boek je vakantie bij de ANWB

Met alle chaos die momenteel heerst op Schiphol denk je er misschien twee keer over na voordat je een vlucht boekt. Daarom wijken steeds meer mensen uit naar Duitsland. Maar waarop moet je nu letten als je gaat reizen via Duitsland? Zijn de regels hetzelfde als in Nederland? Ontdek nu onmisbare tips als je via Duitsland op reis wil gaan.

 

 

Inhoud

Daarom wil je reizen via Duitsland

Steeds meer reizigers wijken uit naar Duitsland. Niet zo gek, want net over de grens vind je verschillende Duitse luchthavens, waaronder Weeze, Düsseldorf en Frankfurt. Drie luchthavens die net iets beter georganiseerd zijn, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je vlucht mist of urenlang in de rij moet staan. Bovendien is het een stuk voordeliger als je je reis via een Duitse website boekt.

Tel hierbij het feit dat de luchthavens goed bereikbaar zijn met het OV en de treinen momenteel 9,00 euro kosten voor een hele maand en je snapt dat Duitsland als vertrekpunt van je vakantie steeds aantrekkelijker wordt.

 

Onmisbare tips als je via Duitsland op reis wil gaan

Toch zijn er een aantal dingen waarop je moet letten wil je vanuit Duitsland op vakantie gaan. Dat heeft te maken met andere regels en wetgeving, zowel in het OV, als op de luchthaven en in het vliegtuig zelf. Goed inlezen, want ze zijn in Duitsland een stuk strenger en het laatste dat je wilt is onderweg ergens stranden.

 

Duitsland mondkapje verplicht in OV

Waar we ons in Nederland gelukkig mogen prijzen dat de maatregelen zo goed als afgeschaft zijn, is hier in Duitsland nog geen sprake van. Sterker nog: in het Duitse OV ben je nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen. Hier wordt best streng op gecontroleerd. Als je in de trein vanuit Nederland naar Duitsland zit maakt de conducteur een rondje voordat de trein de grens overgaat om te waarschuwen dat in Duitsland mondkapjesplicht geldt. Voorlopig wordt deze nog niet afgeschaft, al zijn de overige inreisregels vanaf 1 juni tot en met 1 september versoepeld.

 

Mondkapje verplicht in vliegtuig

Kies je ervoor om vanaf een Duitse luchthaven te vertrekken? Houd er dan rekening mee dat je op de lucht haven geen mondkapjes nodig hebt. Het is aanbevolen, maar dus geen verplichting. Zodra je echter aan boord gaat is het dragen van een mondkapje wettelijk verplicht. De stewardessen staan bij de deur met mondkapjes, mocht je er zelf geen hebben. Op het niet dragen van een mondkapje staat een hoge boete, plus als je weigert kan dit problemen opleveren voor de rest van je vakantie. Zij mogen je namelijk weigeren als je het mondkapje niet wil dragen. Ook kan dit problemen opleveren voor toekomstige vluchten.

Vlieg je met een Duitse maatschappij? Dan is de kans groot dat dezelfde regels gelden, zelfs als je vanuit een land vertrekt waarin de regels rondom het verplicht dragen van een mondkapje afgeschaft zijn. Zo moesten wij bij vertrek uit Mallorca met het Duitse TUI (naar een Duitse luchthaven) ook mondkapjes dragen tijdens de vlucht.

De enige uitzondering hierop is dus als je eet of drinkt. Let op: er wordt aangegeven dat je het mondkapje alleen redelijke tijd af mag doen! Gelukkig wordt hier niet al te streng op gelet.

 

Vloeistoffen verpakt in plastic zak max 100 ml per fles

Net als in Nederland geldt dat je in je handbagage alleen flesjes met een maximum inhoud van 100 ml per fles mee mag nemen. Alle vloeistoffen moeten bovendien verpakt zijn in een goed afsluitbaar plastic zakje. Doe er vooral niet te veel in en zorg dat je maar één zakje bij je hebt. Hier wordt namelijk echt heel streng op gecontroleerd door de Duitse douane.

 

Andere tips voor een snelle en goede start van je vakantie

  • Net als in Nederland kun je ook in Duitsland gewoon online inchecken
  • Paspoorten worden vaak niet meer gecontroleerd, je scant je boardingpas en klaar (wij kregen pas op de terugweg vanuit Mallorca een soort van paspoortcontrole)
  • Zorg dat je ook in Duitsland 3 uur van tevoren aanwezig bent. Grote kans dat je je dan een paar uur moet zien te vermaken op de luchthaven, maar alles beter dan de vlucht missen omdat het ineens onverwacht druk wordt
  • Neem contant geld mee voor de luchthaven, want niet altijd kun je met kaart betalen (Duitsland kampt vaker met storingen in het digitale betaalverkeer)
  • Duitsers zijn stipt op tijd (überpünktlich) en de kans dat je vliegtuig niet op tijd vertrekt is klein 😊
Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in