boek je vakantie bij de ANWB

Een sim only abonnement: je hoort er veel over, maar wat is het nu precies? Een sim only abonnement is een abonnement voor je mobiele telefoon, waarbij je alleen een simkaart krijgt. Je krijgt er dus geen nieuwe telefoon bij. Er zitten verschillende voordelen aan het aanschaffen van een sim only abonnement en daarbij is het een goede optie voor mensen die hun telefoon willen aanhouden, bijvoorbeeld omdat deze nog prima functioneert. Benieuwd naar waarom je een sim only zou moeten aanschaffen en hoe je het beste sim only abonnement uitkiest? Je leest het hier.

 

Inhoud

De voordelen van sim only

Het kiezen voor een sim only abonnement ten opzichte van een normaal abonnement heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je jouw vertrouwde telefoon behouden. Dit heeft als grote voordeel dat er geen extra kosten verbonden zijn aan jouw abonnement, omdat je dus ook geen nieuwe telefoon ontvangt. Hierdoor zijn deze abonnementen flink goedkoper dan andere abonnementen, vooral nu telefoons steeds duurder worden.

Het andere voordeel is dat sim only abonnementen meer flexibiliteit bieden: je kunt dus makkelijker een abonnement kiezen dat bij jou past. Daarbij worden er vaak aanbiedingen gedaan. Koop jouw nieuwe abonnement dus zeker tijdens een sim only aanbieding. Ook kun je een sim only abonnement altijd opzeggen. Meestal duurt een contract één of twee jaar, waarna je maandelijks kunt opzeggen.

 

Wat kun je met een sim only?

Bij een sim only krijg je dus alleen een simkaart en geen nieuwe telefoon. Je kunt er hetzelfde mee als met elk ander abonnement met een simkaart: bellen, sms’en en mobiel internetten. Je hebt dus gewoon toegang tot de apps die je op je telefoon hebt staan, zoals sociale media, e-mail en navigatie, maar ook het streamen van muziek, films en series.

 

Waarop letten bij het afsluiten van sim only abonnement?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een sim only abonnement. Het eerste is de hoeveelheid belminuten. Deze zijn variabel en kun je dus zelf naar behoefte invullen. Ook de hoeveelheid MB data kun je zelf ingeven. Daarbij kun je kiezen voor wel of geen onbeperkt internet.

Hierbij is het belangrijk om te letten op het volgende: hoe meer belminuten of data je kiest, hoe duurder het abonnement zal worden. Ook de keuze voor onbeperkt internet zal het abonnement duurder maken. Daarbij bieden verschillende providers hetzelfde abonnement aan voor andere prijzen. Vergelijk dus goed voordat je een abonnement afsluit.

Dokteronline.com
Vorig artikelOerchef glutenvrij, biologisch brood in verschillende smaken
Volgend artikelPermanent marker verwijderen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in