boek je vakantie bij de ANWB

Ben je druk bezig met het plannen van een badkamerverbouwing? Badkamermeubels mogen niet ontbreken! Hierin kun je alle toiletartikelen en handdoeken kwijt, zodat je alles altijd bij de hand hebt. Bovendien zorgt het voor een opgeruimde ruimte, wat weer bijdraagt aan een ontspannen gevoel. Ben je benieuwd naar welke badkamermeubels er allemaal zijn? Lees dan snel verder en ontdek welke badmeubels niet mogen ontbreken in jouw nieuwe badkamer.

 

Inhoud

Badkamermeubels: de verschillende opties voor jouw badkamer

Een badkamer is niet compleet zonder badmeubels. Hierin berg je handdoeken, washandjes en verzorgingsproducten op. Maar welke verschillende soorten badkamermeubels zijn er allemaal? Doorgaans wordt er in een badkamer gekozen voor een kolomkast en een wastafelmeubel.

Een kolomkast is een kast die hoog aan de muur gemonteerd wordt, waardoor hij als het ware zweeft. Hierdoor blijft de vloer vrij en houd je dus voldoende ruimte over om schoon te maken en jezelf comfortabel door de ruimte heen te bewegen. Er kan gekozen worden voor een dubbele of enkele kolomkast. Een wastafelmeubel daarentegen, wordt onder de wastafels gemonteerd. Dit wordt ook wel een wastafelkast genoemd en is ideaal voor al je verzorgingsproducten.

 

Factoren om te overwegen bij het kiezen van badkamermeubels

Badkamermeubels kunnen veel ruimte in beslag nemen. Het is daarom van belang om goed op de hoogte te zijn van de beschikbare ruimte. Houd hierbij ook rekening met bijvoorbeeld de draairichting van de douchedeur, zodat je zeker weet dat er geen onnodige beschadigingen ontstaan aan de douchedeur of het badkamermeubel.

Ook de stijl is van belang. Het is aan te raden om te kiezen voor badkamermeubels die aansluiten bij de stijl van je badkamer. Heb je gekozen voor een zwarte badkamer? Kies dan donkere meubels voor een mooi geheel of juist lichte meubels voor een mooi contrast. Zorg er bovendien voor dat de meubels goed passen bij overige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de inbouw WC en douche.

Tot slot is het materiaal een belangrijke overweging. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar. Denk hierbij aan MDF, melanine en solid surface. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bepaal daarom goed wat jij belangrijk vindt, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

 

Tips voor het perfecte badkamermeubilair

Het uitkiezen van nieuwe badkamermeubels is misschien wel één van de leukste delen van een badkamerverbouwing. Ze dragen namelijk voor een groot deel bij aan de gekozen stijl. Overweeg goed hoeveel opbergruimte je nodig hebt en welke badkamermeubels geschikt zijn voor jouw badkamer.

Meet de ruimte vervolgens goed in, kies de juiste stijl en bepaal welk materiaal je mooi vindt. Zo weet je altijd zeker dat je straks de juiste keuze maakt en optimaal kunt genieten van je gerenoveerde badkamer.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in