boek je vakantie bij de ANWB

Wil je voordelig op vakantie? Kijk dan eens verder dan Nederlandse reisaanbieders! Veel Duitse reisaanbieders kun je ook gewoon vanuit Nederland boeken. Ontdek tips over het boeken van je vakantie via Duitse websites: besparen op je volgende vakantie naar het buitenland.

 

Inhoud

Goedkoop op vakantie naar het buitenland? Het kan!

Voor veel mensen lijkt een vakantie onbetaalbaar. Het tegendeel is echter waar. Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van deze tips kom je al een heel eind wat betreft een goedkope vakantie. Veel mensen denken bij goedkoop ook niet aan het buitenland, maar aan een vakantie in eigen land. Een staycation is natuurlijk prima, maar wist je dat een vakantie in het buitenland vaak een stuk goedkoper is? Dat geldt zeker wanneer je een huisje gaat huren. Als je nog goedkoper uit wil zijn, dan raad ik je aan om via een Duitse website te boeken en vanaf Duitsland te vliegen.

 

Tips vakantie boeken via Duitse websites: besparen op je volgende vakantie

Grote kans dat je er nooit bij stilgestaan hebt, maar je kunt ook buiten de landsgrenzen kijken naar reisaanbieders. Grote Duitse websites zoals bijvoorbeeld Urlaub.check24.de bieden ook genoeg mogelijkheden aan de Nederlandse reiziger. Je kunt makkelijk en snel aanvinken vanaf welke luchthaven je wil vertrekken (zelfs mogelijk vanuit Nederland en België). Ook allerlei andere wensen kun je aanvinken. Omdat het een vergelijkingswebsite is krijg je sowieso de beste prijzen te zien. Vergeleken met Nederland kunnen de voordelen oplopen tot enkele tientjes of zelfs honderd of meer euro.

 

IP adres veranderen naar Duits IP adres voor meer voordeel

Je kunt dit zelfs nog goedkoper maken door je IP adres te veranderen naar een Duitse IP. Zoek je in een incognito venster dan worden eerdere zoektochten niet opgeslagen en kan het zelfs nog een paar tientjes schelen vergeleken met een dag eerder of later. Overigens maken de dagen dat je zoekt ook nog uit. Op Duitse websites boek je bij voorkeur op donderdag of zondag om er het maximale uit te halen.

 

Super last minutes via Duitsland

Op de eerder genoemde website vind je ook talloze last minutes (maar dan echt super last minute). Ideaal als je een paar dagen vrij hebt en ineens bedenkt dat het wel leuk zou zijn om eropuit te gaan.

Zo besloten wij rondom Hemelvaart een paar dagen vakantie te vieren. Waar maakte ons niet zo veel uit, als het maar warm en zonnig zou zijn. Op Nederlandse sites konden we niet slagen, niet wat de prijs betreft en niet wat de vertrekdatum betrof. Uiteindelijk zijn we op bovenstaande website geslaagd om via de Duitse TUI een leuke reis naar Mallorca te boeken.

 

Vertrek vanaf Duitse luchthaven: omzeil chaos op Schiphol

De goedkoopste opties zijn met vertrek vanaf een Duitse luchthaven. Nu is dat voor ons minder een probleem aangezien we toch al bij de grens wonen. Maar ook als je vanuit de Randstad moet komen kan het heel wat geld schelen. Veel Duitse reisaanbieders bieden namelijk een treinticket aan, zodat je met de trein naar de luchthaven kunt komen. Dat zit dus bij de prijs inbegrepen (wel even goed de kleine lettertjes lezen). Het enige wat je dan zelf moet regelen is een treinticket vanaf jouw woonplaats naar de grens Nederland-Duitsland.

Je kunt ook je auto net over de grens parkeren en dan op de trein stappen. Op de terugweg kun je dan nog even goedkoop tanken en voordelig boodschappen doen in Duitsland. Bovendien is dit de perfecte kans om alle chaos op Schiphol te ontwijken. Vlieg je vanaf Duitsland? Houd er dan wel rekening mee dat er wat andere regels gelden in het vliegtuig, maar ook in het OV. Waar je precies rekening mee moet houden ontdek je hier.

 

Nadeel boeken op Duitse website: de taal

Het enige nadeel van het boeken via een Duitse reisaanbieder is dat je redelijk goed moet zijn in Duits. Anders snap je misschien niet wat er aangeboden wordt. Aan de andere kant kun je natuurlijk gewoon gebruik maken van Google translate, waardoor het allemaal makkelijker wordt.

 

Al met al is het raadzaam om eens een kijkje te nemen op Duitse websites om je volgende voordelige vakantie in het buitenland te boeken.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in