toegangspunten af te sluiten. Controleer alle deuren, ramen, gaten in muren en vloeren en zorg ervoor dat er geen openingen zijn waar een muis doorheen kan komen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kit of gaas. Als je gaas gebruikt, gebruik dan wel een soort met erg kleine gaatjes!

 

Ongediertebestrijding

Als je last hebt van een muizenplaag in huis en tuin, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen van lokale ongediertebestrijding als ongediertebestrijding in Amsterdam. Zij hebben de kennis en ervaring om de muizen op een effectieve en diervriendelijke manier te bestrijden. Ze kunnen ook advies geven over preventieve maatregelen om te voorkomen dat muizen terugkeren.

 

Diervriendelijke vallen

Als je ongediertebestrijding van muizen op een diervriendelijke manier wilt doen, zijn er verschillende soorten diervriendelijke vallen beschikbaar. Deze vallen vangen de muis levend, zodat je hem vervolgens op een andere locatie vrij kunt laten. Houd er wel rekening mee dat je de muis niet te ver van huis vrijlaat, anders kan hij weer terugkeren. Diervriendelijke vallen kan je online bestellen of kopen bij sommige tuinwinkels.

 

Opgeruimd staat netjes!

Muizen komen op voedsel af, dus het is belangrijk om je huis en tuin goed op te ruimen. Bewaar voedsel in afgesloten bakken en zorg ervoor dat er geen kruimels op de grond liggen. Maak regelmatig schoon en zorg ervoor dat er geen vuilnis of composthopen in de buurt van je huis zijn. Door muizen en ander ongedierte geen bron van voedsel en water te geven in je huis, zullen ze sneller weg zijn.

 

Muizen kunnen een grote overlast vormen in huis en tuin, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze op een diervriendelijke manier te bestrijden. Natuurlijke afschrikmiddelen, het afsluiten van toegangspunten en het inschakelen van lokale ongediertebestrijding zijn effectieve methoden om muizen te bestrijden.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in