boek je vakantie bij de ANWB

Oerchef, het merk voor glutenvrij, biologisch brood in verschillende smaken. Vrij van allerlei toevoegingen en gemaakt met een hoop vezels zorgt het brood voor een stabiele bloedsuiker. Ontdek nu alles wat je wil weten over dit oergezonde brood dat je gewoon zelf maakt.

 

Inhoud

Oerchef glutenvrij, biologisch brood in verschillende smaken

De broodmixen van OERCHEF zijn niet alleen troepvrij, maar ook glutenvrij én biologisch. Ze zijn zorgvuldig samengesteld en bevorderen een stabiele bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel is onmisbaar als je een gezond energieniveau wil behouden en tegelijkertijd wil profiteren van  langdurige verzadiging.

Het brood van OERCHEF heeft een heel andere verhouding vezels-koolhydraten dan volkorenbrood. Een sneetje bevat al 6 gram vezels met 1,5 gram koolhydraten, waar een ‘gewoon brood’ gemiddeld 1,5 gram vezels met 13,5 gram koolhydraten per sneetje bevat.

Dat is dus 4x zoveel vezels met 1/10 van de koolhydraten. Het kost heel veel energie voor het lichaam om deze grote hoeveelheden koolhydraten te verbranden en wat je niet verbrandt,  wordt opgeslagen als vet.

Oerchef brood gebakken
Zo ziet het brood er na het bakken uit

 

Oerchef: broodmix in 4 heerlijke smaken

Dankzij de samenwerking met een getalenteerde chef zijn de smaken van deze unieke broodmixen op gelijk of zelfs hoger niveau dan de klassieke broodsoorten. De basis van de mixen bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zoals kokosmeel, gebroken lijnzaad, pompoenpitmeel, psylliumvezels, pompoenvruchtpoeder, agavepoeder, baobabpoeder, baking soda, knolselderijpoeder en Keltisch zeezout.

Naast de neutrale broodmix, zijn er 3 andere varianten die zijn verrijkt met specifieke kruiden om een extra smaakbeleving te bieden:

Mediterrane variant – Een harmonieuze mix met oregano, basilicum, tijm, peterselie, zwarte peper en knoflook.

Oosterse variant – Een exotische blend met kaneel, kurkuma, venkelpoeder en komijn.

Afrikaanse variant – Een verfijnde combinatie met kaneel, cacaopoeder en bourbonvanillepoeder.

Door de unieke samenstelling van ingrediënten hoeft het brood niet te rijzen. Je ment de meelmix met 2 eieren, olijfolie en heet water en kneedt hier vervolgens brood van. Vervolgens een uur afbakken, af laten koelen en in dunne plakken snijden en serveren. Of maak er broodjes van in plaats van een groot stuk brood. Je kunt de broden naar eigen smaak en wens beleggen, dippen of besmeren.

 

 

Het verhaal achter OERCHEF

Achter OERCHEF schuilt het persoonlijke verhaal van de gepassioneerde osteopaat Paul Dingemans. Een darmontsteking bracht hem op het pad van pure en natuurlijke voedingsmiddelen. Omdat de meeste producten niet naar zijn smaak waren, ging hij zelf aan de slag. Wat begon als een zoektocht naar een gezonder lichaam, groeide uit tot een ambitie om via voeding een positieve impact te creëren voor ieders eigen gezondheid en die van onze kinderen. Door middel van 100% natuurlijke voeding die vrij is van kunstmatige toevoegingen draagt OERCHEF bij aan een energieker lichaam en een reductie van allerlei klachten.

 

Oerchef: biologisch brood

Sinds kort heeft OERCHEF het gekoesterde biologisch keurmerk ontvangen waarmee het merk de introductie aankondigt van een reeks troepvrije, gezonde, natuurlijke en smakelijke producten. Het eerste product zijn de verschillende biologische broodmixen.

 

Oerchef brood: mijn ervaring

Omdat ik als voedingscoach en vanuit mijn eigen interesses altijd bezig ben met gezonde voeding wilde ik deze broodmixen zelf uitproberen. Het was best nog even lastig met kiezen welke mix ik als eerste wilde maken, maar uiteindelijk viel de keuze op de Mediterrane smaak. De handleiding was makkelijk te volgen: je gooit alles in de kom, mengt het en vormt dan een brood van het geheel. Heb je liever broodjes? Ook dat kan.

Na een uur is het brood of zijn de broodjes klaar en kun je na het afkoelen genieten. Houd er rekening mee dat het redelijk ‘zwaar’ brood is. Daarom raad ik af om het brood in dikke plakken te snijden. Het Mediterrane brood viel in de smaak, zeker als je hier wat boter en een plakje kaas op doet. Je merkt inderdaad dat het bijzonder vullend is, want ik had genoeg aan 1 sneetje. De textuur van het brood is ook net wat anders, alhoewel je duidelijk merkt dat het brood is.

Een aanrader als je op zoek bent naar glutenvrij (en troepvrij) brood dat goed smaakt, vult en je voorziet van voldoende energie. Omdat het niet hoeft te rijzen is het ook nog eens tijdbesparend.

Oerchef broodmix ingrediënten

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in